Event: Hapjes & Sapjes met YA-auteurs

banner
Vorige week zondag werd Literatour, de boekenweek voor jongeren, afgesloten met een event in Haarlem: Hapjes & Sapjes met YA-auteurs. Ik (Daphne) was samen met Thyrze aanwezig bij het event. Er waren supertoffe auteurs aanwezig: Marlies Allewijn, Miriam Bruijstens, Laure Eve, Alex Gino, Jenny Han, Jennefer Mellink, Anna van Praag en Lisa Williamson. Ik zat eerst erg te twijfelen of ik wilde gaan. Haarlem is namelijk een heel eind bij mij vandaag, dus zou ik lang moeten reizen. Uiteindelijk besloot ik toch te gaan, en ik heb er geen spijt van gehad!

Met de trein zou ik meer dan 2,5 uur voor een enkeltje moeten reizen. Dat was mij veel te lang, dus ben ik met de auto gegaan. Omdat ik een van de eerste aanwezigen was, besloot ik buiten even te wachten. Toen zag ik door het raam op een gegeven moment Ellis en Tim, dus ging ik snel naar binnen. Binnen was alles erg leuk aangekleed, helemaal in boeken-stijl. Dat beloofde veel goeds! Warm werden we onthaald door een lekkere groene smoothie, en langzaam druppelde de rest van de menigte binnen. Toen het 16:00 uur was, werden we verwelkomd door boekhandel H. De Vries en werd ons het programma uitgelegd.

De uitleg van boekhandel H. De Vries

Het zou vooral een informele middag worden, waarbij we zelf bij verschillende auteurs mochten aanschuiven. Daarbij kon je deel nemen aan een aantal activiteiten. Zo kon je een persoonlijke kaart laten maken of je bucket list ophangen aan een grote wall. De drie personen die de meest originele bucket list hadden, zouden aan het eind van de middag een prijs ontvangen.


De Bucket List-wall

Daarbij kon je ook verschillende (Nederlandse én Engelse) boeken kopen.


Boekenverkoop

STAAL Haarlem, waar het event gehouden werd, is soort lunchroom waar gebruik wordt gemaakt van duurzame producten. Gedurende het hele event werden we verwend met biologische hapjes. Op zich wel leuk, omdat het weer eens wat anders is, maar mij had je blijer gemaakt met lekkere bitterballen. Al moet ik zeggen: de choco-smoothie/pudding was wel érg goed!


STAAL Haarlem


Een plakje komkommer met notenpasta


Een gezonde quinoa-salade


De heerlijke choco smoothie/pudding

Ik heb deze middag vooral lekker bijgekletst met mijn boekenvriendjes, en zelfs nieuwe mensen leren kennen. Ik vond het erg leuk dat dit event in een andere setting werd gezet dan dat we gewend zijn. Er was geen podium waar je naar verschillende auteurs luistert en waarbij je op je stoel moet blijven zitten. Nee, je kon lekker lopen en gaan en staan waar je wilde. Dat vond ik een heel erg goed pluspunt! Na een groepsfoto en de uitreiking van de prijzen van de Bucket List-actie, kregen we onze goodiebag en was het weer tijd om te gaan. Achteraf gezien heb ik zeker geen spijt gehad dat ik was gegaan, omdat ik erg gezellig met iedereen heb bij kunnen kletsen. Het was een leuke afsluiting van Literatour!


De goodiebag

Liefs,

Daphne

2 Comments on “Event: Hapjes & Sapjes met YA-auteurs”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *