Review: De labyrintrenner (The Maze Runner #1)

the maze runner Auteur: James Dashner
Pagina’s: 320
Genre: Young Adult, Science Fiction, Dystopian
Publicatie: Uitgeverij Q, augustus 2014
Rating:
4,5 Eikels

Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas terecht bij een groep jonge mannen. Als hij ontdekt dat ze gevangen zitten in een doolhof, sluit Thomas zich aan bij de Renners. Niet alleen om uit het labyrint te ontsnappen, maar ook om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen. (beschrijving Bol.com)

goodreads button

Dit boek stond een hele tijd op mijn to-read lijstje, toen ik alle delen voor mijn verjaardag kreeg afgelopen november kon ik mijn geluk niet op. Toen de boekverfilming een groot succes werd, had het voor mij te lang geduurd. Ik ga dan nu eindelijk aan de Maze Runner serie beginnen!

Thomas weet niks meer. Het is een wonder dat hij weet dat hij Thomas heet, maar verder is alles blank. Hij wordt wakker in een box, een soort lift, die uitkomt op een groot veld. Omringt door een groep jongens wordt hij glazig aangestaard. “Oh weer een nobie.” wordt er door iemand gezegd. Het grote veld wordt ook wel ‘De Laar’ genoemd, het is omringt door gigantische muren met vier openingen die ‘s avonds dichtschuiven. Gelukkig maar want ‘s nachts buiten de muren en in het labyrint, zijn de ‘grievers’ actief. Dodelijke beesten met scherpe klauwen die je zo vermorzelen. Het blijkt dat alle andere jongens ook geen idee hebben wie ze zijn en dat ze al maanden proberen te overleven in de Laar. De renners, waar Thomas graag deel van uit wil maken, doen overdag hun uiterste best om een uitweg te vinden. Maar zullen ze die ooit wel vinden? En wat houdt de boodschap in waarmee de laatste ‘nobie’ de Laar in komt?

De labyrintrenner is zo’n boek waar je helemaal ingezogen wordt. Alles is super gedetailleerd geschreven zodat je de fantasie van James Dashner zo kan overnemen. De Laar, het labyrint, de grievers en alle personages worden zo goed beschreven, het maakt het verhaal bijna levensecht! Gelukkig maar dat het niet 100% levensecht wordt want jeetje, de manier waarop je dood kan gaan vanwege grievers wil je niet meemaken! Er komen ontzettend veel vragen in je op die in het eerste deel nog niet allemaal beantwoord worden. Heel slim James Dashner, jij stommerd, nu moeten we wel alle delen kopen!

Ondanks meningen van andere lezers vond ik het begin echt fan-tas-tisch en het einde juist minder. Dat zou kunnen komen door het feit dat ik niet wilde dat het boek uit was, maar het einde viel me een klein beetje (heel klein beetje) tegen. Dat is ook de reden dat hij nèt geen 5 sterretjes van me krijgt. Desondanks heb ik gejankt als een baby en zijn mijn feels vermorzeld tot minuscule stukjes. De schroeiproeven, here I come!

Heb jij De labyrintrenner al gelezen of gezien? Was jij er net zo weg van als ik?

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_55bf3de733bf0_selected-products” products=”9200000026240423,9200000032774575″ name=”De labyrintrenner” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

9 Comments on “Review: De labyrintrenner (The Maze Runner #1)”

  1. Ik heb dit boek ook gelezen en ik vond het een erg leuk boek. En idd er blijven nog een aantal vragen open. Hoewel ik nu iets minder de neiging heb tweede deel te lezen, wat ik soms bij andere boeken meer heb. Nu ja, binnenkort neem ik de scorch trials wel op 🙂

    1. Binnenkort komt mijn review van The Scorch Trials ook online! Misschien weet ik je te overtuigen om hem onmiddellijk op te pakken! 😉 – Linde

  2. Volgens mij ben ik een van de weinigen die dit boek niet echt geweldig vond. Ik leefde echt totaal niet mee. Ik ben het trouwens wel met je eens wat betreft dat ik het begin beter vond dan het einde, maar dat kwam voor mij met name omdat ik het gevoel had dat er te weinig ontwikkeling was en aan het begin van het boek had ik daar dus nog geen last van. Maar wel gelukkig dat jij er wel van genoten hebt 🙂

  3. Ik heb hem nog niet gelezen omdat het me niet echt heel erg iets voor mij lijkt, maar nu twijfel ik toch wel haha. Het klinkt spannend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *