Review: The Sun Is Also A Star

Vallen coverAuteur: Nicola Yoon
Pagina’s: 345
Genre: Young Adult
Publicatie: Random House Children’S Publishers Uk, november 2016
ISBN: 9780552574242
Rating:
5 sterren 

Natasha: I’m a girl who believes in science and facts. Not fate. Not destiny. Or dreams that will never come true. I’m definitely not the kind of girl who meets a cute boy on a crowded New York City street and falls in love with him. Not when my family is twelve hours away from being deported to Jamaica. Falling in love with him won’t be my story.

Daniel: I’ve always been the good son, the good student, living up to my parents’ high expectations. Never the poet. Or the dreamer. But when I see her, I forget about all that. Something about Natasha makes me think that fate has something much more extraordinary in store—for both of us.

The Universe: Every moment in our lives has brought us to this single moment. A million futures lie before us. Which one will come true? (Beschrijving Bol.com)

goodreads button


Afgelopen maand heb ik (vroegtijdig) mijn Reading Challenge 2016 van 70 boeken op Goodreads overschreden. Ik was erg benieuwd welke boeken ik dit jaar tot dan toe allemaal gelezen had, dus scrolde ik de lijst van mijn gelezen boeken van dit jaar door. In die lijst viel me één ding vooral op: het waren, op drie na, allemaal Nederlandstalige boeken! Nu komt dat vooral door de recensie-exemplaren die ik ontvang, maar toch vond ik dat het tijd werd voor weer een Engels boek. De timing was goed: The Sun Is Also A Star zou bijna uitkomen. Zoals je hier hebt kunnen lezen, heb ik genoten Everything, Everything, een ander boek van Nicola Yoon dat eerder verscheen. Ik besloot dus gelijk om The Sun Is Also A Star te reserveren.

In de intro laat dit boek je kennismaken met Daniel en Natasha; je leest in welk punt zij op dat moment in hun leven staan. Natasha is onderweg naar New York, om ervoor te zorgen dat zij en haar familie niet terug worden gestuurd naar Jamaica. Daniel is in New York voor zijn intakegesprek voor Yale. Door ‘toeval’ komen deze twee prachtige personages met elkaar in contact. Inderdaad, toeval-tussen-aanhalingstekens. In The Sun Is Also A Star wordt namelijk de nadruk gelegd op het feit dat niets bij toeval gebeurt, maar dat voor alles een reden is.

Het verhaal speelt zich af in één enkele dag. Dit klinkt misschien erg saai, omdat het langdradig zou kunnen uitpakken. Echter is niets minder waar, het verhaal is juist erg interessant! Dit komt mede doordat het verhaal is geschreven vanuit verschillende perspectieven. De belangrijkste perspectieven zijn natuurlijk die van Daniel en Natasha, maar ook lees je over bijvoorbeeld de ouders van Natasha en die van Daniel. Ik vond het trouwens helemaal niet erg om te lezen vanuit verschillende perspectieven. Daniel is een opportunistische poëet en Natasha heeft een muur om haarzelf heen gebouwd. De afwisseling tussen de personages waren dus prettig, omdat je dan in verschillende soorten mindsets kan kijken.

Het fijne vond ik ook dat ik geen idee had welke kant het boek op zou kunnen gaan. Zou Natasha mogen blijven of niet? Hierdoor wilde ik maar door- en doorlezen! Het einde van het boek vond ik echt perfect afgewerkt, en dat maakt het ook waarom ik zo erg van dit boek houd. De allerlaatste regel heeft er voor gezorgd dat ik in huilen uitbarstte (dit is werkelijk zonder te overdrijven gebeurd). Hierdoor heeft het boek een hele grote impact op mij achter gelaten.

The Sun Is Also A Star is een boek dat ik nooit zal vergeten.

Liefs,

Daphne

One Comment on “Review: The Sun Is Also A Star”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *