Review: Will Grayson, Will Grayson

Will Grayson, Will Grayson Cover Auteur: John Green & David Levithan
Pagina’s: 278
Genre: Young Adult Contemporary
Publicatie: Lemniscaat, juli 2014
Rating:
4 Eikels

Een boek als een zinderende, flitsende musical

De paden van de heteroseksuele Will en homoseksuele Will- beiden op zoek naar liefde – kruisen elkaar op een bizarre locatie in Chicago. Vanaf dat moment raken hun levens in
een stroomversnelling die uitmondt in een krankzinnige, flitsende musical.

Twee zwaargewichten uit de Young Adult literatuur meten hun krachten in een meeslepende, humoristische en aangrijpende roman. (Beschrijving Bol.com)

goodreads button

Dit is het derde boek, na Een weeffout in Onze Sterren en Het Grote Misschien, dat ik van John Green heb gelezen. Ik wist dus wat ik van hem kon verwachten: humor, originaliteit en mooie quotes. Echter kende ik de andere schrijver, David Levithan, nog niet. Ik wist dus niet wat ik van hem kon verwachten. Het boek is mij uiteindelijk erg goed bevallen. Er zat vaart in en zeker de humor die ik al verwachtte.

Er zijn dus twee jongens die beide Will Grayson heten. Vooral het moment dat ze elkaar ontmoeten is erg komisch. Want tja, hoe vaak kom je nou iemand tegen die dezelfde naam heeft als jij? In het boek worden de stukken van de ene Will Grayson geschreven door John Green en de hoofdstukken van de andere Will Grayson zijn geschreven door David Levithan. Je kan goed uit elkaar halen over welke Will Grayson geschreven wordt, omdat David zijn stukken schrijft zonder hoofdletters. Je leest inderdaad alleen maar kleine letters. In het begin moest ik hier heel erg aan wennen. Na een tijdje vind je het wel fijn, omdat je zo de hoofdpersonen uit elkaar kunt halen.

De Will Grayson die geschreven is door John Green, heeft een homoseksuele vriend genaamd Tiny Cooper. Hij echt héél erg gay. Hij wil zelfs een musical gaan opzetten dat gebaseerd is op zijn eigen leven. Will laat hem lekker zijn gang gaan. De andere Will Grayson, geschreven door David, is ook homoseksueel. Echter moet hij nog uit de kast komen, het was dus heel interessant om te zien hoe dit proces verloopt. De Will van David vindt dit heel erg moeilijk, hij is namelijk erg bang voor wat anderen van hem denken. Dit is natuurlijk in tegenstelling tot Tiny: hij schaamt zich er niet voor en komt er open en bloot voor uit. Dit boek laat je dus twee kanten zien van homoseksuelen, wat mij zelf heel erg aansprak. Twee jongens, die beiden op een andere manier omgaan met hun seksuele geaardheid.

Ik kan met alle zekerheid zeggen dat dit boek een aanrader is voor elke John Green-fan. Er komt veel humor aan te pas en vooral veel gênante scenes. Het einde is goed opgezet en ik kan niet anders zeggen dat het einde gelijk staat aan een grote vuurwerkshow!

Vraag voor de John Green-week Giveaway:
3. Wat was er zo bijzonder aan de schrijfstijl van David Levithan in Will Grayson, Will Grayson?
A. Hij gebruikt geen punten en komma’s (+1)
B. Hij maakt veel gebruik van het doorhalen van zinnen (+3)
C. Hij gebruikt geen hoofdletters (+6)
D. In zijn stukken is er veel gebruik gemaakt van foto’s/plaatjes (+8)
Tel het cijfer dat tussen de haakjes achter het goede antwoord staat op bij de rest van de nummers aan het eind van de week. Dus denk je dat antwoord A het goede antwoord is dan tel je er 1 bij op, en denk je dat B het goede antwoord is dan tel je er 3 bij op, enzovoorts.

Liefs,

 

[bol_product_links block_id=”bol_55b64b794eed5_selected-products” products=”9200000029979295,9200000003760743″ name=”Will Grayson, Will Grayson” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *