Review: Paranoia (The Night Walkers #2)

Paranoia cover Auteur: J. R. Johansson
Pagina’s: 326
Genre: Young Adult, Fantasy, Paranormal, Thriller
Publicatie: Flux, juni 2014
Rating:
4 Eikels

In the aftermath of the events that nearly killed him, Parker Chipp is trying to learn to cope better with life as a Watcher. And it seems to be working…until he wakes up in jail with a hangover and 12 hours of missing time. Darkness has somehow taken control and Parker doesn’t have a clue how to stop him. He finds an unlikely ally in Jack, the mysterious guy in the motorcycle jacket who offers to help Parker master his abilities as a Watcher. But even as they practice, the darkness inside Parker is getting more and more powerful, taking over Parker’s body and doing everything he can to destroy Parker’s life.
(beschrijving: Goodreads)

goodreads button

Spoiler Alert: Als je Insomnia nog niet hebt gelezen sluit deze pagina dan af en ga het boek lezen 😉 Er zitten namelijk spoilers in deze review.

Vrijdag heb ik Insomnia gereviewd en vandaag is Paranoia aan de beurt. 🙂 Deel 2 van deze zinderende serie is nog beter! Het is niet vaak dat ik deel 2 van een serie beter vind dan het eerste deel, maar Jenn made it happen. 😀 Waar Insomnia af en toe nog een beetje voelde als een inleiding is Paranoia echt een compleet verhaal.

In het begin van dit deel lijkt het of Parker zijn leven eindelijk op de rails heeft. Mia weet wat hij is en vindt het niet erg om Parker te helpen met slapen. Addie en Parker weten dat ze verliefd zijn op elkaar, maar ze zitten nog wel in een soort van geheime relatie, Finn mag het namelijk absoluut niet weten! Dat zou een overtreding van de Bro-code zijn en tussen Finn en Parker gaat alles goed. Later in het verhaal gaan Addie, Mia en Finn op vakantie met hun ouders, Parker blijft dus achter zonder de hulp van Mia’s dromen. In het begin gaat het goed, maar na een paar dagen voelt hij de effecten van niet slapen weer. Zijn Dark side keert weer terug, maar dit keer gaan Parker’s krachten een stapje verder, letterlijk en figuurlijk. Hij wordt wakker in een cel met geen enkele herinnering van hoe hij daar terecht is gekomen. Jack is degene die hem uit de brand helpt, maar niet zonder reden.

In dit boek leer je de drie verschillende type Night Walkers kennen. Van Parker’s type weten we al het een en ander, maar dat is pas het begin. Jack leert Parker over hoe de Night Walkers in elkaar steken en bij wie je het best uit de buurt kunt blijven. De drie types zijn slim in elkaar gezet door Jenn en vormen het conflict in de Night Walker wereld. Een wereld waar Parker net bij komt kijken. Dus net zoals bij Paranoia, waar jij leert over Parker op dezelfde manier als hij dat doet over zichzelf, is dat nu weer zo. Parker stelt de vragen die jij graag zou willen stellen. Welke drie types er zijn zal ik niet verklappen, want het is veel leuker om hier zelf over te lezen 😉

Alhoewel we Jack ontmoette in Insomnia, leren we hem nu echt kennen. Ik had eerder al door dat hij een dieper karakter was dan dat Jenn eerst liet zien, maar wat we nu leren had ik niet aan zien komen, ten minste, niet in deel 1. Toen hij binnen kwam in dit boek begon er iets te dagen, een vreemd voorgevoel, and it rarely disappoints. Halverwege het boek haatte ik hem echt XD, dat zakte later af. Maar Jack is niet het enige karakter waar we meer over te weten komen. Er wordt iemand geïntroduceerd van wie ik enorm blij ben dat hij erin zit. Ik miste hem een beetje in Insomnia. Ook de karakters die we al kende van het vorige boek blijven geweldig. Van Parker wist je eerst niet wat voor persoon hij was, of dat hij Darkness had, maar in dit boek weet hij het en moet Parker hard zijn best doen om niet zijn leven over te laten nemen door hem. Het is heel interessant om hun conflict te zien en de uiteindelijke uitkomst ervan. Het is geweldig om hem te volgen door het boek heen. Finn blijft vrij hetzelfde in dit boek, maar door het onderdeel van Parker en Addie’s relatie is Finn nog komischer. Ik kon niet wachten tot dat hij het wist. Het daar naartoe werken is zo leuk in dit boek. Which brings me to Addie, ze krijgt een veel grotere rol in dit boek en wordt ook meer een echt persoon. I love her. Mia is ook nog steeds een erg sterk karakter 🙂

Over het verhaal wil ik niet al te veel zeggen, maar wel dat het geweldig was om meer in deze wereld te duiken dan alleen Parker’s problemen. Sure, in het begin draait het daar nog wel om, maar zodra ze opwerken naar the main event wordt het veel groter. Iedereen moet z’n steentje bijdragen om dit verhaal nog een beetje tot een goed einde te laten brengen. Ik was zeker ook niet blij met alles aan het eind, maar ik ga niet verklappen waarom, daarvoor moet je het boek lezen. Ik kan je wel vertellen dat het echt HUGE was 😀

Na alles wat er in dit boek gebeurde heb ik echt boek 3 nodig. Eerst zou het een beetje een companion worden, maar het is toch echt een deel 3 geworden, het deel 3 waar ik enorm op had gehoopt. Ik heb het nog niet gelezen, hij komt namelijk pas uit op 8 juli dit jaar, maar als ik de samenvatting moet geloven wordt hij echt episch!
So join The Night Walker Series! 😀 You know you want to.

Wie is jouw favo karakter die je zou terug willen zien in deel 3?

liefs,
Image and video hosting by TinyPic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *