Deze Top Ten vond ik moeilijker dan ik had verwacht. Ik heb hierbij mijn top 10 witte boeken uit mijn eigen boekenkast gepakt. De boeken die ik gekozen heb zijn zeker niet allemaal helemaal wit, maar ik heb mijn best gedaan!

1. Ik geef je de zon – Jandy Nelson
Oke, dit boek is inderdaad niet helemaal wit. Toch vond ik dat deze in het rijtje MOEST staan! Ik geef je de zon is een van de meest besproken boeken van deze tijd. En terecht! Het is een prachtig boek (van binnen en van buiten) die elke booknerd in zijn boekenkast moet hebben staan.

2. Anne Amelia is er niet meer – Kat Rosenfield
Dit is een minder besproken boek, al begrijp ik niet waarom. Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze gelezen heb, maar ik vind dit boek nog steeds bijzonder. Het is een van de eerste boeken die ik las van het label Young Adult Literair. Het boek is iets zwaarder dan ‘gewone’ Young Adults, en dat vond ik er zo leuk aan!

3. Koffie Verkeerd – Elsbeth Witt (Barista! #1)
Dit is het eerste deel uit de Barista!-reeks. Het volgt drie meiden die in een koffietentje werken. In het eerste deel volg je Laura. Alle drie de meiden hebben zo hun eigen problemen en die volg je dan. Ik heb tot nu toe de eerste twee delen van deze reeks gelezen en ik geniet ervan! Ze zijn heerlijk luchtig en lekker dun. Super boeken om als tussendoortje te lezen.

4. Zwart-wit – Gillian King
Dit boek had ik wel eens voorbij zien komen en toen ik hem voor slechts €1,- kon kopen op de kindermarkt op Koningsdag, nam ik hem gelijk mee! Van dit boek is trouwens ook een recensie verschenen op Booknuts. Zoals je daar al hebt kunnen lezen, is dit ook een lekker luchtig boek en leest het goed weg. Er zat de nodige humor in het verhaal en door de enige spanning kon ik het boek niet wegleggen!

5. Verkikkerd – Lisette Jonkman
Nog zo’n chicklit waar ik heerlijk van genoten heb! Ook dit boek heb ik een tijdje geleden gelezen en het was een van de eerste chicklits die ik gelezen heb. Ik had niet gedacht dat ik chicklits zo leuk kon vinden! Dit boek was hilarisch grappig en zeer actueel (voor de studenten onder ons).

6. Starters – Lissa Price
Dit is een echt Young Adult boek. Het speelt zich af in de toekomstige wereld, het volgt een dapper meisje en ze moet iets doen om haar ernstig zieke broertje te kunnen redden. Het verhaal op zich vond ik wel erg origineel. Ik heb dit boek, een tijd geleden, met veel plezier gelezen.

7. Enders – Lissa Price
Enders is het vervolg op Starters. Ik vond dit een leuke toevoeging op het eerste deel. Dit deel vond ik wel wat ingewikkelder dan het eerste deel, maar toch heb ik deze ook met veel plezier gelezen. En de covers vind ik geniaal! Er zit een doorzichtige, beschermende hoes om de boeken heen. Bij Starters is de cover en de titel op deze hoes gedrukt en bij Enders zit de doorzichtige hoes er echt overheen. Het boek ziet er dus waziger uit.

8. De One – Kiera Cass (De Selectie #3)
Nog zo’n boek dat echt niet in dit lijstje mag ontbreken. Ik heb van De One echt gesmuld! Ik vond het super jammer dat dit alweer het laatste boek was uit de trilogie, totdat ik hoorde dat er nog twee boeken bijkomen in De Selectie-serie. Ik kan, op dit moment, zeggen dat dit mijn lievelingsboeken zijn. Ze lezen lekker vlot weg, zijn lekker luchtig en ZO romantisch. Wauw!

9. Eleanor & Park – Rainbow Rowell
Wie kent Eleanor & Park nog niet? Als ik weer terug denk aan het verhaal, krijg ik weer een beetje pijn in mijn hart… Wat mis ik ze, zeg! Ik denk dat Eleanor & Park mijn favoriete OTP (One True Paring) zijn. Serieus! Voor wie dit boek nog niet gelezen heeft: doen!

10. Nieuwe Klassiekers – Donna Hay
Ik vond het heel erg moeilijk om het laatste boek voor dit rijtje uit te kiezen. Daarom dacht ik: laat ik eens gek doen! Ik heb er dus voor gekozen dat het laatste boek uit dit rijtje een kookboek wordt! Ik heb dit boek gekregen als afscheidscadeau voor mijn stage bij uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. Ik heb er nog niks uit weten te maken, maar de vormgeving van dit boek alleen al is ZO MOOI. Er staan prachtige plaatjes in waar je direct honger van krijgt.

Dit zijn was dus mijn Top 10 Witte boeken (uit mijn eigen boekenkast).

Image and video hosting by TinyPic

Welke witte boeken heb jij allemaal in je kast staan?

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post