TTT Banner
De eerste Top Ten Thursday van het nieuwe jaar! Het thema van vandaag is “klassiekers”, en hier ben ik een beetje creatief mee omgesprongen. Er zijn namelijk een paar klassiekers waarvan ik denk dat mensen die gelezen zouden moeten hebben – of in ieder geval bekend mee zouden moeten zijn. Maar ik heb er ook een aantal nieuwere boeken tussen gezet die ik zo goed vind dat ze eigenlijk ook de titel “klassieker” verdienen! Het lijstje is weer op willekeurige volgorde.

1. J.K. Rowling – Harry Potter
Harry Potter
Bijna elke boeknerd kent Harry Potter toch wel? Het leuke aan deze boeken is dat het een hele fijne manier is om een kind te introduceren aan Young Adult boeken. Als lezer zijnde groei je namelijk met de boeken – en met Harry – mee. Ik weet wel dat als ik ooit kinderen heb, ik ze elk jaar een boek van Harry Potter cadeau doe. Ik weet niet of dit al gezien wordt als een klassieker, maar wat mij betreft is het dat wel!

 

2. Marcus Zusak – The Book Thief
The Book Thief
Dit is ook zo’n pareltje! The Book Thief is zo’n bijzonder boek wat je bij de kraag grijpt en je weer even met beide benen op de grond neer zet. Dit verhaal heeft ook een hele aparte verteller. Het zet je echt aan het denken. En, niet onbelangrijk: het speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, wat ook een grote historische gebeurtenis was.

 

3. Harper Lee – To Kill a Mockingbird
To Kill a Mockingbird

De reden waarom dit boek op deze lijst staat is omdat ik deze overal, maar dan ook letterlijk overal voorbij zie komen! Als iemand het woord “klassieker” zegt, is To Kill a Mockingbird de eerste titel die in mij opkomt. Het is een enorm bekend boek wat hele belangrijke thema’s bespreekt, maar… om eerlijk te zijn, spreekt het mij persoonlijk helemaal niet aan.

 

4. William Golding – Lord of The Flies
Lord of the Flies

Ook Lord of The Flies is er eentje die ik altijd voorbij hoor komen. In tegenstelling tot To Kill a Mockingbird, trekt deze me wel heel erg aan! Veel mensen zeggen namelijk dat dit boek de voorloper is van The Hunger Games, en aangezien dat mijn favoriete boek is, ben ik nu toch wel benieuwd!

 

 

5. C.S. Lewis – The Chronicles of Narnia
Chronicles of Narnia

Als kind heb ik de eerste drie boeken van deze serie gelezen, en ik vond ze echt heel erg leuk! In mijn ogen is deze betoverende serie eentje die elk kind in zijn leven eens gelezen moet hebben! Alleen moet ik zelf dan ook de rest nog eens lezen…

 

 

6. Rainbow Rowell – Eleanor & Park
Eleanor & Park

Op Booknuts hebben we het al heel vaak over dit boek gehad. In Maart heeft het zelfs de Dioraphte Literatour prijs gewonnen. Dit epische liefdesverhaal is een van mijn persoonlijke favorieten, en de jaren 80 setting maakt het helemaal fantastisch. Hoewel dit een relatief nieuw boek is, hoop ik dat het ooit een echte klassieker wordt.

 

7. John Green – The Fault in Our Stars
The Fault in Our Stars

Ik heb eerlijk gezegd wel even zitten twijfelen of ik dit boek wel in dit lijstje zou zetten, maar toen dacht ik terug op hoe ik me voelde toen ik dit boek uit had. Ik voelde me verslagen, leeg, maar toch ergens wel heel hoopvol. En toen ik me herinnerde wat dit boek allemaal met me deed, wist ik weer dat het een heel bijzonder boek is…

 

8. George Orwell – 1984
1984

Toen ik mijn vader voor het eerst over The Hunger Games vertelde, zei hij dat het hem deed denken aan 1984 van George Orwell. Sindsdien heb ik al héél vaak gehoord dat ik deze moet lezen. Hoewel ik bang ben dat het door de schrijfstijl misschien tegen gaat vallen (al kan ik dat natuurlijk niet echt weten totdat ik er daadwerkelijk eens in begonnen ben), vind ik het onderwerp wel heel interessant.

 

9. Anna Sewell – Black Beauty
Black Beauty

Dit boek gaat over het leven van een paard. Dat klinkt misschien niet zo interessant, maar wat ik zo mooi vond aan dit boek is dat je eens door de ogen van een dier naar de mensheid leert kijken. Het gaat daarom niet zomaar over een paard, maar ook over de verschillende soorten mensen die er zijn, en hoe hun acties zo’n leven kunnen beïnvloeden. Ik heb dit boek al meerdere keren gelezen, en ik vond het elke keer even prachtig. Het is ook nog eens een enorme tranentrekker.

10. Stephen Chbosky – The Perks of Being a Wallflower
The Perks of Being a Wallflower

The Perks of Being a Wallflower is in mijn ogen ook een echt bijzonder boek. Het is een coming-of-age verhaal dat je echt aan het nadenken zet over je leven en de mensen om je heen. Ook de verfilming van dit boek vind ik – bij uitzondering – echt geweldig.

 

 

Welke boeken zijn volgens jou echte klassiekers?

Liefs,

Monica

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post