Review: Anna and the French Kiss (Anna and the French Kiss #1)

Anna and the French Kiss cover Auteur: Stephanie Perkins
Pagina’s: 380
Genre: Young Adult Contemporary
Publicatie: Usborne Publishing, 2010
Rating:
5 Eikels

Anna had everything figured out – she was about to start senior year with her best friend, she had a great weekend job and her huge work crush looked as if it might finally be going somewhere… Until her dad decides to send her 4383 miles away to Paris.

But despite not speaking a word of French, Anna finds herself making new friends, including Étienne, the smart, beautiful boy from the floor above. Will a year of romantic near-misses end with the French kiss Anna’s been waiting for? (Beschrijving Bol.com)

Ik had dit boek al een tijdje in mijn kast staan, maar toch weerhield iets me van het boek te lezen. Zou het zijn omdat het een Engels boek is? Ik zou het niet weten. Totdat ik toch besloot het boek op te pakken en het te lezen. Ik had er immers zo veel goede verhalen over gehoord, dat ik het boek niet meer kon laten staan.

Anna wordt door haar vader naar Frankrijk, Parijs, gestuurd. Ze gaat naar de SOAP (School Of American in Paris). Ze ontmoet hier Meredith en haar vriendengroep. In die vriendengroep zit een erg knappe jongen, Étienne St. Clair (door iedereen St. Clair genoemd). St. Clair valt Anna meteen op. Het enige probleem is dat hij een vriendin heeft, maar Anna heeft zelf ook een soort-van-vriendje in America. St. Clair en Anna worden al heel snel goede vrienden en trekken veel met elkaar op. Maar kan het hierbij blijven?

Dit boek was zó lief en ik vloog er als een razende doorheen. Het is een lekker luchtig boek, dus het boek werkt goed als ‘tussendoortje’. Ik snap echt niet waarom ik dit boek niet eerder heb gelezen. Het boek laat je helemaal verliefd worden op Anna en St. Clair, je droomt bij dit boek helemaal weg. Daarnaast is het zeer geschikt voor degene die (nog) niet zo goed zijn in het lezen van Engelse boeken. Er wordt geen moeilijke Engelse taal gebruikt in dit boek.

Ik zei dat dit een lekker luchtig verhaal was, maar daarbij bedoelde ik niet ‘luchtig’ in de zin van ‘simpel’. Dus je leest geen verhaal waar een jongen en een meisje verliefd worden op elkaar en dat ze nog lang en gelukkig leefden, that’s it. Nee, Anna en Étienne hebben ook zelf hun eigen dingen waar ze mee moeten dealen. Neem bijvoorbeeld Anna en haar soort-van-vriendje in Amerika, Toph. Étienne heeft een vriendin waarmee hij het ook niet makkelijk heeft. Alsof dat nog niet erg genoeg was, kreeg hij vreselijk nieuws uit zijn familie… Ik wil hiermee zeggen dat Anna & The French Kiss niet zomaar een liefdesverhaal is. Het is een liefdesverhaal zoals ik nog nooit heb gelezen, en waar ik heerlijk bij weg heb kunnen dromen.

Ik heb dit boek dus in het Engels gelezen, maar wisten jullie ook al dat het boek op 15 april dit jaar (dus nog minder dan een maand!) in het Nederlands verschijnt bij Van Goor (Best of YA)?
Ik heb er toch voor gekozen om deze editie te lezen en niet te wachten op de Nederlandse, omdat ik deze al een tijd in de boekenkast had staan.

Hebben jullie hem al in het Engels gelezen, of wachten jullie op de Nederlandse versie?

Liefs,

2 Comments on “Review: Anna and the French Kiss (Anna and the French Kiss #1)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *