De Dioraphte Literatour Prijs: Eleanor & Park

Misschien hebben jullie het wel gezien of gehoord: vorige week zijn de 10 nominaties bekend gemaakt voor de Dioraphte Literatour Prijs. Dit jaar wordt de prijs voor de zesde keer uitgereikt, maar voor het eerst onder deze naam en voor het eerst verbonden aan de gloednieuwe YA-week. De YA-week loopt van 23 tot en met 27 maart en naast dat er allerlei geweldige activiteiten georganiseerd worden, kan er in die periode ook gestemd worden op de genomineerden van de Dioraphte Literatour Prijs. Op vrijdag 27 maart wordt de prijs uitgereikt in de categorieën Oorspronkelijk Nederlandstalig en Vertaald. Bovendien wordt er nog een publieksprijs uitgereikt waarbij jongeren tussen de 15 en 18 jaar op hun favoriete boek kunnen stemmen.


Image and video hosting by TinyPic

Tot onze grote vreugde bleek Eleanor & Park één van de genomineerden in de categorie Vertaald te zijn! Linde schreef al eerder een review over dit boek en was laaiend enthousiast:

”Door de heerlijke schrijfstijl van Rainbow en het boeiende verhaal vlieg je letterlijk door het boek heen. Hier en daar kom je ook nog een prachtige quote tegen die je hart doet smelten. Dankzij dit boek staan alle boeken geschreven door Rowell op mijn steeds langer wordende to-read lijst but I don’t regret a thing! Dit boek is een ongelofelijke aanrader voor iedereen (ja, ook jullie mannelijke lezers!) die thuis is in het Young Adult genre of degene die juist eens een Young Adult willen proberen. To love or not to love? Definitely love!”

Image and video hosting by TinyPic

Waar ging Eleanor & Park ook alweer over?

Dit intrigerende boek vertelt het verhaal van de twee buitenbeentjes Eleanor en Park, tijdens één schooljaar in 1986. Ze delen hun passie voor stripboeken en muziek. Ze zijn slim genoeg om te weten dat een eerste liefde bijna nooit standhoudt, maar ook dapper en wanhopig genoeg om het te proberen.

Wij zijn fan van dit heerlijke boek en hopen dat Eleanor en Park op vrijdag 27 maart dan ook met de Dioraphte Literatour prijs in de categorie Vertaald ervandoor gaat. Maar om dat te laten gebeuren, moet er natuurlijk wel gestemd worden! Vanaf vandaag tot en met vrijdag 27 maart 12:00 kun je stemmen op jouw favoriet in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en Vertaald. Ook voor de publieksprijs kan gestemd worden. Als je stemt maak je bovendien kans op een Herschel rugzak gevuld met alle genomineerde boeken! En dat is nog niet alles, wij hebben morgen ook nog een verrassing voor jullie in petto! Dus waar wacht je nog op?

Wil je meer weten over de YA-boekenweek of over de Dioraphte Literatour Prijs? Kijk dan op de website van Literatour.

 

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

2 Comments on “De Dioraphte Literatour Prijs: Eleanor & Park”

  1. Ik was niet zo enthousiast over Eleanor & Park. En Zac & Mia heb ik ook gelezen en daar was ik ook niet enorm enthousiast over haha. Dus ik weet nog niet of ik ga stemmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *