De Dioraphte Literatour Prijs: Eleanor & Park

Misschien hebben jullie het wel gezien of gehoord: vorige week zijn de 10 nominaties bekend gemaakt voor de Dioraphte Literatour Prijs. Dit jaar wordt de prijs voor de zesde keer uitgereikt, maar voor het eerst onder deze naam en voor het eerst verbonden aan de gloednieuwe YA-week. De YA-week loopt van 23 tot en met 27 maart en naast dat er allerlei geweldige activiteiten georganiseerd worden, kan er in die periode ook gestemd worden op de genomineerden van de Dioraphte Literatour Prijs. Op vrijdag 27 maart wordt de prijs uitgereikt in de categorieën Oorspronkelijk Nederlandstalig en Vertaald. Bovendien wordt er nog een publieksprijs uitgereikt waarbij jongeren tussen de 15 en 18 jaar op hun favoriete boek kunnen stemmen.


Image and video hosting by TinyPic

Tot onze grote vreugde bleek Eleanor & Park één van de genomineerden in de categorie Vertaald te zijn! Linde schreef al eerder een review over dit boek en was laaiend enthousiast:

”Door de heerlijke schrijfstijl van Rainbow en het boeiende verhaal vlieg je letterlijk door het boek heen. Hier en daar kom je ook nog een prachtige quote tegen die je hart doet smelten. Dankzij dit boek staan alle boeken geschreven door Rowell op mijn steeds langer wordende to-read lijst but I don’t regret a thing! Dit boek is een ongelofelijke aanrader voor iedereen (ja, ook jullie mannelijke lezers!) die thuis is in het Young Adult genre of degene die juist eens een Young Adult willen proberen. To love or not to love? Definitely love!”

Image and video hosting by TinyPic

Waar ging Eleanor & Park ook alweer over?

Dit intrigerende boek vertelt het verhaal van de twee buitenbeentjes Eleanor en Park, tijdens één schooljaar in 1986. Ze delen hun passie voor stripboeken en muziek. Ze zijn slim genoeg om te weten dat een eerste liefde bijna nooit standhoudt, maar ook dapper en wanhopig genoeg om het te proberen.

Wij zijn fan van dit heerlijke boek en hopen dat Eleanor en Park op vrijdag 27 maart dan ook met de Dioraphte Literatour prijs in de categorie Vertaald ervandoor gaat. Maar om dat te laten gebeuren, moet er natuurlijk wel gestemd worden! Vanaf vandaag tot en met vrijdag 27 maart 12:00 kun je stemmen op jouw favoriet in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en Vertaald. Ook voor de publieksprijs kan gestemd worden. Als je stemt maak je bovendien kans op een Herschel rugzak gevuld met alle genomineerde boeken! En dat is nog niet alles, wij hebben morgen ook nog een verrassing voor jullie in petto! Dus waar wacht je nog op?

Wil je meer weten over de YA-boekenweek of over de Dioraphte Literatour Prijs? Kijk dan op de website van Literatour.

 

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post