Review: Scarlet (The Lunar Chronicles #2)

Scarlet coverAuteur: Marissa Meyer
Pagina’s: 424
Genre: Young Adult, Sci-fi
Publicatie: Blossom Books, februari 2017
ISBN: 9789020678949
Rating:

Cinder is gevangen genomen in het paleis in Nieuw-Beijing en zal alles op alles moeten zetten om te ontsnappen en te ontkomen aan koningin Levana. Ondertussen is aan de andere kant van de wereld Scarlet Benoit uit Frankrijk op zoek naar haar verdwenen grootmoeder. Scarlet ontdekt dat zij veel verborgen hield, en dat haar geheimen levensgevaarlijk zijn. Straatvechter Wolf lijkt de enige die Scarlet kan helpen, ook al zegt haar instinct dat ze hem niet kan vertrouwen.

Als de zoektocht van Scarlet en Wolf hen uiteindelijk bij Cinder brengt, blijkt dat ze elkaar veel meer nodig hebben dan ze ooit konden vermoeden. Het is oorlog op Aarde, en koningin Levana is meedogenloos – en op zoek naar hen. (Beschrijving Bol.com)

goodreads button

Een aantal weken geleden las ik Cinder uit, het eerste deel uit The Lunar Chronicles-serie. Ik vond dat deel heel erg leuk, en ik ben Blossom Books zo dankbaar dat deze serie opnieuw wordt uitgegeven. Ik heb de boeken namelijk nog niet eerder gelezen, ook niet toen ze een aantal jaar gelden voor het eerst in het Nederlands werden uitgegeven. Maar na het lezen van Cinder was ik helemaal om! Toen Scarlet niet veel later uit kwam, bestelde ik hem gelijk.

Ik ging ervan uit dat Scarlet geheel een ander personage zal volgen, namelijk Scarlet (duh) en niet Cinder. Ik was benieuwd hoe Marissa Meyer dit voor elkaar zou kunnen krijgen, aangezien Cinder nogal eindigt met een cliffhanger. Maar na een aantal hoofdstukken van Scarlet werd er ook geschreven vanuit het perspectief van Cinder! Het verhaal zou dus niet enkel en alleen Scarlet volgen. Ikzelf was hier heel blij mee, aangezien Cinder nogal het een en ander doormaakt. Ze ontsnapt als gevangene, en ze probeert meer informatie over haar verleden te verzamelen. Hierbij kruist haar pad met Scarlet. Ik vind de wijze waarop deze twee personages samen zijn gekomen heel erg fijn. Niet geforceerd of heel overdreven; gewoon alsof het puur toeval was.

Ik vond Scarlet een prettig, hard en strijdlustig personage. Haar grootmoeder is ontvoerd, en ze wil alles op alles zetten om haar te kunnen redden. Scarlet wordt hierbij te hulp gestaan door de mysterieuze Wolf. Ik moet zeggen dat hij mij als personage bijzonder goed beviel. Ik vind hem persoonlijk leuker dan Kai uit Cinder, ook al is dat een beetje appels met peren vergelijken. Wolf vind ik namelijk een flink stuk stoerder en hij heeft bewezen veel lef te kunnen tonen. Dat past perfect bij het karakter van Scarlet! Door het karakter van Scarlet ben ik er zeker van overtuigd dat zij en Cinder het heel goed met elkaar kunnen gaan vinden. Ik heb stiekem de beschrijving van het volgende deel, Cress, al gelezen, en het lijkt erop dat de stoere chicks een soort van squad gaan opbouwen. Een groep vrienden die elkaar helpt in de moeilijke tijd. Hoe tof is dat!

Scarlet bevat meer pagina’s dan Cinder, 424 om precies te zijn, waardoor ik het boek als dik beschouw. Echter had ik tijdens het lezen helemaal niet het gevoel dat ik zo’n dik boek aan het lezen was. Ik vloog namelijk door de bladzijden heen. Dit komt niet alleen door de fijne en vlotte schrijfstijl van Marissa Meyer, maar ook door het feit dat er wordt geschreven vanuit verschillende perspectieven. Voornamelijk komen Scarlet en Cinder aan bod, maar ook wordt er af en toe overgeschakeld naar Kai. Dit is gedaan zodat de lezer weet hoe de stand van zaken in Nieuw-Beijing is, iets wat natuurlijk hartstikke relevant is. Cinder laat namelijk Nieuw-Beijing achter zich, terwijl bijvoorbeeld Koning Levana daar nog steeds op ‘bezoek’ is.

Scarlet vond ik zelf beter dan Cinder, omdat er meer spanning bij kwam kijken. Het boek heeft me in die zin zeker weten te verassen. Het derde deel van deze serie, Cress, komt gelukkig al heel snel uit. Ik kan niet wachten!

Liefs,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *