Review: Monsters of Men (Chaos Walking #3)

Monsters of men Auteur: Patrick Ness
Pagina’s: 602
Genre: Young Adult, Science Fiction, Fantasy
Publicatie: Candlewick Press, mei 2010
Rating:
4 Eikels

As a world-ending war surges to life around them, Todd and Viola face monstrous decisions. The indigenous Spackle, thinking and acting as one, have mobilized to avenge their murdered people. Ruthless human leaders prepare to defend their factions at all costs, even as a convoy of new settlers approaches. And as the ceaseless Noise lays all thoughts bare, the projected will of the few threatens to overwhelm the desperate desire of the many. The consequences of each action, each word, are unspeakably vast: To follow a tyrant or a terrorist? To save the life of the one you love most or thousands of strangers? To believe in redemption or assume it is lost? Becoming adults amid the turmoil, Todd and Viola question all they have known, racing through horror and outrage toward a shocking finale. (Beschrijving Goodreads.com)

goodreads button

Let op! Deze recensie bevat spoilers.
Benieuwd naar deze serie? Lees dan mijn recensies van de vorige delen: The Knife of Never Letting Go (Chaos Walking #1) en The Ask and The Answer (Chaos Walking #2)

The Chaos Walking serie is zo’n serie waarbij de boeken elkaar overlappen. Het volgende deel begint meteen waar je in het vorige was geëindigd. Ikzelf ben daar altijd heel blij mee, vooral omdat ik series het liefst marathon. Dat was met deze boeken ook het geval! Elk deel eindigt met een vreselijke cliffhanger, waardoor je wel door moet lezen. Maar zoals ik eerder al aangaf: voor mij is dat absoluut geen straf, deze serie is namelijk ijzersterk!

In The Ask and The Answer ontstond een oorlog tussen burgemeester Prentiss en de vrouwengroep onder leiding van Mevrouw Coyle. In dit boek komt daar nog een tegenstander bij en Viola en Todd zitten daar middenin..

De hoeveelheid actie, spanning en diepgang die deel 2 had, heeft deel 3 net zoveel. Nog steeds krijgen Viola en Todd te maken met moeilijke keuzes en mensen die ze niet kunnen vertrouwen. Om die reden vind ik niet heel veel verschil zitten tussen het vorige boek en deze. Aan de ene kant is dat een beetje jammer, omdat er verder geen vernieuwingen zijn. Maar aan de andere kant gaat het fantastische verhaal gewoon nog even verder. De enige vernieuwing is de extra point of view die het boek heeft. Naast dat je mee kunt kijken met Viola en Todd, zie je de wereld nu ook vanuit de ogen van Spakkel 1017. Zijn toevoeging is verfrissend, maar wel een beetje vaag. Heel verrassend is dat niet. Je leest een boek van Patrick Nesswat verwacht je?! Het verhaal was echter nog steeds interessant en de karakters nog steeds sterk.

Het einde van het boek en daarmee het einde van deze hele serie is intens. Ik had even een momentje nodig om bij te komen van alles wat er zojuist was gebeurd. Veel kan ik er helaas niet over vertellen in verband met spoilers, maar wauw. Ness vertelt het onmogelijke verhaal zo goed, dat het lijkt alsof je er zelf middenin zit. Het lijkt levensecht en dat is angstaanjagend. In dit boek zie je pas hoeveel het karakter van Todd, en vooral dat van Viola, is gegroeid. Dit merk je aan de keuzes die ze maken en hun denkwijzes. Van de jonge personen die ze in deel 1 waren, tot de volwassen personen die ze nu uiteindelijk zijn geworden.

Patrick Ness heeft een geweldige, vernieuwende serie geschreven die mij lang bij zal blijven. Hij is een fantastische schrijver die de lezer vele emoties laat voelen. Oké, in het begin moest ik even wennen aan zijn aparte schrijfstijl, maar als je daar eenmaal aan bent gewend zie je pas wat een geweldige verhalenverteller hij is. Een ontzettende aanrader voor iedere boekenliefhebber!

Heb jij The Chaos Walking serie al gelezen? Wat vond jij ervan?

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_56af5f85166a5_selected-products” products=”9200000026138736,1001004008273965″ name=”monsters of men” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 Comments on “Review: Monsters of Men (Chaos Walking #3)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *