Review: Lola and the Boy Next Door (Anna and the French Kiss #2)

Lola and the boy next door cover Auteur: Stephanie Perkins
Pagina’s: 384
Genre: Young Adult Contemporary
Publicatie: Usborne Publishing, 2011
Rating:
5 Eikels

Budding designer Lola Nolan doesn’t believe in fashion.. she believes in costume. The more expressive the outfit–more sparkly, more fun, more wild–the better. But even though Lola’s style is outrageous, she’s a devoted daughter and friend with some big plans for the future. And everything is pretty perfect (right down to her hot rocker boyfriend) until the dreaded Bell twins, Calliope and Cricket, return to the neighborhood.

When Cricket–a gifted inventor–steps out from his twin sister’s shadow and back into Lola’s life, she must finally reconcile a lifetime of feelings for the boy next door.

Dit is het tweede deel van de Anna and the French Kiss ‘serie’. De review van Anna and the French Kiss vind je hier. Het is niet zo dat dit verhaal verder gaat met Anna. Dit verhaal gaat namelijk verder met Lola. Echter is het boek wel in dezelfde sfeer en met dezelfde schrijfstijl geschreven. Het speelt zich alleen niet meer in Parijs af, maar gewoon in Amerika. Het leuke wat ik wel vond, is dat Anna er wel in terug komt. Zo krijg je ook te weten hoe het nu met Anna gaat, super leuk! Ik zal dus, voordat je Lola and the Boy Next Door gaat lezen, wel eerst Anna and the French Kiss lezen. Ik had dit boek ook nog in mijn boekenkast staan. Na het lezen van Anna and the French Kiss MOEST ik dit boek ook gelijk gelezen.

Zoals ik al zei, de sfeer van het verhaal is hetzelfde. Echter vind ik Lola wel een heel ander personage dan Anna. Ze is niet zoals elk normaal meisje. Ze houdt namelijk van kostuums. Daarnaast heeft ze een vriendje, Max. Hij is een stoere jongen die in een band zit. Alleen is hij wel ouder dan Lola! De ouders van Lola vinden dit helemaal niks, en hebben niks met Max. Lola gelooft nog steeds wel dat alles goed gaat komen. Totdat Cricket en zijn tweelingzus weer naast haar komen wonen. Ze kent hen van vroeger, want toen woonde ze ook al naast haar. Ze was toen heel erg verliefd op Cricket, dus hoe dat nu zal aflopen…?

Lola is een meisje, een personage, zoals ik nog nooit gelezen hebt. Ze is goedgelovig en superlief en ze doet graag dingen voor anderen. Ik vond het heel erg leuk dat ze niet zo is als anderen, maar dat ze zich juist apart kleedt. Ze kan haar ei kwijt bij haar beste vriendin, en samen hebben zij de leukste telefoongesprekken. Ook vond ik de smsjes in dit boek leuk. Soms snapte ik Lola ook niet, hoor. Ik vroeg me steeds heel erg af hoe ze voor iets minders kon kiezen, terwijl het beste recht voor haar staat!

Ik raad iedereen die van Anna and the French Kiss houdt aan om heel snel kennis te maken met Lola and the Boy Next Door. Ik heb dat namelijk gelijk gedaan, en ik heb er geen minuut spijt van gehad. Het boek is weer lekker luchtig geschreven, weer in makkelijk Engels. Gewoon doen dus!

Liefs,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *