Review: The Predicteds

The Predicteds coverAuteur: Christine Seifert
Pagina’s: 340
Genre: Young Adult, Dystopia, Science Fiction
Publicatie: Sourcebooks Fire, September 2011
ISBN: 1402260490
Rating:
4 Eikels

Daphne is the new girl in town and is having trouble fitting in. At least she has Jesse… sort of. He wants to be more than “just friends,” but there’s something he’s not telling her about his past. Something dangerous. When a female student is brutally attacked, police turn to PROFILE, a new program that can predict a student’s capacity for violent behavior, to solve the case. As the witch hunt ensues, Daphne is forced to question her feelings for Jesse—and what she will do if her first love turns out to be a killer. (Beschrijving Goodreads)

goodreads button

The Predicteds is een boek wat ik een tijd geleden na lange twijfel toch mee heb genomen van het boekenfestijn. De afbeelding op de cover vond ik nogal cosmetisch overkomen, maar de beschrijving zei weer heel wat anders. Wat ik er dus van moest verwachten wist ik niet precies, al had ik wel een beetje een “high school” en “chicklit” gevoel toen ik het voor het eerst oppakte. Het daadwerkelijke verhaal bleek echter wel ietsjes anders te zijn!

Predicteds

Terwijl Daphne vrienden probeert te maken op haar nieuwe school, Quiet High, zijn haar medeleerlingen vooral bezig met PROFILE, een project waarbij er van kinderen en tieners voorspelt kan worden hoe zij in de toekomst zullen worden. Dit in een poging om de criminaliteit en andere bijkomende problemen te voorkomen of verminderen. De leerlingen zelf zijn hier echter niet op die manier van overtuigd: voorspelde leerlingen zijn volgens hen tuig en kun je maar beter uit de weg gaan. Zo is er ook iets wat Jesse, Daphne’s crush, haar niet verteld. En wat Daphne daarmee gaat doen is maar de vraag…

Ik ergerde me in het begin zo erg aan het gedrag van een aantal van de meiden in dit boek. Ze kwamen stuk voor stuk over als een stel domme kuddedieren die alles doen om maar “cool” te zijn, en zich dus niet met de verkeerde mensen willen associëren. Aan de andere kant is dat misschien ook wel de bedoeling geweest van de schrijfster. Gelukkig was het hoofdpersonage wel een stuk intelligenter en een stuk leuker, en dat maakte veel goed. Ik had in eerste instantie hele andere verwachtingen van dit boek, maar het wist me positief te verrassen. Ook omdat een aantal karakters toch ontwikkelden op een manier die ik niet verwacht had.

Hoewel dit boek volgens goodreads dystopisch is, voelde het voor mij helemaal niet zo aan. Het had wat mij betreft net zo goed een hedendaags verhaal kunnen zijn, want de wereld van het hoofdpersonage, Daphne, voelde helemaal niet zo anders aan als onze eigen huidige wereld. Het enige wat het futuristisch maakte is de ontwikkeling van PROFILE. Het zit eigenlijk een beetje tussen Contemporary en Dystopia in.

Dit boek was dus compleet anders dan ik in eerste instantie verwacht had, maar dat maakte het eigenlijk ook zo leuk. Het is een science-fiction verhaal met weer een nieuwe insteek, waar ik erg van genoten heb!

Heb jij The Predicteds al gelezen?

Liefs,

Monica

[bol_product_links block_id=”bol_572f6e681b35f_selected-products” products=”1001004011336091″ name=”The Predicteds” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 Comments on “Review: The Predicteds”

  1. Ik heb The Predicteds ook gekocht op een boekenfestijn en vond het idee achter het verhaal heel tof. De uitwerking was niet helemaal zoals gehoopt, maar de originaliteit maakte een hoop goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *