Top Ten Thursday: Boeken met een winters sfeertje


Het is weer donderdag dus tijd voor een Top Ten Thursday! Ook al is er niks winters aan het weer in ons koude kikkerlandje, gaat het deze week over boeken met een winters sfeertje om de winter toch een beetje in huis te halen. En toch gaat dit zinnetje voor mij nog steeds op: “I’m dreaming of a white Christmas…”

Image and video hosting by TinyPic
1. Let it Snow – John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle
Ik ben groot fan van John Green. The Fault in Our Stars staat hoog in mijn lijstje. Ik kan daarom ook niet wachten om dit boek te lezen. Het klinkt als een lieve lichte read. Perfect om nu te lezen aangezien de meeste van ons het op dit moment super druk hebben. Ik houd ook echt van dit soort lieve Romcoms. Ik heb nooit geweten dat het 3 short stories zijn, ik heb altijd gedacht dat het één verhaal van John Green was. Ik ben dus heel benieuwd of het echt zo tof is als het mij lijkt.

Image and video hosting by TinyPic
2. Harry Potter serie – J. K. Rowling
De Christmases die ik in dit kasteel heb gespendeerd waren de meest magische van allemaal. Zelf lees ik de boeken vaak in de zomervakantie, maar ik weet dat veel van ons hem tijdens kerst lezen. Misschien zelfs specifiek voor deze reden. Christmas heeft natuurlijk van zichzelf al magie, maar Harry Potter maakt het nog geweldiger. Zeg nou zelf, wie zou er geen kerst willen vieren op Zweinstein? Dit jaar kan het! Er is een Christmas Tour bij de Harry Potter experience in Londen. Dit jaar geef ik zelf een Magical Christmas Surprise Party samen met Tim van KillingMyDarlings, omdat ik toch nog een beetje extra magie wilde hebben. Meer daarover later!

Image and video hosting by TinyPic
3. A Christmas Carol – Charles Dickens

Dit boek moet gelezen worden tijdens kerst. Onmogelijk om het niet te doen. Het blijft een klassieker. Vroeger was ik een beetje bang voor dit verhaal. Ghost stories vond ik wel vet, maar toch erg spannend. Dit verhaal heeft wel een goede les voor iedereen. Iedereen heeft de film wel gezien met de stemmen van de geweldige acteurs: Colin Firth en Gary Oldman. Normaal heb ik een grondige hekel aan Jim Carrey, maar hier kan ik hem nog hebben, en dat zegt veel voor mij haha.

Image and video hosting by TinyPic
4. The Lion, the Witch and the Wardrobe – C. S. Lewis

Over klassiekers gesproken: dit is er nog één. Zelf heb ik de boeken nog nooit gelezen, maar ik ben natuurlijk wel bekent met de verhalen. De magic wardrobe, een winter wonderland, een ijskoningin en vier dappere kinderen. Ik heb dit altijd al één van de tofste verhalen ooit gevonden. Feitje (waar ik pas laat achter kwam, ook al ben ik half Turks): Aslan is Turks voor leeuw!

 

Image and video hosting by TinyPic
5. The Polar Express – Chris van Allsburg
De meesten van ons hebben de geweldige film met de stemmen van Tom Hanks en de facial expressions van Josh Hutcherson wel gezien. Maar veel weten niet dat dit eerst een boek was. Ik heb de film laatst nog gezien en ga binnenkort het boek nog een keer lezen. Dit is een verhaal dat ik echt iedere kerst kijk/lees.

 

Image and video hosting by TinyPic
6. The Golden Compass – Philip Pullman
Deze serie wil ik ooit nog helemaal lezen. Een vriendin van mij is er helemaal weg van. Zelf ken ik hem van de geflopte film. Ook al is hij geflopt, ik vond hem wel indrukwekkend. Maar zoals ik mijn leerlingen ook vaak zeg, is een film maar het tipje van de ijsberg. Ik heb de film wel een aantal keer moeten kijken voor dat ik het echt snapte. Ook vind ik het einde echt super raar. Het voelt niet als een einde maar meer alsof er een reclameblok tussen moet komen. Ik ben benieuwd of het boek ook zo is.

Image and video hosting by TinyPic
7. Shiver (The Wolves of Mercy Falls #1) – Maggie Stiefvater
Dit boek hebben jullie al vaak bij ons voorbij zien komen. Normaal heb ik het niet zo op weerwolf/shapeshifter boeken, maar deze klinkt zo goed dat ik me er toch aan wil wagen. Onze Linde is helemaal weg van dit boek en heeft er ook een review over geschreven. Je vind hem hier.

 

Image and video hosting by TinyPic
8. A Frozen Heart – Elizabeth Rudnick
Ik ben heel benieuwd naar dit boek! Iedereen die mij kent weet dat ik een super fan van Frozen ben, dus toen ik dit boek in de nieuwe catalogus van Unieboek | Het Spectrum zag werd ik helemaal hyper. Ik ben benieuwd of het gewoon een hervertelling is of dat er ook nieuwe stukken in zitten. Het is namelijk het verhaal verteld vanuit het perspectief van Anna en Hans. Hij komt bij Unieboek in januari uit.

Image and video hosting by TinyPic
9. My True Love Gave to Me: 12 Holiday Stories – o.a. Stephanie Perkins
Dit boek zit vol met verhalen van veel bekende auteurs, zoals Holly Black, Stephanie Perkins en Ally Carter. Stephanie Perkins heeft ze samengevoegd tot een prachtig boek. Daphne is hem nu aan het lezen en ik ga hem deze vakantie ook lezen. Ik heb hem gekocht toen ik op de YALC was, omdat hij mij super tof leek. We gaan het zien!

Image and video hosting by TinyPic
10. Winter (Lunar Chronicals #4) – Marissa Meyer
Winter is gebaseerd op het verhaal van Snow White. Hoewel dit verhaal niet veel met winter te maken heeft, kreeg ik door de naam toch de winter feels. Ook wil ik al een tijdje aan deze serie beginnen. Ik heb deel 2 en 3, maar Cinder moet ik nog steeds kopen. Ik denk dat ik dat dus maar snel doe en er dan ook gelijk aan begin.

 

Wat lezen jullie het liefst in de winter?

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

3 Comments on “Top Ten Thursday: Boeken met een winters sfeertje”

  1. Ik vind het altijd zo fijn om Harry Potter ieder jaar weer te herlezen tijdens kerstmis 😀 En ik ben ook zooo benieuwd naar A Frozen Heart D: Het ziet er nu al mooi uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *