the maze runner Auteur: James Dashner
Pagina’s: 320
Genre: Young Adult, Science Fiction, Dystopian
Publicatie: Uitgeverij Q, augustus 2014
Rating:
4,5 Eikels

Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas terecht bij een groep jonge mannen. Als hij ontdekt dat ze gevangen zitten in een doolhof, sluit Thomas zich aan bij de Renners. Niet alleen om uit het labyrint te ontsnappen, maar ook om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen. (beschrijving Bol.com)

goodreads button

Dit boek stond een hele tijd op mijn to-read lijstje, toen ik alle delen voor mijn verjaardag kreeg afgelopen november kon ik mijn geluk niet op. Toen de boekverfilming een groot succes werd, had het voor mij te lang geduurd. Ik ga dan nu eindelijk aan de Maze Runner serie beginnen!

Thomas weet niks meer. Het is een wonder dat hij weet dat hij Thomas heet, maar verder is alles blank. Hij wordt wakker in een box, een soort lift, die uitkomt op een groot veld. Omringt door een groep jongens wordt hij glazig aangestaard. “Oh weer een nobie.” wordt er door iemand gezegd. Het grote veld wordt ook wel ‘De Laar’ genoemd, het is omringt door gigantische muren met vier openingen die ‘s avonds dichtschuiven. Gelukkig maar want ‘s nachts buiten de muren en in het labyrint, zijn de ‘grievers’ actief. Dodelijke beesten met scherpe klauwen die je zo vermorzelen. Het blijkt dat alle andere jongens ook geen idee hebben wie ze zijn en dat ze al maanden proberen te overleven in de Laar. De renners, waar Thomas graag deel van uit wil maken, doen overdag hun uiterste best om een uitweg te vinden. Maar zullen ze die ooit wel vinden? En wat houdt de boodschap in waarmee de laatste ‘nobie’ de Laar in komt?

De labyrintrenner is zo’n boek waar je helemaal ingezogen wordt. Alles is super gedetailleerd geschreven zodat je de fantasie van James Dashner zo kan overnemen. De Laar, het labyrint, de grievers en alle personages worden zo goed beschreven, het maakt het verhaal bijna levensecht! Gelukkig maar dat het niet 100% levensecht wordt want jeetje, de manier waarop je dood kan gaan vanwege grievers wil je niet meemaken! Er komen ontzettend veel vragen in je op die in het eerste deel nog niet allemaal beantwoord worden. Heel slim James Dashner, jij stommerd, nu moeten we wel alle delen kopen!

Ondanks meningen van andere lezers vond ik het begin echt fan-tas-tisch en het einde juist minder. Dat zou kunnen komen door het feit dat ik niet wilde dat het boek uit was, maar het einde viel me een klein beetje (heel klein beetje) tegen. Dat is ook de reden dat hij nèt geen 5 sterretjes van me krijgt. Desondanks heb ik gejankt als een baby en zijn mijn feels vermorzeld tot minuscule stukjes. De schroeiproeven, here I come!

Heb jij De labyrintrenner al gelezen of gezien? Was jij er net zo weg van als ik?

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_55bf3de733bf0_selected-products” products=”9200000026240423,9200000032774575″ name=”De labyrintrenner” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post