Review: Did I mention I need you? (DIMILY #2)

Vallen coverAuteur: Estelle Maskame
Pagina’s: 336
Genre: Young Adult, Contemporary
Publicatie: Moon, oktober 2016
ISBN: 9789048834778
Rating:
3,5 sterren

Let op! Deze review bevat spoilers voor degene die het eerste deel van de serie, Did I mention I love you, nog NIET gelezen hebben.

goodreads button

Het is een jaar geleden dat de achttienjarige Eden Munro haar stiefbroer, en geheime liefde, Tyler Bruce, zag. Vanwege hun familie hebben ze een time-out in hun geheime relatie genomen, maar Eden kan haar opwinding moeilijk verbergen als Tyler haar voor de zomer in New York uitnodigt. Eden is gelukkig met haar vriend Dean, maar tijdens een lange, hete zomer wordt het duidelijk dat de twee nog niet over elkaar heen zijn. Kunnen Tyler en Eden de verleiding weerstaan? (Beschrijving Bol.com)

Did I mention I need you is het tweede deel in de DIMILY-serie. Het eerste deel eindigde waar Tyler naar New York vertrekt, en daarbij Eden en haar vriendje Dean achterlaat. Dit deel gaat niet direct verder waar het eerste deel eindigt, er zit bijna een jaar tussen. In een jaar kan er veel veranderen, en het is nog maar de vraag of er iets veranderd is aan de vonk die er is tussen Eden en Tyler. Wanneer Eden naar New York gaat om Tyler te bezoeken, komt ze daar snel genoeg achter.

Het eerste deel, Did I mention I love you, waar je hier een recensie van vindt, heeft me weten te vermaken. Toch sprak dat boek me niet helemaal aan, wat vooral te wijten is aan het feit dat ik me erg aan Eden ergerde. Ik hoopte ik me in het tweede deel minder aan haar zou ergeren, maar niets is minder waar. Zo vind ik het allereerst al absurd dat je naar New York gaat, naar de jongen waar je een hele lange tijd erg verliefd op was (of misschien nog bent), en je je eigen vriendje thuis achter laat. En je vriendje dat je thuis achterlaat, is ook nog eens de beste vriend van de jongen waar je naartoe gaat. Ik bedoel: dan ga je toch samen?! En je hoeft dan toch niet per se gelijk zes hele weken te gaan? Sorry, maar dat zijn een van de vele beslissingen van Eden die ik totaal niet snapte. Dus nee, ze werd in dit tweede deel ook niet mijn vriendin.

Maar als ik het gedrag van Eden door mijn vingers kijk, heeft het boek me echt wel weten te vermaken. Alhoewel Eden mij weer niet beviel, beviel Tyler mij daarentegen wel! Ik vond hem dit deel zo veel leuker dan in het vorige deel. Hij blijft hier en daar wel een beetje mysteries en ik kreeg af en toe ook het idee dat hij bepaalde zaken voor Eden achter houdt. Toch vond ik hem oprecht leuk, wat vooral komt door het gedrag dat hij vertoonde. In New York probeerde hij alles zo leuk mogelijk te maken voor Eden, zes hele weken lang. Daarbij vond ik dat hij beter over bepaalde situaties nadacht dan Eden. Kortom: Tyler is in positieve zin heel erg veranderd.

Ik vroeg me voorafgaand aan het boek af of Estelle Maskame mij het hele verhaal zou weten te boeien. Als alles in New York op rolletjes zou lopen, zou het voor mij op een gegeven moment saai worden. Net toen ik dacht dat het verhaal zich steeds in dezelfde sleur bevond, gebeurt er iets waardoor het verhaal op zijn kop komt te staan. Eigenlijk gebeurde dit het hele verhaal door, maar zonder dat het irritant of voorspelbaar werd. Estelle Maskame heeft er dus voor gezorgd dat het verhaal me de hele tijd heeft weten te boeien!

Did I mention I need you moet je zeker lezen als je van Did I mention I love you hebt gelezen! Ik kan niet zeggen dat ik dit deel beter of slechter vind dan haar vorige, maar hij heeft me wel weer weten te vermaken. Daarom kijk ik ook zeker uit naar het volgende en laatste deel van deze serie!

Wat vond jij van het gedrag van Eden?

Liefs,

Daphne

One Comment on “Review: Did I mention I need you? (DIMILY #2)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *