the maze runner Auteur: James Dashner
Pagina’s: 384
Genre: Young Adult, Science Fiction, Dystopian
Publicatie: Uitgeverij Q, november 2014
Rating:
4 Eikels

Thomas, Teresa en de andere overlevenden van het labyrint zijn ontsnapt. Maar zijn hun beproevingen nu echt voorbij? Kunnen ze nog terugkeren naar hun oude levens, waarvan ze zich niets meer herinneren? Zijn hun redders te vertrouwen?(beschrijving Bol.com)

goodreads button

Waarschuwing: Deze review bevat spoilers!

Zoals ik vertelde in mijn review van De labyrintrenner waren mijn feels vermorzeld tot minuscule stukjes en heb ik gejankt als een baby na het lezen van dat fantastische eerste deel. Ik wilde dan ook onmiddellijk beginnen met De schroeiproeven! Voordat ik eraan begon had ik een aantal wisselende recensies gelezen. Ik was dan ook een klein beetje huiverig!

Na een aantal flinke tegenslagen zijn de jongens en Teresa eindelijk ontsnapt uit het labyrint. Weg van de grievers en eindelijk met een mooie toekomst in zicht. Denken ze.. De mensen waardoor ze zijn gered hangen namelijk levenloos aan het plafond in de hal, en Teresa is spoorloos verdwenen. Na een aantal dagen vast te hebben gezeten in het gebouw zonder voedsel verschijnt er een man die hen vertelt dat het tweede experiment in werking wordt gezet. In plaats van overleven in het labyrint moeten ze zichzelf nu zien te redden in de Schroei, een verbrand deel van de aarde. Op hun eindbestemming zullen ze het geneesmiddel van de besmettelijke ziekte de Vuring vinden. De weg ernaartoe is echter levensgevaarlijk..

Net zoals bij De labyrintrenner, begon het tweede deel ook heel sterk. Je wordt er opnieuw ingezogen en tegelijkertijd keihard van je sokken geblazen. Een aantal scènes in het boek worden best wel luguber beschreven, waar ik persoonlijk heel erg van heb genoten (heerlijk al dat bloed en smurrie, yum, genieten)! Maar naarmate het verhaal vorderde en ze met hun 150 kilometer lange weg door de Schroei bezig waren, verloor ik mijn interesse een beetje. Het werd te langdradig en heel veel spannends gebeurde er in mijn ogen niet. Daardoor heb ik twee keer zo lang gedaan over het lezen van dit boek dan over het eerste deel, gewoon omdat ik er niet echt zin in had. Ik heb me er echter doorheen weten te worstelen en de actie en het tempo kwamen uiteindelijk weer terug. De cliffhangers na elk hoofdstuk vlogen je weer om de oren en ik genoot er met volle teugen van.

Ook in dit deel worden niet alle vragen in één keer beantwoord. Alles is nog een groot mysterie dat je zo snel mogelijk wilt ontrafelen. De karakters vond ik tevens sterker dan in het eerste deel. Dit komt waarschijnlijk omdat de groep een beetje is uitgedund en ze zo allemaal meer ruimte hebben om hun persoonlijkheid te laten zien. Een groot pluspunt omdat ik me dan beter kan hechten aan de personages. Of is het juist een minpunt? Wat als ze nou allemaal dood gaan in De doodskuur?! De naam voorspelt niets goeds!

Vond jij De labyrintrenner beter of slechter dan De schroeiproeven? 

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_55d24719a3d8b_selected-products” products=”9200000029916154,9200000036024759″ name=”De schroeiproeven” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post