Review: De Graces (De Graces #1)

54 minAuteur: Laure Eve
Pagina’s: 271
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Best of YA, september 2016
ISBN: 9789000348114
Rating:
4 Eikels

Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace. Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert. (Beschrijving Bol.com)

goodreads button


Ik schafte De Graces aan, omdat ik wist dat Laure Eve naar Nederland zou komen. Zij zou aanwezig zijn bij het event Hapjes & Sapjes met YA auteurs. Dat event heb ik met veel plezier bijgewoond, zoals je in het verslag hebt kunnen lezen. Natuurlijk schafte ik het boek niet alleen aan omdat ik Laure Eve zou ontmoeten, maar ook omdat de achterflap en de cover me erg aanspraken.

Achteraf gezien heb ik erg van De Graces genoten. Het verhaal opende wel cliché. Een meisje verhuist naar de stad en raakt hier bevriend met juist diegene die bekend staan als ‘de mysterieuze’ van het dorp: de Graces. Zij hebben weinig vrienden, maar toch weet River in contact te komen met hen. De Graces zijn met z’n drieën: twee zussen en een broer. River raakt bevriend met het jongste zusje, Summer, en later ook met Fenrin en Thalia. Ik vond de Graces echt een hele interessante familie om over te lezen. Ze hebben veel geld en wonen in een prachtig huis, maar toch proberen ze iedereen van de stad op afstand te houden.

De personages die Laure Eve wist te beschrijven in het boek vond ik erg fijn. River vond ik een leuke meid, terwijl ze ondertussen een groot geheim bij zich draagt. Haar vader heeft namelijk haar moeder en haar verlaten, maar tot net voor het einde wist je nog niet wat hier de reden voor was. Ik was heel erg nieuwsgierig naar de reden dat haar vader was weggegaan, omdat ik wist dat dat een belangrijk aspect zou zijn van het verhaal. Wanneer bekend wordt gemaakt wat hier de reden voor is, was ik best in shock. Dat had ik totaal niet aan zien komen! De Graces beschikt dus over best wat plottwists, de ene minder heftig dan de andere. Deze plottwists vinden vooral aan het eind van het boek plaats, dus je moet er even op wachten. Maar geloof me, dan heb je ook wat! Verder las het boek erg lekker weg. De hoofdstukken zijn namelijk best kort, iets wat ik zelf eigenlijk altijd wel prettig vindt.

De Graces heeft me zeker weten te vermaken. De verassingen aan het eind van het boek maakte het geheel een stuk interessanter. Toen ik Laure Eve sprak, zei ze dat er in ieder geval nog één boek over De Graces zou verschijnen, en ik kan er niet op wachten!

Liefs,

Daphne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *