Review: De Zee van Monsters (Percy Jackson & De Olympiërs #2)

Zee van Monsters coverAuteur: Rick Riordan
Pagina’s: 255
Genre: Young Adult Fantasy
Publicatie: Boekerij Young, 2010
Rating:
4,5 Eikels

Als de boom van Thalia vergiftigd raakt, vervagen de magische grenzen die Kamp Halfbloed beschermen tegen woeste monsters. Percy onderneemt samen met zijn vrienden een gevaarlijke reis over de Zee van Monsters op zoek naar het tegengif, maar de klok tikt en Percy heeft maar enkele dagen de tijd… (Beschrijving achterflap)

goodreads button

In De Zee van Monsters is Percy inmiddels een jaar ouder en begint aan zijn laatste dagen van het schooljaar, als hij op school wordt aangevallen en ternauwernood gered wordt door Annabeth en zijn nieuwe vriend op school: Tyson. Eenmaal op Kamp Halfbloed aangekomen blijkt dat de boom van Thalia vergiftigd is en daardoor het schild dat Kamp Halfbloed moet beschermen tegen monsters vervaagd. Ze moeten dus op zoek naar een manier om de boom te redden voordat het gif zich volledig verspreidt en de boom sterft.

Het verhaal begint meteen met actie en wordt wederom verteld vanuit Percy’s sarcastische perspectief. Ook de hoofdstuktitels zijn weer hilarisch. Dit tweede deel leest weer heerlijk vlot door en is een leuk vervolg op De Bliksemdief. Natuurlijk gaat Percy weer op queeste en dat verloopt niet zonder slag of stoot. Een groot gedeelte van het verhaal vindt plaats op het water en de Griekse mythen die in dit deel verwerkt zijn, zijn hier dan ook op afgestemd. Sommige gebeurtenissen die aan bod komen vond ik ontzettend goed bedacht en verwerkt in het verhaal. Er zaten echter ook wat delen tussen die ik wat vergezocht vond, alsof er nog wat opvulling nodig was en daarom nog even wat extra gebeurtenissen toegevoegd werden. Jammer!

In het begin vond ik het nieuwe personage Tyson maar vervelend met zijn lompe en kinderlijke gedrag. Maar op de een of andere manier werd hij tijdens het lezen steeds leuker. Hij heeft een ontzettend groot hart en is eigenlijk gewoon een grote teddybeer. Net als Annabeth kom ik hem ondanks mijn eerste negatieve kennismaking  op een gegeven moment dus wel waarderen! Hij zorgt voor heel wat leuke, grappige en lieve momenten in het verhaal en tijdens de zoektocht.

Hoewel ik dit boek dus iets minder leuk vind dan het eerste deel heb ik er absoluut van genoten. De nieuwe personages passen goed binnen het verhaal en ik blijf de wereld van Percy en zijn vrienden geweldig vinden! Het boek eindigt met een behoorlijk grote ontdekking dus ik ben benieuwd hoe het verder gaat!

Liefs,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *