Freaky Friday: IK. Notes to my future self

Freaky Friday

Op deze mooie vrijdag is het weer tijd voor een nieuwe Freaky Friday. Tijdens deze editie bespreken we geen leesboek, maar een invulboek: IK. Notes to my future self van R. Shove.

NTMFS coverAuteur: R. Shove
Pagina’s: 146
Genre: Non-fictie, overig.
Publicatie: Blossom Books, februari 2016
ISBN: 9789020679960
Rating:
3,5 Eikels

In Ik. Notes to my future self vind je grappige vragen, gedachtenexperimenten en huiswerkopdrachten over je favoriete onderwerp: jezelf. Dit is de enige veilige plek waar je non-stop over jezelf kunt praten, zonder dat je hoeft na te denken over wat anderen daarvan vinden – in dit boekje kun je alles kwijt zónder consequenties.

Als je met dit boek begint, beloof je:

– elke vraag met pijnlijke, meedogenloze eerlijkheid te beantwoorden.

– de ‘magische willekeurigheid’ de vraag te laten kiezen die op dit moment het beste bij je past.

– met een koevoet door de gangen van je gedachten te lopen en er klaar voor te zijn om alle gesloten deuren te openen.

Als je denkt dat je je kunt houden aan deze nobele en moedige waarden, dan heten we je welkom bij het Verbond van Waarheid en Zelfkennis.

Ik. Notes to my future self is een interactief boek dat je uitnodigt om je leven en je huidige jij onder de loep te nemen. Met dit boek kun je oefenen voor het grote exclusieve interview dat je zonder twijfel ooit zult geven wanneer de wereld eindelijk ontdekt hoe geweldig je eigenlijk bent. Je zult je nog verbazen over wat je te weten komt…(Beschrijving achterkant)

goodreads button

Tijdens YALfest zag ik dit boekje liggen in de bookshop. Na er kort mee in mijn handen te hebben gestaan, besloot ik het toch maar mee te nemen. Toen ik het opensloeg deed het me in eerste instantie een beetje denken aan Wreck this journal. Het is ook een boek waar je zelf mee aan de slag moet, al hoef je bij dit boek dan alleen maar in de pagina’s in te vullen, in plaats van ze kapot te maken.

Het boek is opgedeeld in drie delen: Het verleden, het heden, en de toekomst. Ieder deel zit tjokvol vragen, lijstjes, en opdrachten die je dan moet invullen. Er zit hier geen specifieke volgorde in, dus je kan alles kriskras door elkaar in vullen. Even geen zin in een bepaalde vraag? Geen probleem, dan sla je die toch lekker over en ga je gewoon op een andere pagina verder.

IK2

Ik vind het een hele leuke manier om even bij jezelf stil te staan, en ik zou het over tien jaar ook zeker leuk vinden om dit boekje weer te openen en dan al mijn antwoorden van toen terug te lezen. Sommige vragen vind ik echter wel moeilijk om te beantwoorden, omdat ik bepaalde dingen gewoon écht niet meer weet, of omdat ik niet kan kiezen tussen verschillende antwoorden. Daarom leg ik het dan soms ook maar weer weg.

IK1

Maar toch denk ik dat dit boekje zeker een eye-opener kan zijn voor jezelf, al is het maar om meer bewust te worden van jezelf en je eigen gedachten. Ook is het erg leuk om in te vullen in je vrije tijd en staan er vragen in over dingen waar je zelf misschien niet eens over na gedacht hebt. Ondanks dat ik zelf heel slecht ben in het bijhouden van deze boekjes, denk ik toch dat het zeker wel een leuke aankoop is geweest, omdat ik nu alweer zin heb om er in verder te gaan.

Liefs,

Monica

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post