10 boeken om te lezen tijdens Halloween

halloween banner

Mwuahaha, het is Halloween! Wij van Booknuts houden wel van een beetje griezelen, daarom heeft het hele Booknuts team 10 enge, vreemde, mysterieuze, creepy boeken voor jullie uitgezocht om te lezen tijdens Halloween. Deze boeken zullen je vast en zeker op de kast jagen!

Linde
Image and video hosting by TinyPic
De Schreeuwende Wenteltrap (Lockwood & Co. #1) – Jonathan Stroud
Terwijl ik dit schrijf zit ik nog helemaal in de roes van dit boek. Ik heb hem zojuist uitgelezen en wauw, wat een topper is deze. Het boek volgt Lockwood, George en Lucy oftewel: bureau Lockwood & Co. Londen wordt ‘s nachts gekweld door geesten die door professionele geestenjagers/bureaus worden verdreven. Maar nu wagen ze hun leven aan een van de moeilijkste klussen ooit. Het boek zit dus vol geesten, actie en mysterieuze wendingen. Mijn review van dit boek komt binnenkort online maar dit boek is perfect om te lezen tijdens Halloween, dus, ren naar de boekwinkel!

Image and video hosting by TinyPic
Professor Gargoyle (Tales from Lovecraft Middle School #1)

Over dit boek heb je vast weinig gehoord! Dat zou best kunnen, hij is namelijk nog niet in het Nederlands verschenen, bummer! Desalniettemin is het een echte aanrader. Er gebeuren rare dingen op de school van Robert Arthur. Studenten verdwijnen en leraren gedragen zich opeens heel vreemd. De school zit vol geheimen die Robert koste wat kost wilt oplossen. Ik las dit boek in de zomer van 2013, lekker in het zonnetje in de tuin en zelfs toen vond ik het een griezelig boek. Het boek bevat enge plaatjes en de cover is 3D, oftewel de leraar van Robert veranderd in een monster als je de cover draait. Het maakt het er alleen maar enger op!

Monica
Zombies don't cry
Zombies Don’t Cry – Rusty Fischer

Zombies en Halloween gaan perfect samen, toch? Maddy is een doodnormaal meisje op een normale school. Totdat ze naar een feestje gaat en daar geraakt wordt door de bliksem. Na de inslag is ze blij om weer wakker te worden. Na een tijdje komt ze er achter dat ze in datgene is veranderd waar iedereen bang voor is: een levende dode. Veel tijd om te treuren heeft Maddy echter niet. Zonder hartslag of ademhaling moet ze erachter zien te komen hoe ze kan overleven als zombie, en daar komt veel meer bij kijken dan alleen de hele dag rond schuifelen, op zoek naar hersens…


Devilish – Maureen Johnson

Dit boek is mij ooit aangeraden door een vriendin. Ik ben er nog niet aan toe gekomen om het zelf te lezen, maar de beschrijving klinkt al heel spannend! Jane en Allison zijn allebei buitenbeentjes en al jaren bevriend. Als Allison na een ongeluk weer op school komt is ze helemaal veranderd: Ze draagt ineens leuke kleren en heeft een ander kapsel, ze praat niet eens tegen Jane en binnen een paar dagen weet ze Jane’s ex-vriendje te stelen. Met behulp van een hele wijze eerstejaars komt Jane achter de verschrikkelijke waarheid: Allison heeft haar ziel verkocht aan de duivel.

Thyrze
Image and video hosting by TinyPicAnna Dressed in Blood
Ik zal maar meteen toegeven: nee, ik heb dit boek nog niet gelezen. Waarom niet? Omdat het boek me zo eng lijkt! Ik heb van anderen gelezen dat dit boek op z’n tijd behoorlijk scary is met geesten en dergelijke. Halloween is daarom de perfecte gelegenheid om dit boek eens te gaan lezen. Maar dan wel midden op de dag en met een dekentje om me heen ter bescherming ;).

 

Image and video hosting by TinyPicFinding Sky
Tussen al het enge boekengeweld wilde ik toch nog een heel ander pareltje stoppen, dus heb ik stiekem dit boek toegevoegd. Ik ben zelf ontzettende fan van Joss Stirling en dit eerste boek uit de Benedict serie is echt wel één van mijn favorieten. Dit boek is spannend, er zit actie in, er zit heerlijke romantiek in én het speelt zich onder andere af tijdens Halloween. Inclusief kostuums, trick-or-treat en Halloween feestjes. Dus zeker Halloween verantwoord! Vind ik dan ;).

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic A Monster Calls – Patrick Ness en Shiobhan Dowd
Ik heb A monster calls al een tijdje in mijn kast staan. Ik had hem gekocht in Shakespeare and Company in Parijs, er staat ook een hele mooie stempel in van Le Point Zero. Linde heeft van de week dit boek al gereviewd. Zij heeft er 3,5 eikeltjes voor gegeven. Ik ben benieuwd. Het verhaal achter dit boek vind ik wel echt super mooi. Het idee kwam van Shiobhan Dowd, maar zij overleed voordat ze dit kon uitwerken. De uitgever vond het en super idee en vroeg Patrick Ness om hulp. Er staat ook een heel mooi berichtje in als inleiding van dit boek. Er zou ook een film van komen, maar wanneer weten we nog niet. Ik ga in ieder geval van dit boek genieten.

Image and video hosting by TinyPic Coraline – Neil Gaiman
Ik wil dit boek al lezen sinds dat Neil Gaiman naar Nederland is gekomen. Ik had toen Stardust voor mij en Coraline voor een vriendin laten signeren, maar ik had toch ook Coraline voor mij zelf moeten meenemen. Door de creepyness van dit boek is het perfect om met Halloween te lezen. Coraline heeft altijd al willen weten wat er achter de gesloten deur zit in de salon. Er zit alleen een stenen muur achter, maar wanneer ze het nog een keer probeert vindt ze een mysterieuze doorgang. Daar vindt ze een alternatieve wereld met een huis en ouders die precies op de hare lijken. Maar als het duidelijke wordt dat deze ouders haar voor altijd willen houden moet Coraline zien te ontsnappen, en haar ouders en drie andere kinderen proberen te redden.

Daphne
Carrie
Carrie – Stephen King
Dit boek heb ik jaren gelezen voor Engels op de middelbare school, maar ik kan nog steeds de spanning voelen die ik voelde toen ik het boek las. Het is een bovennatuurlijk verhaal, maar ik vond dat het erg realistisch op de lezer wordt overgebracht. Carrie White is een onopvallende tiener die bang is om volwassen te worden. Haar godsdienstwaanzinnige moeder wil maar niet begrijpen dat Carrie ook wel eens leuke kleren aan wil. Op school wordt ze gepest. Carrie is dan ook vreselijk blij wanneer de knapste jongen van de klas haar vraagt met hem naar het eindejaarsfeest te gaan…

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine
De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine – Ransom Riggs
Dit boek heb je vast al vaak voorbij zien komen. Zelf heb ik dit boek best een tijd geleden gelezen, en ik vond hem goed! Ik praat hier zeker niet over een horror-verhaal, maar de foto’s die erin staan zijn wel heel erg creepy. Ik zal de mensen die op de foto’s staan niet tijdens Halloween willen tegenkomen! Van dit boek is er een review op Booknuts verschenen, geschreven door Linde. Ze heeft er 4,5 eikeltjes voor gegeven!

Welk boek zou jij graag willen lezen tijdens Halloween, of heb jij een eigen favoriet?

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post