op het randje coverAuteur: Katie McGarry
Pagina’s: 446
Genre: Young Adult, Contemporary
Publicatie: HarperCollins Holland, september 2015
Rating:
5 Eikels

Beth kan niet zeggen wat er bij haar thuis gebeurt. Als zij haar mond opendoet tegenover de politie, zal haar moeder sneller worden opgepakt dan zij het woord ‘gevangenis’ kan uitspreken. En dus blijft ze zwijgen, zelfs als ze uit huis wordt geplaatst en een nieuwe start moet maken op een nieuwe school. Ze voelt zich er totaal niet op haar gemak, tot ze Ryan Stone ontmoet, een jongen die in alles haar tegenpool is, maar haar toch beter lijkt te begrijpen dan alle anderen. Maar ook Ryan heeft geheimen, dingen die hij met niemand kan bespreken, ook niet met Beth…

goodreads button


Op het randje is het tweede deel in de Pushing the Limits-serie van Katie McGarry. Van het eerste deel, Over de grens, is eerder al een review verschenen op Booknuts. Zoals je daar al hebt kunnen lezen, was ik er razend enthousiast over! Ik was daarom ook ZO blij toen dit boek op de deurmat viel. Dit deel volgt niet meer Noah en Echo, maar Ryan en Beth.

Beth is een meisje met een verleden. Ze heeft erg veel meegemaakt, en dat heeft haar gevormd tot wat ze nu is: stoer, brutaal, en nergens bang voor. Behalve voor mensen die mentaal te dicht bij haar in de buurt komen; ze heeft als het ware een muur om zichzelf heen gebouwd. De mensen die het eerste deel van deze serie hebben gelezen, weten dat Katie je oog in oog laat staat met moeilijke thuissituaties. Dit geldt ook voor Beth en Ryan. Je kunt wel aan Beth zien dat zij een rugzak draagt. Ze sluit zich namelijk af voor anderen en is moeilijk aanspreekbaar. Over Ryan zul je in eerste instantie niet zeggen dat ook hij een moeilijke thuissituatie heeft. Hij ‘verstopt’ dit als het ware, en leeft gewoon zijn leven tot hoever dit kan. Hiermee gaf Katie aan mij het signaal af dat achter sommige mensen en heel verhaal schuilt, ook al kun je dit met het blote oog niet zien. Dat je niet te snel moet oordelen over mensen, omdat je niet weet wat ze mee maken of meegemaakt hebben.

De hoofdstukken in dit boek worden, net zoals in dit deel hiervoor, om en om vertelt vanuit het perspectief van Ryan en van Beth. Bij sommige boeken vind ik dit vrij irritant, omdat dit me uit het verhaal haalt, maar bij Op het randje vond ik dit juist heel veel toegevoegde waarde geven aan het verhaal! Zo weet je eerder dan sommige personages wat er precies speelt in het leven van de ander. Op mij heeft dit ook het effect dat dit boek snel weg leest. Het boek telt 446 pagina’s, en voor sommigen kan dit aantal afschrikwekkend veel zijn. Maar geloof mij, je bent door die 446 pagina’s heen voordat je het weet!

Wat ook als leuke toevoeging bij het verhaal zit is een playlist. Hierin staan verschillende nummers van bijvoorbeeld Pink, Katy Perry en Kenny Chesney. Deze muziek weerspiegelt sommige situaties in het boek, en dat staat er ook bij vermeld. Zoals: Ryan danst met Beth. ‘Just a Dream’ door Nelly. En zo staan er 16 in dat lijstje!

Ik heb echt super erg genoten van het tweede deel in de Pushing the Limits-serie. Ik kan niet wachten tot het derde deel wordt vertaald!

Liefs,

[bol_product_links block_id=”bol_56126caf1809a_selected-products” products=”9200000047395267,9200000049684683″ name=”Op het randje” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post