Review: Girl Online On Tour (Girl Online #2)

Girl online on tour coverAuteur: Zoe Sugg
Pagina’s: 312
Genre: Young Adult Contemporary
Publicatie: Van Goor, november 2015
Rating:
4 Eikels

In Girl Online on tour mag Penny mee op tour met Noah. Maar Noah heeft een erg druk schema en zijn bandleden zijn ook niet erg verwelkomend. Ondertussen krijgt ze ook dreigberichten van jaloerse fans. Penny begint zich af te vragen of ze wel echt zo geschikt is om mee op tour te gaan en ze begint haar familie, haar best vriend en haar blog steeds meer te missen.

Kan Penny leren om haar twee levens te balanceren? Of zal ze alles verliezen door de perfecte zomer achterna te jagen?  (Beschrijving achterflap)

goodreads button

Het eerste boek van Zoe Sugg, Girl Online, is een van de eerste boeken die op Booknuts is gerecenseerd. Het is dus al een tijdje geleden dat ik het eerste deel heb gelezen, en ik keek erg uit naar het tweede boek! In het begin moest ik diep graven naar de personages en wie wie ook alweer was, maar na de eerste paar bladzijdes was dit me weer helemaal duidelijk.

De schrijfstijl van Zoe vind ik heerlijk! Ze schrijft lekker vlot en je vliegt door het boek heen. Ze gebruikt leuke hedendaagse termen, bijvoorbeeld van bepaalde sociale media als Snapchat. Ik zie nu al voor me dat mocht ik ooit een dochter krijgen en zij dit boek zou willen lezen, ze geen idee heeft wat er allemaal staat. De schrijfstijl kwam soms wel wat simpel en kinderachtig op mij over, maar dit heeft me niet echt gestoord tijdens het lezen. Het boek is daarbij opgebouwd uit korte hoofdstukken, wat het effect had dat ik het boek binnen een mum van tijd uit had. Tussen sommige hoofdstukken door verschijnen blogpost van Girl Online (a.k.a. Penny). Ik vond het leuk om te zien hoe ze de dingen beschrijft in haar blogposts die ze daarvoor heeft meegemaakt.

Het verhaal zelf vond ik zeker ook fijn. Het is niet het beste verhaal wat ik gelezen heb en het is best cliché, maar toch heb ik ervan genoten. Er gebeurt namelijk niet maar één ding tegelijk, maar er lopen verschillende verhaallijnen door elkaar heen. Allereerst is het leuk om te lezen hoe Penny zich staande houdt tijdens de grote tour van Noah, maar ook is het superleuk om te lezen over het liefdesleven van haar best-gay-friend Elliot. Ik vond Penny een erg prettig personage om over te lezen, maar Elliot is werkelijk waar geweldig! Hij kwam met de gekste ideeën en Penny en hij stonden door weer en wind voor elkaar klaar.

Girl Online On Tour is een must-read als je genoten hebt van het eerste boek van Zoe Sugg. Ze schrijft grappig en ze weet gedachten goed te verwoorden. Je vliegt door de bladzijden heen en van de personages zul je ook genieten. Ik hoop echt dat ze nog een derde deel gaat schrijven. Ik ben nog lang niet uitgelezen over het leven van Penny en Noah!

Liefs,

[bol_product_links block_id=”bol_566035d378daf_selected-products” products=”9200000045871704,9200000050957623,9200000042766599,9200000038445153″ name=”girl online on tour” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 Comments on “Review: Girl Online On Tour (Girl Online #2)”

  1. Ik ben benieuwd naar dit boek. Het eerste boek vond ik niet geweldig, maar wel heel vermakelijk dus dit lijkt me ook weer zo’n heerlijk tussendoor lees boek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *