Review: Insomnia (The Night Walkers #1)

Insomnia cover Auteur: J.R. Johansson
Pagina’s: 360
Genre: Young Adult, Fantasy, Paranormal, Thriller
Publicatie: Flux, juni 2013
Rating:
4 Eikels

Her eyes saved his life.

Her dreams released his darkness.

After four years of sleeplessness, high school junior Parker Chipp can’t take much more. Every night, instead of sleeping, he enters the dreams of the last person he’s made eye contact with. If he doesn’t sleep soon, Parker will die.

Then he meets Mia. Her dreams, calm and beautifully uncomplicated, allow him blissful rest that is utterly addictive. But what starts out as a chance meeting turns into an obsession; Parker’s furious desire for what he needs pushes him to extremes he never thought he’d go. And when someone begins to terrorizing Mia with twisted death threats, Parker’s memory blackouts leave him doubting his own innocence.
(Beschrijving: Goodreads)

goodreads button

Een geweldig en zinderend verhaal! Ik kon het niet neerleggen!

Ik heb dit boek een paar jaar geleden van mijn beste vriendin gekregen, zij vond het namelijk een enorm goed boek en ik moest het ook lezen. Meestal ben ik het wel met haar eens, dus die avond pakte ik het op. Diezelfde nacht was het boek uit en smachtte ik naar Paranoia, het tweede boek in The Night Walkers serie. Helaas duurde het nog even voordat die uit kwam.

Je leert Parker kennen als een gewone, normale jongen. Hij gaat naar school, heeft vrienden en woont samen met zijn moeder in een gewoon dorpje. Het enige wat anders is aan Parker is dat hij insomnia heeft. Niet op de normale manier, want hij slaapt namelijk wel. De persoon die hij als laatste aankijkt voordat hij gaat slapen, bezoekt Parker in hun droom. Hij droomt wat zij dromen, voelt wat zij voelen, maar in plaats van uitgerust wakker te worden, zoals zijn dromer, wordt hij wakker alsof hij niet geslapen heeft. Hij wordt langzaam gek.
Dan ziet hij de nieuwe leerling, Mia, op school en maakt oogcontact met haar voordat hij naar huis gaat. Later die nacht zit hij in haar dromen. Zo hectisch als de meeste dromen zijn, zo rustig zijn die van haar. Parker kan eindelijk slapen en ‘s ochtends wordt hij uitgerust wakker. Eindelijk heeft hij de oplossing gevonden, maar niet alles is zo makkelijk. Things take a turn for the worst, en je weet niet meer wie of wat Parker is. Het ergste is, hij weet het zelf ook niet. Hij stalkt Mia een beetje om haar iedere dag aan te kunnen kijken, maar ze heeft ook een echte stalker. Het zou zo kunnen zijn dat het Parker is die slaapwandelt!

Je voelt zijn paniek in het verhaal over jezelf heen spreiden en de enige manier om te ontsnappen is om door te lezen. Wat ik geweldig vond aan dit boek buiten de spanning en pace is het karakter Parker. Je voelt hem langzamerhand steeds gestoorder worden en niemand, jij niet, maar ook hij niet, weet of hij one of the good guys is of een villain. Die vraag laat je niet los tot op het laatste moment van het verhaal, daardoor zat ik vaak figuurlijk op mijn nagels te bijten.

De plot twists die Jenn gebruikt in dit boek laten je op het puntje van je stoel zitten en verslinden je heel. Dit is niet een boek waar je even een stukje van kan lezen en dan kan neerleggen. Ik zou zeggen; begin ‘s avonds en bereid je voor op een nachtje zonder slaap!

Het is niet alleen de thriller die dit boek zo goed maakt, maar ook de romance. Niet zoals in de typische YA boeken, maar net het kleine beetje that leaves you wanting more. Dat komt ook door de geweldige karakters: Parker’s beste vriend Finn, Finn’s zusje en Mia. Parker’s beste vriend is de comic relief van dit verhaal. Hij is bezorgt, maar maakt grappen over Parker’s toestand en is er altijd om hem een handje te helpen. Behalve voor één ding, Addie, Finn’s zusje, is opgegroeid met de twee jongens en weet niet beter dan hoe ze zijn, maar ze geeft veel om Parker. Mia weet niet wat ze moet denken van deze mensen, maar ze is echt een awesome karakter. Veel meer kan ik niet vertellen zonder te spoilen 😉

Het enige wat ik nu nog kan zeggen is: Koop het boek en begin met lezen! 😀 Het is echt een aanrader. Zondag verschijnt mijn review voor deel 2: Paranoia!

Hebben jullie nog vragen voor de auteur? (like is she sane? ;)) Stel ze dan in de comments, want over een weekje zie ik haar in Parijs!

Als je iemands dromen kon bezoeken, wie zou je dan kiezen?

liefs,
Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post