Top Ten Thursday: Tien boeken die op mijn verlanglijstje staan voor Sinterklaas/Kerst

TTT Banner
Vandaag zijn we er weer met een nieuwe Top Ten on Thursday! De feestdagen komen er aan, dus op deze mooie donderdag laat ik jullie zien welke tien boeken ik op mijn verlanglijstje heb staan voor Sinterklaas/Kerst (of in mijn geval alleen voor Sinterklaas). Dit zijn niet zomaar tien boeken die ik nog graag wil hebben, maar ook tien boeken die daadwerkelijk op mijn verlanglijstje staan momenteel! Ze staan in willekeurige volgorde.

1. Sarah J. Maas – Throne of Glass
Throne of Glass
Inmiddels heb ik zoveel over de boeken van Sarah J. Maas gehoord dat ik er eigenlijk niet meer omheen kan: Ik moet zeer binnenkort maar eens aan deze boeken gaan beginnen. Toen ik de beschrijving ik las werd mijn enthousiasme ook wel gewekt: Dit boek klinkt als een boek voor mij!

 

 

2. Romina Russel – Zodiac
Zodiac
Toen ik over dit boek hoorde wist ik al meteen dat het iets was wat ik wilde lezen. Ik vind astrologie erg interessant (bijna op een guilty pleasure niveau), en ik vind het dan ook super tof dat er nu een fictief boek over is geschreven. Thyrze’s enthousiaste review heeft ook wel mijn eigen enthousiasme over dit boek versterkt.

 

3. Rainbow Rowell – Carry On
Carry On
I LOVED Fangirl! Echt waar, dat is een van de leukste boeken die ik in de afgelopen paar jaar heb gelezen! Ik was dan ook helemaal blij toen ik hoorde dat er een boek over de enige echte Simon Snow uitkwam (ook al weten we allemaal dat het een Harry Potter rip off is, ik vind het toch heel leuk).

 

4. Tahereh Mafi – Ignite Me
Ignite Me
Ik heb afgelopen zomer (is dat alweer zo lang geleden?) Unravel Me gelezen, en toen wilde ik eigenlijk meteen verder in het volgende deel! Alleen… heb ik die dus inmiddels nog steeds niet. (foei Monica!) Deze ging om die reden ook eigenlijk als eerste op mijn verlanglijstje.

 

 

5. Holly Bourne – Soulmates
Soulmates
Dit is een boek wat ik nu al meerdere keren ben tegengekomen in boekenwinkels en op het boekenfestijn. Ik heb het elke keer opgepakt, in mijn handen gehad, en vervolgens weer weggelegd: de ene keer vond ik de prijs te hoog, de andere keer waren er andere boeken die ik liever wilde kopen. Maar eigenlijk wil ik dit boek nog steeds erg graag lezen.

 

6. Arwen Elys Dayton – Seeker
Seeker
Seeker is ook een boek wat ik al heel vaak voorbij heb zien komen, en steeds toch weer niet mee heb genomen. Het trekt me wel aan, maar toch ook weer niet. Inmiddels heb ik er zoveel goede verhalen over gehoord dat ik er nu toch wel graag in wil beginnen.

 

 

7. Rick Riordan – The Blood of Olympus
Blood of Olympus
In oktober heb ik het vierde deel van deze serie, The House of Hades, uitgelezen en ben ik opnieuw verliefd geworden op dit verhaal en deze karakters. Na Ignite Me was dit dan ook het tweede boek wat meteen op mijn verlanglijstje verscheen. Ik MOET nu gewoon weten hoe het met mijn favoriete demigods afloopt.

 

8. Scott Westerfeld – Afterworlds
Image and video hosting by TinyPic
Scott Westerfeld is bekend van de Uglies serie, waarvan ik de eerste twee delen met veel plezier heb gelezen. Ik was daarom ook wel benieuwd naar andere boeken van hem. Bovendien gaat dit verhaal ook nog over iemand die zelf boeken schrijft, en aangezien ik dat zelf ook doe lijkt het me wel interessant om over te lezen!

 

9. Julie Kagawa – De Ijzerkoning
Image and video hosting by TinyPic
Een hele tijd terug heb ik ooit De Duistere Fae en Offergave van Julie Kagawa ontvangen, terwijl ik nog helemaal geen andere boeken van haar heb gelezen. Ik wil deze boeken nog wel graag lezen, maar ik laat ze nog even liggen totdat ik de eerdere delen van die series ook gelezen heb. Daarom heb ik de Ijzerkoning op mijn lijstje gezet, zodat ik eindelijk eens aan Julie’s boeken kan beginnen.

 

10. Lauren Destefano – Perfect Ruin
Image and video hosting by TinyPic
Na het lezen van The Chemical Garden trilogy was ik officieel fan van Lauren Destefano. Vorig jaar heb ik dit boek aan iemand cadeau gegeven, maar dit jaar hoop ik hem zelf te ontvangen!

 

 

 

Welke boeken staan er dit jaar op jouw verlanglijstje?

Liefs,

Monica

3 Comments on “Top Ten Thursday: Tien boeken die op mijn verlanglijstje staan voor Sinterklaas/Kerst”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *