Review: Het Huis van Hades (Helden van Olympus #4)

Het Huis van Hades Auteur: Rick Riordan
Pagina’s: 509
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Boekerij Young, juli 2014
Rating:
5 Eikels

Er is geen keus. Er is geen tijd. De inzet is hoger dan ooit…

Zeven halfbloeden geven aan de roep gehoor,
Aan storm of vuur gaat de wereld teloor.
Met een laatste ademtocht wordt bezegeld de eed,
En bij de Deuren des Doods staat de vijand gereed.

Percy en Annabeth zijn in de onderwereld terechtgekomen. De vijf overgebleven halfgoden van het verbond zullen nu moeten samenwerken om de poorten naar de onderwereld te verzegelen en zo te voorkomen dat Kamp Halfbloed onder de voet wordt gelopen. Voor Percy en Annabeth begint een race tegen de klok om uit Hades te ontsnappen voor de deuren voorgoed gesloten worden (beschrijving achterflap).

goodreads button

Let op: deze review bevat spoilers over Het Teken van Athena en eerdere delen!

Het is alweer een tijd geleden dat mijn review over Het Teken van Athena online kwam (lees: dat was op 6 mei 2015, oeps). Hoog tijd voor de recensie van Het Huis van Hades dus, nietwaar? Zoals jullie misschien wel weten eindigde Het Teken van Athena op een vreselijke manier, namelijk met Percy en Annabeth die naar de Onderwereld vielen. Nadat ik de laatste letter gelezen had, bestelde ik dan ook uiteraard meteen de volgende delen om de dag erna te kunnen lezen hoe het verder ging met mijn favoriete halfgoden!

Percy en Annabeth komen dus in Tartarus terecht en moeten naar de Deuren des Doods zien te komen voordat deze deuren voorgoed gesloten zullen worden. Dit vierde deel is dus eigenlijk een race tegen de klok waarin mijn favoriete OTP (One True Pairing) onder de meest verschrikkelijke omstandigheden (want ze zijn immers in de Onderwereld) de strijd aan moet gaan met zowel oude als nieuwe vijanden en tegelijkertijd zo snel mogelijk naar de deuren moet zien te komen. Gelukkig vinden ze al snel een ontzettend lieve vriend om hen bij te staan. Ik hield desondanks regelmatig mijn hart vast vanwege alle dingen die het duo moet zien te doorstaan!

Ondertussen moeten de overige vijf halfgoden ook op tijd bij de andere kant van de deuren zien te komen. En natuurlijk gaat dat ook bij hen niet zonder slag of stoot, zeker nu Gaia zichtbaar terrein begint te winnen. Ik vond het geweldig om te zien dat alle vijf halfgoden enorme sprongen voorwaarts maakten. Er zat zo veel persoonlijke ontwikkeling in dit boek! Verder kom je o.a. meer te weten over het gedrag van Nico, waardoor hij (in ieder geval bij mij) in een compleet ander licht komt te staan.

Kortom, Het Huis van Hades was weer een geweldig spannend boek vol actie, karakter ontwikkeling en veel te weinig pagina’s. Ik krijg maar geen genoeg van Percy en zijn vrienden!

Wat vinden jullie van de Helden van Olympus reeks?

Liefs,

[bol_product_links block_id=”bol_55ff092c80145_selected-products” products=”9200000026522173,9200000028780641″ name=”Het Huis van Hades” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

5 Comments on “Review: Het Huis van Hades (Helden van Olympus #4)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *