Review: De Zee van Monsters (Percy Jackson & De Olympiërs #2)

Zee van Monsters coverAuteur: Rick Riordan
Pagina’s: 255
Genre: Young Adult Fantasy
Publicatie: Boekerij Young, 2010
Rating:
4,5 Eikels

Als de boom van Thalia vergiftigd raakt, vervagen de magische grenzen die Kamp Halfbloed beschermen tegen woeste monsters. Percy onderneemt samen met zijn vrienden een gevaarlijke reis over de Zee van Monsters op zoek naar het tegengif, maar de klok tikt en Percy heeft maar enkele dagen de tijd… (Beschrijving achterflap)

goodreads button

In De Zee van Monsters is Percy inmiddels een jaar ouder en begint aan zijn laatste dagen van het schooljaar, als hij op school wordt aangevallen en ternauwernood gered wordt door Annabeth en zijn nieuwe vriend op school: Tyson. Eenmaal op Kamp Halfbloed aangekomen blijkt dat de boom van Thalia vergiftigd is en daardoor het schild dat Kamp Halfbloed moet beschermen tegen monsters vervaagd. Ze moeten dus op zoek naar een manier om de boom te redden voordat het gif zich volledig verspreidt en de boom sterft.

Het verhaal begint meteen met actie en wordt wederom verteld vanuit Percy’s sarcastische perspectief. Ook de hoofdstuktitels zijn weer hilarisch. Dit tweede deel leest weer heerlijk vlot door en is een leuk vervolg op De Bliksemdief. Natuurlijk gaat Percy weer op queeste en dat verloopt niet zonder slag of stoot. Een groot gedeelte van het verhaal vindt plaats op het water en de Griekse mythen die in dit deel verwerkt zijn, zijn hier dan ook op afgestemd. Sommige gebeurtenissen die aan bod komen vond ik ontzettend goed bedacht en verwerkt in het verhaal. Er zaten echter ook wat delen tussen die ik wat vergezocht vond, alsof er nog wat opvulling nodig was en daarom nog even wat extra gebeurtenissen toegevoegd werden. Jammer!

In het begin vond ik het nieuwe personage Tyson maar vervelend met zijn lompe en kinderlijke gedrag. Maar op de een of andere manier werd hij tijdens het lezen steeds leuker. Hij heeft een ontzettend groot hart en is eigenlijk gewoon een grote teddybeer. Net als Annabeth kom ik hem ondanks mijn eerste negatieve kennismaking  op een gegeven moment dus wel waarderen! Hij zorgt voor heel wat leuke, grappige en lieve momenten in het verhaal en tijdens de zoektocht.

Hoewel ik dit boek dus iets minder leuk vind dan het eerste deel heb ik er absoluut van genoten. De nieuwe personages passen goed binnen het verhaal en ik blijf de wereld van Percy en zijn vrienden geweldig vinden! Het boek eindigt met een behoorlijk grote ontdekking dus ik ben benieuwd hoe het verder gaat!

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post