Starters coverAuteur: Lissa Price
Pagina’s: 350
Genre: Young Adult, Dystopia.
Publicatie: Van Holkema en Warendorf, april 2013.
Rating:
4,5 Eikels

Callie staat voor een onmogelijke keuze: haar ouders zijn dood. Haar broertje is ernstig ziek. En er is niemand die ze kan vertrouwen. Haar enige uitweg is de bodybank: een gewetenloze organisatie die ze verafschuwt. Ten einde raad gaat Callie met hen in zee. Ze moet een levensgevaarlijke opdracht volbrengen. Opgeven is geen optie. (Beschrijving achterkant)

goodreads button

Soms zijn er van die boeken waar je over hoort en denkt: “Ja, dit is er een voor mij. Dit boek móet ik gewoon lezen.” Dat had ik dus met Starters. Ik zat er eigenlijk al een tijdje op te azen, en toen ik het eenmaal in mijn bezit had ben ik er ook meteen in begonnen. Nu is dit al een hele tijd geleden, maar een paar weken terug heb ik het boek weer eens opgepakt en heb ik hem opnieuw gelezen.

Zodra je in dit boek begint is het niet eerst even rustig inkomen en wordt er niet stap voor stap uitgelegd wat alles is. Nee, we hit the ground running. Oftewel: Je wordt als lezer meteen in Callie’s wereld neergezet en je komt er gaandeweg achter hoe deze in elkaar zit. Persoonlijk vind ik dat heerlijk: het brengt vaart in het verhaal, en het maakt je nieuwsgierig naar hoe alles in het elkaar zit en wat er hierna gaat gebeuren.

Je krijgt niet alle precieze details te weten van hoe de wereld in elkaar zit. Je leert enkel de dingen die je moet weten en dat is ook genoeg. Er is geen overbodige informatie: alles wat verteld wordt heeft op een of andere manier wel een functie in het verhaal, ook al lijkt het in eerste instantie niet zo belangrijk. Hoe verder je richting het einde gaat, hoe meer alle puzzelstukjes op hun plek vallen. Toch weet Price het zo te draaien dat je aan het einde met allerlei vragen over blijft. Het einde had ik ergens wel aan zien komen, maar toch was ik er door verrast.

Hoewel ik dit een heel leuk boek vond, zou ik ook graag nog de Engelse versie eens willen lezen. Er zaten namelijk een aantal termen in waarvan ik me afvraag of er geen betere manier was geweest om deze te vertalen. Zo is “spore wars” bijvoorbeeld vertaald naar “oorlogen van de sporen”. Had dat geen “sporenoorlogen” kunnen zijn of iets dergelijks? In mijn hoofd klinkt dat namelijk wat soepeler.

Starters is zo’n boek waarvan ik me eigenlijk afvraag waarom niet meer mensen dit gelezen hebben. Ben je op zoek naar een verfrissend en pakkend dystopisch verhaal? Dan is Starters echt iets voor jou!

Liefs,

Monica

[bol_product_links block_id=”bol_56be3b52dd5af_selected-products” products=”9200000002229790,9200000045871641,9200000007786342,1001004011843596″ name=”Starters” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post