54 minAuteur: Laure Eve
Pagina’s: 271
Genre: Young Adult, Fantasy
Publicatie: Best of YA, september 2016
ISBN: 9789000348114
Rating:
4 Eikels

Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace. Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert. (Beschrijving Bol.com)

goodreads button


Ik schafte De Graces aan, omdat ik wist dat Laure Eve naar Nederland zou komen. Zij zou aanwezig zijn bij het event Hapjes & Sapjes met YA auteurs. Dat event heb ik met veel plezier bijgewoond, zoals je in het verslag hebt kunnen lezen. Natuurlijk schafte ik het boek niet alleen aan omdat ik Laure Eve zou ontmoeten, maar ook omdat de achterflap en de cover me erg aanspraken.

Achteraf gezien heb ik erg van De Graces genoten. Het verhaal opende wel cliché. Een meisje verhuist naar de stad en raakt hier bevriend met juist diegene die bekend staan als ‘de mysterieuze’ van het dorp: de Graces. Zij hebben weinig vrienden, maar toch weet River in contact te komen met hen. De Graces zijn met z’n drieën: twee zussen en een broer. River raakt bevriend met het jongste zusje, Summer, en later ook met Fenrin en Thalia. Ik vond de Graces echt een hele interessante familie om over te lezen. Ze hebben veel geld en wonen in een prachtig huis, maar toch proberen ze iedereen van de stad op afstand te houden.

De personages die Laure Eve wist te beschrijven in het boek vond ik erg fijn. River vond ik een leuke meid, terwijl ze ondertussen een groot geheim bij zich draagt. Haar vader heeft namelijk haar moeder en haar verlaten, maar tot net voor het einde wist je nog niet wat hier de reden voor was. Ik was heel erg nieuwsgierig naar de reden dat haar vader was weggegaan, omdat ik wist dat dat een belangrijk aspect zou zijn van het verhaal. Wanneer bekend wordt gemaakt wat hier de reden voor is, was ik best in shock. Dat had ik totaal niet aan zien komen! De Graces beschikt dus over best wat plottwists, de ene minder heftig dan de andere. Deze plottwists vinden vooral aan het eind van het boek plaats, dus je moet er even op wachten. Maar geloof me, dan heb je ook wat! Verder las het boek erg lekker weg. De hoofdstukken zijn namelijk best kort, iets wat ik zelf eigenlijk altijd wel prettig vindt.

De Graces heeft me zeker weten te vermaken. De verassingen aan het eind van het boek maakte het geheel een stuk interessanter. Toen ik Laure Eve sprak, zei ze dat er in ieder geval nog één boek over De Graces zou verschijnen, en ik kan er niet op wachten!

Liefs,

Daphne

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post