Review: Het 13e Huis (Zodiak #1)

Het 13e huis coverAuteur: Romina Russell
Pagina’s: 461
Genre: Young Adult, Fantasy, Science Fiction
Publicatie: Karakter Uitgevers, Mei 2015
Rating:
4 Eikels

Rhoma Grace is een zestienjarige student van de planeet Huis Kreeft met een ongebruikelijk talent voor het lezen van de sterren. Terwijl haar klasgenoten metingen nodig hebben om nauwkeurige, astrologische voorspellingen te doen, kan Rhoma omhoog kijken naar de nachtelijke hemel en zien wat er in het verschiet ligt.

Bij een heftige explosie in het sterrenstelsel slaan de manen van Kreeft uit hun baan. Het leven op Kreeft verandert hierdoor in een nachtmerrie waarbij duizenden burgers de dood vinden, waaronder Moeder, de leider van het Huis Kreeft. Rho is met stomheid geslagen wanneer blijkt dat zij de nieuwe leider van de planeet zal zijn.

Dan, als er meer planeten het slachtoffer worden van buitenissige natuurrampen, ontdekt Rho een patroon in de sterren. Ze vermoedt dat Ophiuchus – de verbannen leider van het 13e Huis uit de Zodiaklegende – is teruggekeerd om de macht over het Zodiak-sterrenstelsel in handen te krijgen.

Rho moet – samen met Hysan Dax, een jonge gezant van het Huis Weegschaal, haar gids, Mathias en een lid van haar Koninklijke Garde – de andere leiders van de Huizen in het sterrenstelsel op de hoogte brengen van het heersende gevaar. Maar wie zal haar geloven, zo jong en onervaren als ze is? Wie kan Rho vertrouwen in een universum dat is bepaald door verschillen? En hoe kan ze 12 verschillende Huizen overtuigen van de noodzaak tot samenwerking? (Beschrijving Goodreads)

goodreads button

Meteen toen ik las over Het 13e Huis stond dit boek hoog op mijn to-read lijstje. 12 Huizen op basis van de 12 sterrenbeelden met in ieder Huis inwoners met eigenschappen die aansluiten bij hun sterrenbeeld. Hoe gaaf klinkt dat? Ik was in ieder geval meteen geïnteresseerd en kon dan ook niet wachten om dit boek te lezen!

De hoofdpersoon uit Het 13e Huis is Rhoma Grace, kortweg Rho, van het Huis Kreeft. Ik vond het ontzettend makkelijk om me in Rho in te leven. Je voelt Rho’s vastberadenheid, onmacht, frustratie en onverwoestbare liefde voor de mensen die haar dierbaar zijn alsof het je eigen gevoelens zijn. Ik vond haar een heel leuk personage om over te lezen. Ze is dapper, sterk en heeft ontzettend veel doorzettingsvermogen. Ze is echter ook pas zestien, wat tot uiting kwam in onzekerheid, verliefdheid en soms wat naïviteit. Ik vond haar daardoor erg realistisch.

Het verhaal is ontzettend spannend. De dreiging van Ophiuchus is constant voelbaar. Daarnaast lees je over alle avonturen die Rho beleeft en krijg je steeds meer van de Zodiak zien. Het 13e Huis is geen boek dat je even gedachteloos weg kunt lezen. Je moet echt je aandacht erbij houden omdat de uitleg over bijvoorbeeld het lezen van de sterren best ingewikkeld kan zijn. Ik vond dat zelf wel prettig. Russell laat hiermee namelijk meteen zien dat ze niet zomaar een wereld in elkaar geflanst heeft. De Zodiak is goed uitgewerkt en voelt aan als een unieke setting. Ik vond het geweldig om over de verschillende Huizen, hun eigenschappen en kenmerken te lezen.

Het 13e Huis is dan ook absoluut een aanrader. Het verhaal zit goed in elkaar: de ontdekkingen die Rho gedurende haar reis doet over het dertiende Huis lijken heel logisch, het plaatje klopte voor mij helemaal. De puzzelstukjes pasten precies. Ik heb het boek dan ook in één ruk uitgelezen. Ik kan niet wachten op deel 2 om te lezen hoe het verder gaat met Rho en haar strijd om de Zodiak te redden!

Hebben jullie Het 13e Huis al gelezen? Wat vonden jullie ervan?

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Ik wil Karakter Uitgevers bedanken voor het sturen van een recensie-exemplaar.

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post