Review: De Zoon van Neptunus (Helden van Olympus #2)

Zoon van Neptunus cover Auteur: Rick Riordan
Pagina’s: 456
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Boekerij Young, 2013
Rating:
5 Eikels

Zeven halfbloeden zullen de oproep beantwoorden.
Storm of brand zal de wereld verzwelgen.
Met de laatste adem moet een belofte worden gehouden.
Gewapende vijanden zullen staan aan de Deuren des Doods…

In De verloren held zijn drie van de zeven halfbloeden achter hun angstaanjagende opdracht gekomen, maar wie zijn de andere vier? Jason, Piper en Leo breken zich constant het hoofd over deze vraag en een deel van het antwoord lijkt gegeven te worden als ene Percy Jackson in een Halfbloedkamp opduikt. Het gerucht doet de ronde dat hij de zoon van Neptunus is, maar meer dan alleen zijn eigen naam lijkt Percy niet te weten. En kan het echt waar zijn dat de levende dode Hazel en de onvoorstelbare kluns Frank ook met de profetie te maken hebben? (Beschrijving achterflap)

goodreads button

In De Verloren held maakten we kennis met Jason, een Romeinse halfgod die door toedoen van Hera (of Juno, haar Romeinse variant) zonder geheugen in Kamp Halfbloed terecht kwam. In De Zoon van Neptunus volgen we Percy, die is verwisseld met Jason en dus zonder geheugen terechtkomt in Kamp Jupiter. Hier wonen de Romeinse halfgoden.

Een van de leukste aspecten aan dit boek is toch wel dat we Kamp Jupiter te zien krijgen. Ik vond het interessant om te lezen hoe veel het kamp verschilt van Kamp Halfbloed: de gebouwen, de opbouw, de manier waarop zij de Goden vereren en hoe anders het kamp wordt bestuurd. Kamp Jupiter is de Romeinse tegenhanger van het Griekse Kamp Halfbloed en het is interessant om de verschillen te zien. Wederom maken we kennis met nieuwe halfgoden die een belangrijke rol spelen in deze serie: de lieve Hazel en de onhandige Frank, maar ook de stoere praetor Reyna en de doodvermoeiende, irritante Octavianus.

Thanatos, de Dood, is gevangen genomen, waardoor de doden niet langer dood gaan en dood blijven, maar direct weer op aarde terugkeren. Kamp Jupiter wordt aangevallen door Gaia’s volgelingen en ondertussen worden Percy, Hazel en Frank op queeste gestuurd naar Alaska, een plek waar de Goden geen macht hebben. Zij moeten de Dood zien te bevrijden en de gestolen Adelaar van Kamp Jupiter terug krijgen voordat het te laat is.

Percy’s back! Eindelijk weten we wat er met hem gebeurd is. En natuurlijk gaat hij weer op queeste. Percy en zijn nieuwe vrienden komen tijdens hun queeste langs allerlei gevaarlijke en vreemde figuren, ze maken nieuwe vrienden en ze belanden ik weet niet hoe vaak in de penarie. Veel monsters hebben zich bij Gaia aangesloten, het gevaar ligt overal op de loer en het helpt natuurlijk ook niet mee dat de monsters niet meer dood willen gaan…

Hoewel ik heb genoten van dit deel, kan ik niet wachten tot ik het derde deel kan lezen, waar beide verhaallijnen samenkomen en voor mijn gevoel het verhaal pas écht begint. De profetie van de Zeven Helden is bekend en aan het einde van De Zoon van Neptunus komen de halfgoden uit De Verloren Held aan in Kamp Jupiter. Net voor de hereniging houdt het boek echter op, waardoor we helaas nog niet te lezen krijgen dat Annabeth en Percy elkaar eindelijk weer zien, noch hoe de Romeinen hun verloren gewaande Jason onthalen en hoe de Romeinen en de Grieken op elkaar zullen reageren. Ik haat cliffhangers…

Liefs,

Thyrze

One Comment on “Review: De Zoon van Neptunus (Helden van Olympus #2)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *