Top Ten Thursday: 10 liedjes die me doen denken aan een boek

TTT
Zoals jullie misschien wel weten ben ik (soms samen met Linde) degene die altijd de Music Monday posts verzorgd op de eerste maandag van de maand. Deze TTT is dus eigenlijk voor mij gemaakt! Alhoewel, 10 liedjes vinden die ik nog niet eerder in een Music Monday post genoemd heb bleek nog best een opgave. Uiteindelijk heb ik wel een lijstje kunnen samenstellen!

1. Lights – Where the Fence is Low

Ik heb Lights ooit in een interview horen vertellen dat dit nummer gaat over een terugkerende droom die ze steeds had. Sindsdien associeer ik dit nummer met dromen, hallucinaties en fantasiewerelden. Dat is een van de redenen waarom dit nummer me altijd doet denken aan Divergent, waarin Tris door haar fear landscape hallucinaties heen moet zien te komen.

2. Vanity Theft – Limb from Limb

Dit heerlijke uptempo nummer brengt voor mij een gevoel van spanning maar ook van actie. “I’m gonna feed those lions, watch them tear this limb from limb” klinkt als iets wat President Snow over de tributen in The Hunger Games zou kunnen zeggen, right?

3. The Hush Sound – Don’t Wake Me Up

The Hush Sound en Fallen zijn in mijn ogen altijd een hele goede combinatie geweest. Ook dit nummer doet me aan Luce en de dreamy Daniel denken.

4. Dotan – Home II

Wist je dat dit nummer in de televisieserie The 100 is gebruikt? Dit nummer is de afsluiter van de eerste aflevering van seizoen 2. Het paste zo perfect bij het verhaal dat het me, in wat voor context dan ook, altijd zal doen denken aan The 100. Niet alleen aan de tv-serie, maar ook aan het boek.

5. Sia – Chandelier

Dit is een power nummer, die naar mijn idee gaat over iemand die bang is, maar toch doorzet en probeert zo ver mogelijk te komen. Dit doet mij denken aan de dappere Heather uit het boek Panic van Lauren Oliver.

6. Gungor – I am Mountain

“I am mountain, I am dust. Constellations made of us.” Die eerste zin alleen al is precies de reden waarom dit nummer mij doet denken aan Hazel en Gus uit The Fault in Our Stars. Maar toen ik verder luisterde vond ik eigenlijk dat het hele nummer wel hun past.

7. Ryan Adams – Wildest Dreams

Hoewel ik het originele nummer van Taylor Swift al echt fantastisch vind, zou deze country-rock versie naar mijn mening echt perfect thuishoren bij Eleanor & Park.

8. Taylor Swift – Begin Again

Mag ik ook een nummer posten wat ik bij een boek vind passen wat ik nog niet eens gelezen heb? Ja toch? Als ik dit nummer van Taylor hoor dan waan ik me altijd helemaal in het romantische Parijs. Daarbij heb ik ook altijd Anna & The French Kiss in mijn gedachten.

9. Di-rect – Young Ones

The Perks of Being A Wallflower is een boek wat voor mij altijd optimisme uitstraalt. Daarom vind ik dit nummer van Di-rect er perfect bij passen. Het had wat mij betreft op de soundtrack mogen staan.

10. Avril Lavigne – Give You What You Like

Hoewel dit nummer eigenlijk de soundtrack van een andere film is, doet het mij – met die duistere maar toch romantische sfeer – ook heel erg aan Wither van Lauren Destefano denken.

Dit was mijn Top Ten voor vandaag. Welk nummer doet jou altijd aan een boek denken?

Liefs,

Monica

One Comment on “Top Ten Thursday: 10 liedjes die me doen denken aan een boek”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *