Freaky Friday: Handlettering doe je zo!

Het is weer de eerste vrijdag van de maand, dus tijd voor de Freaky friday. Handlettering is helemaal hot! Ik speel er vaak ook mee. Vandaag hebben we dan ook Handlettering doe je zo! voor jullie.

Handlettering doe je zo! cover
Auteur: Karin Luttenberg
Pagina’s: 95
Genre: Non-fictie, knutselen, hobby
Publicatie: Moon, juli 2016
ISBN: 9789048834228
Rating:
4 sterren
Handlettering is hot! Geen simpele notitie op een stukje papier, maar een echt ambacht. Met dit handboek van illustratrice en graficus Karin Luttenberg kan iedereen snel zelf aan de slag. Ben je fan van al die mooie plaatjes op instagram en pinterest maar weet je niet hoe je moet beginnen? Met dit boek lukt het wel! Duidelijke stap-voor-stap handleidingen, tips, trucjes, heel veel inspiratie en kleine projecten om direct mee te beginnen. Een boek waar beginners en gevorderden mee uit de voeten kunnen!(Beschrijving achterkant)

goodreads button

Tijdens YALfest heb ik meegedaan met de handlettering workshop. Ik speel al jaren met letters en tekeningen dus de keuze was vrij snel gemaakt om deze workshop te doen. Ik heb dan ook leuke dingen getekend daar. En toen zag dat dit boek uitgegeven werd bij Moon en ik was helemaal blij.

Als je het boek al ziet word je uitgenodigd om hem op te pakken. Ik vind de cover echt mooi en slim gedaan. Het laat voorbeelden zien van wat er in het boek wordt uitgelegd. Simpel maar toch zo dat ik denk dit wil ik uitproberen.

De binnenkant is heel mooi en overzichtelijk. Je word stap voor stap meegenomen. Eerst leer je over de materialen, dan de letters, de positionering, banners, tekeningen. Iedere keer gaat ze een stapje verder en laat ze je ook in drie stappen zien hoe het moet. Eerst zie je een gewone banner die we allemaal kunnen tekenen, maar dan laat ze zien hoe je de schaduw moet plaatsen en hoe je streepjes kunt zetten om nog meer diepte te creëren.

Ik ben dan ook hier nog even gaan spelen met een quote. Door de kleine aanwijzingen aan de kant wordt het je nog makkelijker gemaakt. De taal en de instructies zijn prima te volgen. En natuurlijk is het ook mooi plaatjes kijken.

Hoewel dit niet mijn beste werk is heb ik veel geleerd van dit boek en ik ga er ook zeker nog mee verder. Ik heb een prachtig schriftje die staat te popelen om onder getekend te worden met maanden en dingen die gaan gebeuren. Ook ga nog een projectje maken voor mijn lieve blogvriendjes… Die is nog even geheim, maar het heeft hier iets mee te maken. Ik zal jullie op Instagram een foto laten zien als het zover is.

Ben je geïnteresseerd in handlettering? Of je nu beginner of gevorderde bent, dit boek zeker voor jou!

Liefs,
Melisa

[bol_product_links block_id=”bol_57c966da087f7_selected-products” products=”9200000057447400,9200000063937624″ name=”Handlettering” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post