Music Monday: Fallen, The Hush Sound – Magnolia

Het is de eerste maandag van de maand! En dat betekend dat het tijd is voor onze eerste maandelijkse Music Monday.

Soms kom je een liedje tegen wat je heel erg aan een bepaald boek of personage of scène uit een boek doet denken. Dat heb ik zelf met het nummer ‘Magnolia’ van The Hush Sound, wat mij altijd aan het boek Fallen van Lauren Kate doet denken. Dit nummer heeft een vrij duistere en intense sfeer wat ik erg bij verschillende aspecten van het verhaal van Luce en Daniel vind passen.

Waarschuwing: Bevat spoilers.

Er zijn veel redenen waarom dit nummer mij aan Fallen doet denken. Een van de belangrijkste redenen zijn bepaalde zinnen uit de tekst, die ik hieronder zal toelichten:

Your heartbeat is pulsing at night in your chest. It’s golden, it’s glowing with all the life you have left.” Deze zin doet me denken aan hoe Daniel in het leven staat voordat hij doorkrijgt dat er iets veranderd is. Hij en Luce zijn vervloekt waardoor ze altijd verliefd op elkaar worden, maar nooit samen kunnen zijn voordat Luce sterft. Daarna wordt ze weer opnieuw geboren en begint het hele verhaal van voor af aan. Uiteindelijk begint Daniel het steeds somberder in te zien en vraagt hij zich af hoe lang hij het nog vol kan houden om Luce steeds opnieuw kwijt te raken.

Run where you’ll be safe, through the garden gates, to the shelter of magnolias.” Nadat Daniel doorheeft dat er in dit leven van Luce iets anders is in hun vloek, wilt hij alles doen om haar in leven te houden. Luce komt aanrennen op het kerkhof waar het gevecht tussen Daniel en Cam op het punt staat te beginnen. Daniel stuurt haar dan weg en probeert er zo voor te zorgen dat zij in veiligheid is. De muziek wordt tijdens deze zin ook rustiger, waardoor er weer een soort spanningsopbouw in komt. Dit klopt ook wel met het gevoel wat ik had bij die scène: Je weet dat er iets gaat gebeuren.

Eyes like seaglass, so weathered and worn from all they’ve seen of adolescence torn.” Ook dit deed me denken aan Daniel. Hij heeft Luce elke keer opnieuw weer ontmoet, om vlak daarna weer afscheid van haar te moeten nemen. Hij heeft hier veel meer onder geleden dan Luce.

The lovers who have tainted you, they pulled you into the night. They touched your skin with velvet gloves and made you feel alive.” Luce’s aanvaringen met haar vorige vlam (haha), Trevor, en daarna met Cam, hebben Luce naar mijn idee toch wel beïnvloed. In eerste instantie was het voor haar een leuke ervaring, maar ze liepen allebei niet zo goed af. Ook haar relatie met Daniel begint – zachtjes uitgedrukt – vrij moeizaam.

There’s not much time. The blush in the sky begins to fade.” Nadat Daniel heeft ontdekt dat er een verandering is in de vloek, zijn er veel onzekerheden. Er is veel wat ze uit moeten zoeken, en ze weten niet hoe lang ze daar de tijd voor hebben. Dit zorgt voor een spanningsopbouw in het verhaal, waar deze zin uit het liedje goed bij past.

Naast deze stukken uit de tekst vind ik het nummer muzikaal gezien ook erg bij het verhaal passen. Door de mineurakkoorden krijg je een sombere stemming die me doet denken aan de sfeer op Zwaard&Kruis. Het nummer eindigt uiteindelijk met een rustig piano outro die mij het gevoel geeft van een stilte na de storm: de ‘rust’ die er is nadat Daniel Luce heeft gered uit de handen van Miss Sophia, en ze besluiten om Luce over te plaatsen naar een andere school waar ze veiliger zal zijn.

Welk nummer doet jou denken aan Fallen?

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *