Review: Enders (Starters #2)

Enders coverAuteur: Lissa Price
Pagina’s: 320
Genre: Young Adult, Dystopia.
Publicatie: Van Holkema en Warendorf, oktober 2013.
Rating:
4 Eikels

De Bodybank is gesloten, maar Callie is nog steeds in de macht van de Ouweheer. En niet alleen zij: de Ouweheer jaagt op alle Starters met een chip in hun hoofd. Samen met de mysterieuze Hyden gaat ze op zoek naar een manier om zoveel mogelijk Starters te redden. En daarmee brengt ze iedereen van wie ze houdt in gevaar… (Beschrijving achterkant)

goodreads button

Twee weken geleden kwam mijn enthousiaste recensie van Starters uit, maar vandaag zal ik jullie vertellen wat ik van het vervolg, Enders, vind.

De Bodybank is dan eindeijk gesloten, maar de chip zit nog steeds in Callie’s hoofd. Dankzij die chip is ze erg waardevol voor de Ouweheer, die haar continu probeert over te halen om voor hem te werken. Met de manieren waarop hij dat doet weet hij Callie behoorlijk te raken. Dan komt er hulp uit onverwachte hoek in de vorm van Hyden, een mysterieuze jongen die een afgezonderd leven leidt. Vanaf dat moment vinden er een aantal wendingen en gebeurtenissen plaats die ik niet verwacht had. Daardoor werd het verhaal voor mij alleen maar interessanter. Je weet niet wie aan welke kant staat, en telkens als je denkt dat je het weet wordt het tegendeel weer bewezen.

Hoewel ik Enders een heel spannend en goed uitgewerkt boek vind, wist het me op een of andere manier toch niet zo erg te pakken als Starters. Richting het einde voelde het een beetje gehaast, alsof de auteur er graag klaar mee wilde zijn. Ergens snap ik dat wel, maar het is toch jammer. Voor de rest is Enders namelijk een uitstekende afsluiter van dit verhaal. Price laat hiermee zien dat niet alle goede series in drie delen hoeven worden opgesplitst, maar dat een duologie ook net zo goed kan zijn.

Enders is naar mijn mening niet zo sterk als het eerste deel, Starters, maar ondanks dat vind ik het een waardig vervolg dat zeker de moeite waard is om te lezen als je – net zoals ik – deel 1 hebt verslonden!

Liefs,

Monica

[bol_product_links block_id=”bol_56c8e442373c5_selected-products” products=”9200000015354786,9200000045871641,9200000002401961″ name=”Enders” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 Comments on “Review: Enders (Starters #2)”

  1. Opzich lijkt het me wel een goed boek als ik het zo lees. Fijne review. Het is altijd jammer wanneer het overkomt alsof de auteur het verhaal ineens af wilde hebben.

  2. Ik was niet zo’n fan van deel 1 en ben nu heel erg aan het twijfelen of ik deel 2 wel of niet zal lezen… Ik ben door het einde van Starters toch wel benieuwd hoe het gaat aflopen maar het boek wist mij juist totaal niet te pakken… Lastig haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *