10 boeken voor bij lentekriebels

De afgelopen dagen is het heerlijk weer geweest, dus de lente is officieel weer aangebroken! Ik vind het geweldig: het gezoem van bijen om me heen als ik in de tuin zit, de heerlijke geur van gras en bloemetjes en natuurlijk het lekkere weer. Maar bovenal komen de lentekriebels weer naar boven. Benieuwd van welke boeken ik echt de kriebels krijg?

Image and video hosting by TinyPic

Zoals jullie de afgelopen dagen al gemerkt hebben, is het echt lekker weer geweest. Het is echt bewezen dat, wanneer de lente begint, we weer vrolijker worden. En verliefd! Daarom heb ik een lijst opgesteld met de boeken waar ik verliefd op ben geworden, die bij mij echt de kriebels naar boven haalde.

Ik geef je de zon 1. Ik geef je de zon – Jandy Nelson
Wat vond ik dit boek super mooi. Hoogstwaarschijnlijk heb je dit boek nu al een miljoen keer voorbij zien komen, maar het is echt de moeite waard. Het is niet echt een lekker luchtig verhaal, je moet er wel even voor gaan zitten. Ik heb het pas uitgelezen en het zit nog steeds in mijn hoofd!

Jude en haar tweelingbroer Noah zijn onafscheidelijk, totdat er iets tragisch gebeurt waardoor ze compleet uit elkaar groeien. Noah probeert ondertussen zijn homoseksualiteit een plek te geven, terwijl Jude een verschrikkelijke eerste keer heeft gehad en steeds meer in zichzelf keert.
Wisselend tussen de perspectieven van Jude als ze zestien is, en Noah als hij dertien is, komt de lezer er langzaam achter wat er is voorgevallen en hoe dat deze tweeling voor de belangrijkste jaren uit hun leven uit elkaar heeft gedreven.

Overstroomd cover 2. Isla and the Happily Ever After – Stephanie Perkins.
De titel zegt het al: the Happily Ever After. Need I say more? Het is een heerlijke afsluiter van de serie. Wat vind ik dat jammer om te zeggen. Er mogen van mij nog veel meer boeken in deze reeks verschijnen. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen! Van dit boek krijg je dus echt de lentekriebels. Hij is alleen uitgegeven in het Engels, maar wees niet getreurd: het is makkelijk geschreven en je vliegt er doorheen! Ohja, het is wel leuker als je de vorige twee delen van deze serie ook gelezen hebt voor dat je aan dit boek begint 🙂 (Anna and the French Kiss en Lola and the Boy Next Door).

From the glittering streets of Manhattan to the moonlit rooftops of Paris, falling in love is easy for hopeless dreamer Isla and introspective artist Josh. But as they begin their senior year in France, Isla and Josh are quickly forced to confront the heartbreaking reality that happily-ever-afters aren’t always forever.

Their romantic journey is skillfully intertwined with those of beloved couples Anna and Étienne and Lola and Cricket, whose paths are destined to collide in a sweeping finale certain to please fans old and new.

Overstroomd cover3. Gossip Girl – Cecily von Ziegesar
En dan bedoel ik niet alleen maar deel 1 van de dertiendelige serie, maar de hele serie! Ik heb deze serie vaker opnieuw gelezen en elke keer is het even heerlijk. Ik vind het heerlijk om te fantaseren hoe ik door the upper east side zou lopen met een ongelimiteerde creditcard. Makkelijk geschreven en je vliegt er zo doorheen!

Wie, wat en waar is Gossip Girl? Wie: Gossip Girl is anoniem, maar zij kent iedereen en houdt alles in de gaten. Ze publiceert haar roddels via internet en e-mail en duidt haar ‘slachtoffers’ slechts aan met initialen. Iedereen leest over zichzelf… en blijft vragen om meer! Wat: Gossip Girl is Cecily von Ziegesars debuutroman, een gewaagd verhaal over een groep stadse tieners met veel geld. De auteur weet waar ze over schrijft: ‘She walks the walk and talks the talk.’ Waar: Gossip Girl haalt haar roddels van een elitaire privĂ©-school in New York City, bevolkt door tieners die alles hebben wat hun hartje begeert: rijkdom, status en het uiterlijk van hun dromen. Ze zijn sophisticated, werelds en kosmopolitisch. En ze hebben dezelfde sores als andere tieners: problemen met vrienden, ouders, seks, drugs, school en eten.

Overstroomd cover 4. Fangirl – Rainbow Rowell
Dit is misschien wel mijn lievelingsboek aller tijden. Toen ik hem gekocht had, had ik wel een beetje moeite in om ermee te beginnen. Ik vond hem namelijk vrij dik. Op een gegeven moment ben ik er toch aan begonnen en hier heb ik zeker geen spijt van gehad. Rainbow Rowell weet je op de een of andere manier vast te laten plakken aan Fangirl. Achteraf vond ik het zelfs jammer dat het boek niet meer pagina’s telde.

Cath is fan van Simon Snow, maar zo zijn er wel meer. Het enige verschil is dat een Simon Snow-fan zijn voor Cath net zo veel betekent als kunnen ademen voor de rest van de mensheid. Als Cath niet over Simon Snow leest, in boeken waarin hij de hoofdpersoon is of op forums, dan schrijft ze fanfictie of verkleedt ze zich als een van de personages uit de films.Tot nu toe was haar tweelingzus Wren net zo gek op Simon Snow, maar nu ze gaan studeren is het fangirlen er voor Wren wel een beetje af. Cath zal nu dus alleen door haar veelal fictieve leven moeten gaan. Maar is ze daar wel klaar voor? Haar nieuwe kamergenoot Reagan is in ieder geval vastbesloten om Cath een handje te helpen. Samen trekken ze ten strijde tegen veeleisende docenten, manische ouders en sluimerende verliefdheden en komt Cath erachter dat nerd zijn eigenlijk wel heel cool is.

Overstroomd cover 5. Liefde & andere vreemde woorden – Erin McCahan
Dit is niet een boek zoals andere boeken over liefde. De hoofdpersoon in het verhaal, Josie, is namelijk hoogbegaafd. Ze heeft dus een andere kijk op dingen dan anderen. En dat maakt het verhaal heel erg leuk!

Josies leven bestaat uit school, vriendinnen en haar beste vriend Stu. Als haar zus Kate zich verlooft met Geoff – de grootste loser ever – eist Josie dat Kate kiest tussen hen. Dan wordt Josie halsoverkop verliefd op haar leraar. Dit blijkt perfect chantagemateriaal voor Kate. Juist door hun intensieve chantage-mailverkeer vinden ze elkaar weer. Net als alles terug bij het oude lijkt, kust Stu Josie…

Overstroomd cover6. Safe Haven (Veilige Haven) – Nicholas Sparks
Iedereen in de boekenwereld kent Nicholas Sparks. Zijn boeken zijn altijd erg mooi, en vooral heel erg romantisch. Safe Haven vond ik vooral speciaal voor de lente, omdat ik in de ‘veilige haven’ van Kate wel de hele lente zou willen doorbrengen!

Het kleine stadje Southport in North Carolina wordt opgeschud door de komst van een mysterieuze vrouw. De mooie Kate lijkt vastbesloten zich aan niemand te binden. Tot ze Alex ontmoet, een weduwnaar met een goed hart en twee jonge kinderen. Katie begint zich tegen beter weten haar hart aan Alex te verliezen. Maar ze heeft haar verleden niet zomaar achter zich gelaten. Ze zal moeten kiezen: de geborgenheid van Southport of een veilig leven zonder liefde.

Overstroomd cover7. Ik krijg je wel – Sophie Kinsella
Wat vond ik dit een heerlijk chicklit! Lottie gaat lekker op vakantie, en drie keer raden waar ik in de lente altijd op zit te wachten? Juist, mijn eigen vakantie! Dit boek neemt je even mee naar een prachtige bestemming en daarbij is het grappig geschreven en is het heerlijk romantisch.

Lottie heeft meer dan genoeg van mannen die zich niet willen binden. Wanneer haar jeugdvriend Ben haar herinnert aan een belofte _ trouwen Lmet elkaar als ze beiden op hun dertigste nog single zijn _ grijpt Lottie haar kans. Geen afspraakjes, geen seks, geen verloving. Lottie gaat trouwen! Nu! Meteen!Er worden twee getuigen van de straat geplukt, ze geven elkaar het jawoord en vertrekken onmiddellijk op huwelijksreis naar een Grieks eiland. Ze kunnen haast niet wachten op hun perfecte, sexy, romantische huwelijksnacht. Maar er zijn nogal wat mensen vreselijk geschrokken van het overhaaste huwelijk, onder wie Lotties ex Richard en haar oudere zus Fliss. Die gaan de boel eens flink saboteren. Het wordt een huwelijksnacht
om nooit te vergeten; een wedding night from hell!

Overstroomd cover9. Glazuur – Lisette Jonkman
Lisette Jonkman, een van mijn lievelings chicklit-schrijvers van Nederland! Ze schrijft haar boeken grappig en luchtig, zo ook Glazuur weer. Het is echt een boek waar ik, toen ik hem uit had, heel erg vrolijk van werd. Een toppertje voor de lente dus!

Sophie baalt van haar nietige baantje bij het grote reclamebureau CopyBlinders. Dat haar vroegere beste vriendin Karlin haar baas is geworden en een relatie heeft met Sophies grote liefde Rein, helpt ook niet mee.

Als Sophie voor de zoveelste keer vernederd wordt, is de maat vol: ze neemt het heft in eigen handen. Hou je vast!

Overstroomd cover10. Wacht op mij – J. Lynn
Om eerlijk te bekennen, heb ik dit boek nog niet gelezen. Maar dat ben ik zeker wel van plan! Aan de vele (goede) recensies te lezen, krijg je van dit boek aardig de verliefde kriebels.

Ieder meisje dat dit boek leest, wordt halsoverkop verliefd op Cam! Wacht op mij van J. Lynn (pseudoniem van Jennifer L. Armentrout) gaat over Avery en Cam. De laatstgenoemde verovert de harten van duizenden meisjes. Ben jij de volgende? Als je dit boek gaat lezen, valt dat bijna niet te voorkomen! Cam is namelijk ontzettend sexy, lief, en eh… hadden we al gezegd dat hij onweerstaanbaar sexy is? Maar Avery heeft zo haar eigen shit te verwerken, en daarbij kan ze het niet gebruiken dat Cam te dichtbij komt. En dan nog een stapje dichterbij… Aan de andere kant: hoe kan ze hem nu weerstaan? Dat is haast onmogelijk!

Dit was mijn lijstje met de leukste boeken om te lezen bij de lentekriebels.
Welk boek ga jij absoluut deze lente nog lezen?

Liefs,

Category :

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privĂ©school waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post