de doodskuur Auteur: James Dashner
Pagina’s: 336
Genre: Young Adult, Science Fiction
Publicatie: Uitgeverij Q, februari 2015
Rating:
4,5 Eikels

WICKED heeft alles afgepakt van Thomas. Zijn identiteit, zijn geheugen en nu ook zijn enige vrienden: die uit de Laar. Maar het einde is nabij. Alle beproevingen zitten erop, na nog een allerlaatste test. Maar zal iemand die overleven?

Wat WICKED niet beseft is dat de herinneringen van Thomas veel verder teruggaan dan de organisatie vermoedt. En daarom weet Thomas dat hij geen woord moet geloven van wat ze zeggen. Thomas ontsnapte uit het Labyrint. Hij overleefde de Schroei. En hij zal alles op alles zetten om zijn vrienden te redden. Maar het is de waarheid zelf die echt een einde aan alles zal maken. De tijd voor leugens is voorbij.(beschrijving Bol.com)

goodreads button

Waarschuwing: Deze review bevat spoilers!

Zucht. Het moment dat je dat vreselijke gevoel krijgt als een serie waar je zo van hebt genoten tot een einde komt, is aangebroken. Natuurlijk heeft de serie nog een prequel, maar daar zullen alle personages waar ik nu zo aan gehecht ben niet in terugkomen. Mijn recensie van de vorige twee delen kun je hier en hier lezen!

Thomas, Teresa en een aantal van de overgebleven jongens en meisjes uit groep B hebben de Schroeiproeven overleefd. Echter heeft WICKED ze weer in hun greep. Ze krijgen de keus om hun geheugen weer terug te krijgen maar Thomas, Newt, Minho en hun nieuwe vrienden Brenda en Jorge moeten hier niets van hebben. Ze proberen te vluchten, maar hun andere vrienden zijn nergens meer te bekennen. Hebben ze hen zomaar achtergelaten? Of staan ze nu aan de kant van WICKED? In dit spannende slotdeel proberen Thomas en zijn vrienden Wicked voor eens en voor altijd te stoppen. Gaat dit hen lukken? En hoeveel slachtoffers gaan er nog vallen totdat ze dat doel hebben bereikt?

Ik heb deze serie ge-marathoned en dit deel las ik tijdens mijn vakantie in Italië. Niet echt een heel rustgevend boek maar ik kon onmogelijk stoppen. Op mijn handdoekje, aan de keukentafel, terwijl ik een trap op liep, ik. kon. niet. stoppen. In dit deel zaten de meeste actie- en spanningsscènes dan in de vorige delen, gecombineerd! Die stomme cliffhangers aan het einde van bijna elk hoofdstuk geven je niet de kans om even op adem te komen.

Het toffe vond ik het feit dat Gally (die je tegenkomt in het eerste deel) weer een rol speelt in het verhaal. En niet zo’n kleintje ook, samen kunnen ze namelijk WICKED uitschakelen. Ook in dit deel wordt er veel meer verteld over andere personages dan alleen Thomas, ze staan allemaal een beetje in de spotlight. Dit zorgt er wel weer voor dat je super nieuwsgierig bent of ze het overleven op het eind! Ik ging ervan uit dat al mijn vragen beantwoord zouden worden, maar zelfs in dit laatste deel is dat nog steeds niet het geval. Ik hoop in de prequel te weten te komen hoe hun wereld is geworden zoals het is en of WICKED nou te vertrouwen is of niet.

Ondanks gemengde recensies van anderen die dit boek lazen vond ik dit een heel gaaf boek met een spetterend einde. Ja, het was soms een beetje chaotisch en het heen en weer gereis tussen verschillende plekken was soms best irritant. Maar desondanks krijgt hij flink wat eikeltjes (sterretjes) van me. Deze serie heeft zeker een plekje verdient op mijn favoriete serie lijstje. James Dashner, je bent fantastisch.

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_55e1a35768a95_selected-products” products=”9200000036200070,9200000038390608″ name=”De Doodskuur” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post