Hitte coverAuteur: Lis Lucassen
Pagina’s: 215
Genre: New Adult, Roman
Publicatie: Storm Publishers, maart 2015
Rating:
3,5 Eikels

Onder de hete zon, duizenden kilometers van huis, probeert Lynn Stevens haar leven weer op te pakken om de herinnering aan die ene fatale nacht te vergeten. Ze ontmoet Daan, de jongen met het wispelturige gedrag en de broeierige bruine ogen, die verplicht met zijn ouders op vakantie is. In hem ziet ze haar eigen worsteling weerspiegeld, iedere keer als ze te dichtbij dreigt te komen. Daan houdt er niet van aangeraakt te worden. Maar als hij erachter wil komen welk geheim Lynn met zich meedraagt, betekent dit dat hij zich wel moet blootgeven.
(Beschrijving achterflap)

goodreads button

Zoals jullie al hebben kunnen lezen zijn Monica en ik naar de boekpresentatie van Hitte geweest, en hebben wij daar een leesexemplaar in ontvangst mogen nemen. Hier vind je het verslag van deze avond. Hitte klonk als een leuk, licht boek en dat was het ook, in ieder geval qua leesniveau, want ik heb het boek in één dag uitgelezen. Als het gaat om het onderwerp is het lang zo licht niet.

Je volgt Daan en Lynn op hun weg naar acceptatie. Daan is met zijn familie op vakantie op een plek waar ze vroeger vaak heen gingen, en zijn familie wil dan ook allemaal herinneringen ophalen. Daan wil niets liever dan ze vergeten. De persoon vergeten die hij was voor de dag dat alles veranderde. Lynn is een animatieteam meisje in het hotel waar Daan verblijft, en ook zij wil hier niet zijn. Haar leven veranderde 6 maanden eerder, toen ze haar alles verloor.

Het verhaal zelf leest heerlijk weg. Lis Lucassen gebruikt zeer makkelijke en toegankelijke taal. Zoals Lisette Jonkman (auteur van Verkikkerd & Verslingerd) zegt: het is ‘een heerlijk zomerboek’. Dit zou inderdaad een boek zijn dat ik mee zou nemen op zomervakantie naar Turkije, lekker liggend aan het zwembad of op het strand. Dat zegt voor mij heel veel, want ik heb soms nog best moeite met Nederlandse boeken, maar met deze absoluut niet. Ik was er ‘s ochtends in begonnen en ‘s middags las ik verder tot het uit was. Het heeft dan ook maar 215 pagina’s – het had van mij nog iets dikker mogen zijn – maar het verhaal is mooi afgerond. Ik vind het alleen niet echt New Adult. Ik heb niet veel New Adult gelezen, en er wordt wel een aantal dingen verteld, maar voor mij is New Adult toch net een stapje verder. Neemt niet weg dat het wel echt leuk is om te lezen.

De karakters zijn geloofwaardig en well-rounded. Daan en Lynn hebben allebei hun eigen problemen die niet op elkaar lijken, maar de uitkomst geeft hen een beetje hetzelfde gevoel. Dit is de reden dat ze elkaar kunnen helpen en dat ze de ander ook laten helpen. Af en toe ergerde ik me een klein beetje aan Lynn. Ja, ze is nog maagd en ja, ze heeft problemen, maar soms klinkt haar stem een beetje zeurderig voor mij. Ik vind haar nog wel steeds een leuk en herkenbaar karakter. Andere karakters die ik echt leuk vond zijn Joost en Stef. Joost is het jongere broertje van Daan, en het enige wat hij wil is dat zijn grote broer weer zijn grote broer wordt. Hij snapt niks van Daan’s uitspattingen en is enorm teleurgesteld als Daan hem buitensluit. Stef is een regelrechte flirt met een klein hartje en een soft spot voor Lynn. Ik houd van karakters zoals Stef. Hij is iedere dag bij Lynn, maar toch voelt het alsof hij een heel klein rolletje heeft in dit boek. Misschien komt het omdat zijn karakter te groot voelt voor zijn rol. Hij krijgt dan ook zijn eigen boek. Er is nog veel meer in zijn verhaal en dat voel je ook. Esmee vind ik ook echt geweldig! Ze komt vrij weinig voor, maar is ook een groots karakter, alleen al door haar eigen persoonlijkheid.

De cover en de titel verwijzen voor mij naar iets meer dan dat er in het boek gebeurd, maar het maakte het wel zo dat ik het boek interessant vond en het graag zou willen lezen. In dat opzicht is het een geslaagde vormgeving.

Ik raad iedereen die een beetje een transition wil maken naar wat volwassenere boeken, dit boek echt aan. Het verhaal is goed, en het is het zeker waard om te lezen. Neem het boek lekker mee op vakantie als je met de meivakantie weggaat, of bewaar het voor de zomervakantie. Misschien wil je wel gewoon ontspannen in het weekend, of tussen wat moeilijkere boeken door wat lichters lezen, dan is dit echt jouw boek.

Kan jij tegen een beetje hitte?

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post