Review: Enders (Starters #2)

Enders coverAuteur: Lissa Price
Pagina’s: 320
Genre: Young Adult, Dystopia.
Publicatie: Van Holkema en Warendorf, oktober 2013.
Rating:
4 Eikels

De Bodybank is gesloten, maar Callie is nog steeds in de macht van de Ouweheer. En niet alleen zij: de Ouweheer jaagt op alle Starters met een chip in hun hoofd. Samen met de mysterieuze Hyden gaat ze op zoek naar een manier om zoveel mogelijk Starters te redden. En daarmee brengt ze iedereen van wie ze houdt in gevaar… (Beschrijving achterkant)

goodreads button

Twee weken geleden kwam mijn enthousiaste recensie van Starters uit, maar vandaag zal ik jullie vertellen wat ik van het vervolg, Enders, vind.

De Bodybank is dan eindeijk gesloten, maar de chip zit nog steeds in Callie’s hoofd. Dankzij die chip is ze erg waardevol voor de Ouweheer, die haar continu probeert over te halen om voor hem te werken. Met de manieren waarop hij dat doet weet hij Callie behoorlijk te raken. Dan komt er hulp uit onverwachte hoek in de vorm van Hyden, een mysterieuze jongen die een afgezonderd leven leidt. Vanaf dat moment vinden er een aantal wendingen en gebeurtenissen plaats die ik niet verwacht had. Daardoor werd het verhaal voor mij alleen maar interessanter. Je weet niet wie aan welke kant staat, en telkens als je denkt dat je het weet wordt het tegendeel weer bewezen.

Hoewel ik Enders een heel spannend en goed uitgewerkt boek vind, wist het me op een of andere manier toch niet zo erg te pakken als Starters. Richting het einde voelde het een beetje gehaast, alsof de auteur er graag klaar mee wilde zijn. Ergens snap ik dat wel, maar het is toch jammer. Voor de rest is Enders namelijk een uitstekende afsluiter van dit verhaal. Price laat hiermee zien dat niet alle goede series in drie delen hoeven worden opgesplitst, maar dat een duologie ook net zo goed kan zijn.

Enders is naar mijn mening niet zo sterk als het eerste deel, Starters, maar ondanks dat vind ik het een waardig vervolg dat zeker de moeite waard is om te lezen als je – net zoals ik – deel 1 hebt verslonden!

Liefs,

Monica

[bol_product_links block_id=”bol_56c8e442373c5_selected-products” products=”9200000015354786,9200000045871641,9200000002401961″ name=”Enders” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post