Groepsreview: Let’s Talk About Sex

Let's Talk About Sex Auteur: De Theemutsen
Pagina’s: 96
Genre: Seksualiteit, Jeugd
Publicatie: Luitingh-Sijthoff, oktober 2015
Rating:
3 Eikels

Wij zijn Darcy en Jade. Beter bekend als De Theemutsen. Drie keer in de week plaatsen we een filmpje op YouTube over seks. Wij vinden dat je in deze tijd niet meer zomaar zwanger hoeft te raken omdat je niet weet hoe het werkt. We vinden dat je je niet schuldig zou moeten voelen als je jezelf vingert in bed of onzeker hoeft te worden als je piemel geen pornomodel is. Toch blijken veel jongeren over dit soort onderwerpen te piekeren. Elke maand bekijken een half miljoen jongens en meisjes onze filmpjes. En elke week krijgen we een paar honderd mailtjes binnen. In dit boek beantwoorden we de 44 meest gestelde vragen. Wedden dat er een paar onderwerpen tussen zitten waar jij op dit moment meer over wilt weten?

In Let’s Talk about Sex geven Darcy Lazar (22) en Jade den Adel (22) openhartig informatie over alles wat met je lijf en met seks heeft te maken: van ongelijke borsten, schaamhaar en homoseksualiteit tot de eerste keer, sexting en nog veel meer. Kortom: een praktische gids vol tips & tricks! (beschrijving Bol.com)

goodreads button


Let’s Talk About Sex is één van de boeken die in onze enorme #VIBYAEVENT goodiebag zat. De schrijfsters hebben het boek ook besproken tijdens het event. Het waren superleuke, nuchtere meiden. Ze hebben zichzelf benoemd tot grote zus van hun vele volgers op hun YouTube-kanaal en daar kan ik me helemaal bij aansluiten!

Dit boek bestaat namelijk uit 44 vragen van hun volgers. Het zijn vragen waarvan ik kan begrijpen dat je ze liever niet aan je ouders wilt stellen, zoals: Ik fantaseer wel eens over hetzelfde geslacht. Ben ik gay?” of “Hoe zet ik de eerste stap naar seks?” Op al deze vragen geven de meiden op een duidelijke, speelse en nuchtere manier uitleg. De uitleg is zeer goed te volgen en op zo’n manier verteld dat het voelt alsof je het zo aan iemand gevraagd hebt, maar dan staat het op papier. Ook vertellen ze bij sommige vragen hun eigen verhaal, geven ze hun eigen tips en hebben ze er leuke tekeningetjes aan toegevoegd. Een aantal van deze tips zijn heel handig en had ik graag willen weten toen ik wat jonger was.

Wij van Booknuts hadden alleen niet het idee dat wij behoren tot de doelgroep waar het boek en De Theemutsen zich op willen richten. Let’s Talk About Sex is ideaal voor meiden die net ongesteld zijn geworden of net in de pubertijd terecht zijn gekomen. Oh wacht, zeiden we meiden? Het boek is namelijk ook prima geschikt voor jongens! Misschien staan er onderwerpen in die je als jongen over een meisje liever niet wil lezen, maar er staan ook vragen in die gesteld zijn door jongens en dus gericht zijn op jongens!

Dit boek moet je dus echt zien als een handige gids die geschreven is door je grote zus, op weg naar jouw ontdekking over seks en alles wat daarbij komt kijken.

Volg jij De Theemutsen al op YouTube?

Liefs,

Image and video hosting by TinyPic

[bol_product_links block_id=”bol_563766aadd118_selected-products” products=”9200000040540807″ name=”Let’s talk about sex” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *