Review: Girl Online

Girl online cover
Auteur: Zoe Sugg
Pagina’s: 312
Genre: Young Adult Contemporary
Publicatie: Unieboek | Het Spectrum, januari 2015
Rating:
4 Eikels

Penny heeft een geheim: als Girl Online blogt ze over schooldrama’s, jongens, haar rare, chaotische familie en de paniekaanvallen die ze sinds kort heeft. Wanneer alles alleen maar slechter lijkt te gaan, stuurt haar familie haar naar New York. Daar ontmoet ze de knappe en gitaar tokkelende Noah. Penny wordt verliefd en natuurlijk houdt ze elke ontwikkeling bij op haar blog. Maar Noah heeft ook een geheim dat Penny’s dekmantel in gevaar brengt. En erger nog: ook haar belangrijkste vriendschap komt op het spel te staan. (Beschrijving achterflap)

goodreads button

Voorafgaand had ik al veel over dit boek gehoord. Om eerlijk te zijn kende ik Zoella (a.k.a. Zoe Sugg) en haar blog, www.zoella.co.uk, nog niet. Nadat ik hoorde dat Unieboek | Het Spectrum haar boek ging uitgeven, nam ik een kijkje op haar blog. Er stonden heel veel leuke blogposts op, dus ik kreeg erg veel zin in Girl Online. Nog meer zin kreeg ik er in toen ik hoorde dat dit boek het best verkochte debuut aller tijde is, als je ten minste kijk naar de verkoopcijfers van de eerste week. Dat belooft wel wat! Later hoorde ik de geruchten dat dit boek door een ‘Ghost Writer’ geschreven zou zijn. Toen bleek dat die ‘Ghost Writer’ Zoe alleen geholpen heeft. Who cares?! Een beetje hulp is toch niet erg… Alle credits van mij gaan daarom naar Zoe en niet naar Zoe & haar ‘Ghost Writer’.

Het boek gaat dus over Penny. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik vond haar soms nog wel eens irritant en héél erg klunzig. Begrijp me niet verkeerd, er is niks mis met wat geklungel! Alleen vond ik dit bij Penny welk een klein beetje overdreven. In het begin was het grappig, later vond ik het een beetje vervelend worden. Op een gegeven moment leer je Penny beter kennen en ben ik haar erg leuk gaan vinden!
Penny houdt van bloggen en dit doet ze anoniem, onder de alias Girl Online. De blogstukjes vond ik zó leuk in het verhaal! Af en toe vond ik wel dat Penny iets te veel (persoonlijke) informatie in haar blogpost zette, en dit werd haar later ook te grazen genomen!

Penny heeft een beste vriend: Elliot. Oh my god. Ik HOU van Elliot! Hij is zo grappig en lief en Penny en Elliot vormen samen echt een heel goed beste-vrienden-koppel. Hij gaat zelfs met haar en haar ouders mee naar New York! In New York verschijnt Noah in beeld. Een super lieve jongen die Penny doet veranderen. Penny wordt verliefd. Alleen woont hij in New York en zij in Brighton, Engeland. Zelf ben ik van mening dat de gemiddelde lange afstand relatie niet gaat werken (HO! Er zitten hier ook uitzonderingen bij). Desondanks dat ik Penny soms irritant vond, wilde ik niet dat ze teleurgesteld raakte door verliefd te worden op een jongen die aan de andere kant van de oceaan woont.

Zoe had een prettige schrijfstijl, ik vloog letterlijk door het boek. Daarnaast schreef ze het boek ook erg pakkend. Het was niet echt super spannend, maar toch wil je verder blijven lezen omdat je benieuwd bent wat er gebeurt. Bovendien waren er meerdere momenten in het boek waar ik wel een beetje bij moest lachen. Dit waren vooral de momenten waarbij Penny weer klungelig deed. Deze momenten beschreef Zoe op een luchtige manier, alsof het logisch en heel normaal was dat zulke dingen Penny overkwam. Dat vond ik erg grappig!
Soms leek het wel of Penny het ongeluk aantrok. Elke keer als er wat goeds gebeurde of er wat goeds moest gaan gebeuren, liep dit mis. Het is boek is nu uit, klaar. Maar toch weet ik niet zeker of alles met Penny goed zou gaan of niet. (Dit is het moment waarop ik me realiseer dat ik misschien toch wel een beetje om Penny geef, klungelig kind.)

Al met al vond ik het een leuk verhaal. Het is geen spectaculaire super topper waarvan ik denk: WOW wat een super gaaf verhaal ik hou er 2 weken een bookhangover aan over, maar toch was het een erg leuk boek. Ik kan dit boek zeker aanraden aan iedereen die een keer iets luchtigs wil lezen! Ik zal het zelf echt niet erg vinden als er een deel 2 zou komen. Ik wil weten hoe het nu verder gaat met Penny!!

Met dank aan uitgeverij Unieboek | Het Spectrum voor het sturen van het recensie-exemplaar.

2 Comments on “Review: Girl Online”

  1. Ik heb zoveel over het Ghostwriter gedoe gehoord, maar ik weet niet of ik het boek ga lezen. Het is een soort van: hij lijkt me wel leuk maar ik denk dat er een boel boeken gaan zijn die ik leuker zal gaan vinden.

  2. Ik ben er zelf een klein beetje sceptisch over eerlijk gezegd. Het feit dat het zo’n goed debuut was/is heeft vooral te maken met haar meer dan 7 miljoen YouTube-volgers, hehe. Ze is heel erg populair online. Dan verkoop je je boek wel. 😉 Desalniettemin leuk dat het haar gelukt is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *