Review: De Behandeling (The Program #2)

De Behandeling Auteur: Suzanne Young
Pagina’s: 398
Genre: Young Adult, Science-Fiction
Publicatie: Karakter uitgevers, juni 2015
Rating:
3 Eikels

In deel 1, Het Programma, moest Sloane er alles aan doen om uit handen van het Programma te blijven. Maar niet alleen zij, ook James, met wie ze op de vlucht is, wordt steeds zwakker en depressie ligt op de loer. In dit ijzingwekkende vervolg lees je of het ze lukt om aan de leugens en geheimen te ontkomen…

Hoe stop je een epidemie? Sloane en James zijn op de vlucht na ternauwernood te zijn ontsnapt aan de zelfmoordepidemie en ook aan het Programma. Ze bevinden zich zeker niet buiten de gevarenzone. Ze hebben allebei enorme gaten in hun geheugen en hoewel Sloane en James elkaar terug hebben weten te vinden, is het Programma nog niet bereid ze op te geven. Ze voegen zich bij een op de vlucht geslagen groep rebellen en zullen moeten zien uit te vinden wie ze kunnen vertrouwen, en hoe ze het Programma uit kunnen schakelen. Maar ondanks het feit dat ze al een heel eind op weg zijn, zijn er nog heel veel dingen die ze zich niet kunnen herinneren. De sleutel naar hun verleden is de Behandeling – een pil die vergeten herinneringen terug kan halen, zij het tegen een heel hoge prijs. En er is maar één dosis (Beschrijving Goodreads)

goodreads button

In mijn recensie van Het Programma gaf ik aan dat ik het concept van deze serie ontzettend interessant vond, maar dat ik veel verklaringen miste. Ik hoopte dat ik in De Behandeling antwoord zou krijgen op mijn vragen en meer. Hoewel je zeker antwoorden krijgt, vind ik het toch niet helemaal gelukt.

De Behandeling begint op het moment dat James en Sloane op de vlucht zijn voor het Programma als ze klemgereden worden door de rebellen. We maken kennis met de rebellengroep. Ik verwachtte daarom dat er nu een groot plot zou komen om het Programma omver te werpen vol actie en avontuur. Die verwachting kwam niet helemaal uit. De Behandeling richt zich namelijk vooral op de emotionele ontwikkeling van de personages. Hierdoor gebeurde er van tijd tot tijd gewoon niets.

De nieuwe personages die worden geïntroduceerd zorgen wel voor een frisse blik. Mede door hen kom je steeds meer te weten over het Programma en over personages uit het eerste deel. Niet iedereen blijkt te zijn wie ik dacht dat ze waren! Wat ik erg jammer vond: die vervelende liefdesdriehoek. Ik vond hem een beetje overbodig en daarbij bleef de derde persoon maar pogingen doen, ook al was het allang een verloren zaak. Zonde! Had me liever wat meer actie rondom het verslaan van het Programma gegeven ;).

Wat betreft de uiteindelijke ontknoping was ik toch wel een beetje teleurgesteld. Nog steeds ben ik niet echt tevreden met de antwoorden die gegeven werden. Het was allemaal… te makkelijk? Ik weet het niet. Young had er naar mijn mening meer uit kunnen halen dan ze nu gedaan heeft. Desondanks is het nog steeds een leuk boek met een zeer prettige schrijfstijl. Ik ben vooral ook benieuwd naar het nieuwe deel: De Remedie. Dit speelt zich namelijk af voor het verhaal van Sloane, en ik kijk ernaar uit om meer te weten te komen over, en een andere kijk te krijgen op, de wereld ten tijde van de epidemie.

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_566f067720dd2_selected-products” products=”9200000040281082,9200000046131199″ name=”De behandeling” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post