Geen zin in Valentijn?


Over iets minder dan een week is het 14 februari, oftewel Valentijnsdag. Veel meiden zijn dol op deze dag, omdat ze wellicht door hun grote liefdes worden verwend. Ikzelf heb ook een vriend, maar wij vieren Valentijnsdag niet zo uitbundig. Ik snap ook heel erg goed dat, wanneer je geen vriend hebt, je Valentijnsdag grote commerciële onzin vindt. Vaak zie ik deze tijd lijstjes voorbij komen met de meest romantische boeken om te lezen voor tijdens Valentijn, maar wat als je daar absoluut geen trek in hebt? Daarom bij dezen een lijstje met YA-boeken waarbij liefde tussen stelletjes geen (grote) rol speelt!

Image and video hosting by TinyPic1. De Da Vinci Code YA Edition – Dan Brown
De boeken van Dan Brown: wie kent ze nou niet? Vorig jaar september kwam bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff de Young Adult-editie van De Da Vinci Code uit. Net als de volwassen-editie, vond ik de Young Adult-editie echt geweldig! Het is alweer een tijdje geleden dat ik de volwassen editie gelezen heb, dus ik kan niet precies vertellen wat de verschillen tussen beide boeken zijn. Het verhalen van de twee edities zijn namelijk identiek aan elkaar. Maar toch vind ik de cover van de Young Adult-editie veel en veel mooier in mijn boekenkast staan. Dit boek is een aanrader voor werkelijk iedereen! Het verhaal bevat veel spanning, mysterie en actie.

Image and video hosting by TinyPic2. 54 Minuten – Marieke Nijkamp
Dit boek is geschreven door een Nederlandse schrijfster, maar zij heeft besloten om het boek allereerst in het Engels te schrijven. Hierdoor belandde ze in een klap op de New York Times Bestseller Lijst. Dat vind ik heel knap, want zolang ik weet is dat nog nooit met een Nederlandse Young Adult schrijver gebeurt! 54 minuten is een ontzettend aangrijpend verhaal over een shooting op een Amerikaanse high school. Iets wat nooit voorkomt in Nederland, maar wel steeds vaker in een land als Amerika. Ik vond het vooral erg interessant om te lezen hoe het er dan aan toe gaat, en hoe de leerlingen zich op dat moment voelen. Natuurlijk kan ik me daar wel iets bij voorstellen, maar Marieke Nijkamp verwoordt het zo goed dat het lijkt alsof je er middenin staat.

Image and video hosting by TinyPic3. Suzy en de Kwallen – Ali Benjamin
Ach, mijn lieve Suzy. Wat heb ik je gemist! Het is al een flink aantal maanden geleden dat ik dit boek las, en ik was er helemaal weg van. Sterker nog, ik hebt Suzy en de Kwallen tot een van mijn favoriete boeken van 2016 bekroond! Suzy is een erg slim meisje, veel wijzer dan de rest van haar leeftijdsgenoten. Daarom was het maar al te leuk om in haar hoofd rond te spoken. Ze probeert namelijk de dood van haar beste vriendin te verklaren, want ze gelooft niet in de verklaring die door de politie naar buiten is gebracht. Suzy besluit het groots aan te pakken, en alles op alles te zetten om de waarheid te achterhalen. Dit boek wordt eigenlijk aangeprezen voor een jongere generatie lezers, namelijk die van 10 jaar of ouder. Echter vond ik, als 21-jarige, het boek ook helemaal fantastisch.

Image and video hosting by TinyPic4. Nodig – Joelle Charbonneau
Joele Charbonneau ken je misschien wel De Test-serie, maar begin vorig jaar kwam ze met een nieuwe stand-alone: Nodig. Het boek laat je op een heftige wijzen zien wat de gevaren van social media kunnen zijn. Er is namelijk een nieuw social media-platform opgericht: NODIG. Via dat platform kan je alles krijgen wat je maar wil, maar daar moet je wel wat voor terug doen. De wederdienst aan NODIG lijkt klein, maar die kan erg groots uitpakken… Ik moet wel zeggen dat dit boek niet het beste boek is dat ik vorig jaar gelezen heb, maar het heeft me wel weten te vermaken. Het boek is erg spannend, aangezien ik gedurende het boek geen idee had hoe het af zou gaan lopen. Een prima boek om tussendoor te lezen!

Image and video hosting by TinyPic5. Wonder – R.J. Palacio
Wonder volgt het bijzondere leven van Auggie Pullman. Die jongen is geboren met een gezichtsafwijking, waar niks aan te doen is. Maar hoe is dat nou, voor een jongen van tien jaar oud, om te leven met die gezichtsafwijking? R.J. Palacio vertelt je hier alles over in dit boek. Wonder vond ik aangrijpend mooi, en het is een boek dat iedereen ooit gelezen moet hebben. Jong of oud, dat maakt niet uit. Want wij, de mensen zonder gezichtsafwijking, hebben geen idee hoe het leven van zo’n jongen eruit zien. Wat je jongen wel niet door moet maken. Maar het verhaal van Auggie is niet alleen maar een droevig verhaal en daarom vond ik hem zo goed. Het laat je zien dat wij van binnen allemaal hetzelfde zijn… Prachtig.

Image and video hosting by TinyPic6. De Fixer –  Jennifer Lynn Barnes
Tot slot een boek waar best wel een beetje fan van ben: De Fixer. Dit boek laat je kennismaken met de Amerikaanse rechtssystemen. Er blijken daar namelijk ‘fixers’ te zijn, die zonder moeilijkheden de problemen van belangrijke mensen kunnen wegvagen. Zo is de zus van de zestienjarige Tess een fixer. Nadat het voor Tess niet meer mogelijk is om bij haar opa en oma te wonen, besluit haar zus haar mee te nemen naar Washington. Hier komt Tess in een nieuwe wereld terecht, een wereld waar alle belangrijke mensen bij elkaar komen. Die belangrijke mensen hebben problemen, en die lost haar zus op. Ik vond dit boek zo verbazingwekkend goed!

Deze lijst samenstellen bleek moeilijker dan dat ik had verwacht! Vooral in het YA-genre staan de meeste boeken in het teken van liefde…

Welke Young Adult-boeken kan jij anti-Valentijn’ers aanraden?

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post