Daphne’s favoriete gelezen boeken van 2016

Over minder van 24 uur is het jaar 2016 alweer voorbij. Voor mij was dit een jaar met veel hoogtepunten. Zo studeerde ik af aan HBO Bedrijfskunde MER, en besloot ik door te studeren aan de universiteit. Ik heb supertoffe dingen moeten doen, zoals het concert van Imagine Dragons bijwonen, en ben ik heerlijk in luxe op vakantie gegaan naar Turkije. Daar houdt het natuurlijk niet bij op, want dit jaar heb ik weer flink een aantal boeken gelezen. 82, om precies te zijn. Vandaag een lijstje met mijn favoriete gelezen boeken van 2016!


1. Hof van Doorns en Rozen & Hof van Mist en Woede – Sarah J. Maas

Laten we beginnen met de boeken die ik echt de állerbeste van dit jaar vond: Hof van Doorns en Rozen en Hof van Mist en Woede. Ik vond ze vooral erg goed omdat ze mij zo hebben weten te verassen. Normaal gesproken heb ik het niet op high-fantasy verhalen, maar deze vond ik echt geweldig. Omdat deze boeken in het fantasy-genre vallen, was ik er ook een beetje sceptisch over voordat ik eraan begon. Maar nee, deze boeken bewijzen wel dat iedereen van fantasy kan houden! Sarah J. Maas wist de boeken namelijk zo goed te beschrijven dat het leek alsof ik er middenin stond, dus alsof het helemaal geen fantasie was maar het allemaal vlak voor mijn neus gebeurde. In mei volgend jaar komt het derde deel van deze serie uit, en ik kan er niet op wachten!


2. Duizend Hoog – Katharine McGee

2016 was voor mij ook het jaar dat ik begon met het volgen van de Gossip Girl-serie op Netflix. Helaas was 2016 ook het jaar waarin ik de laatste aflevering van deze serie gekeken heb. De Gossip Girl televisieserie vond ik echt geweldig, en ik kon maar moeilijk geloven dat het na de laatste aflevering zou stoppen. Maar niet lang daarna kwam de aankondiging van dit boek, Duizend Hoog. Dit boek werd bestempeld als ‘de nieuwe Gossip Girl-serie’. Perfect! Gelukkig kreeg ik het boek in de Celebrate Books Box, dus ik was dolblij. Ik heb het boek ook in een niet al te lange tijd uitgelezen. Het is inderdaad echt een aanrader voor iedereen die Gossip Girl een leuke serie vond.

3. PS Ik hou nog steeds van je – Jenny Han
In 2015 maakte ik (figuurlijk) kennis met Jenny Han én met Lara Jean, door het lezen van Aan alle jongen van wie ik hield. In 2016 kwam het vervolg op dat boek uit, PS Ik hou nog steeds van je. Genoten heb ik ervan! Om deze boeken nog meer in de schijnwerpers te zetten, besloot de uitgeverij Jenny Han voor een paar dagen naar Nederland te halen. Ik ben een van de gelukkigen die haar heb mogen ontmoeten tijdens het Exclusieve Jenny Han Event van Uitgeverij Moon. Het was toen zo’n leuke middag! Jenny Han is zo’n lieve vrouw, en wat wist ze veel te kletsen! Na dit event heb ik dit boek gelezen, en i love it.


4. Suzy en de kwallen – Ali Benjamin

Naast de boeken van Sarah J. Maas heeft Suzy en de kwallen mij ook onwijs weten te verassen dit jaar. Ik heb dit boek mogen recenseren voor Chicklit. Dat is misschien maar goed ook, anders weet ik niet of ik hem wel gekocht zou hebben. Het is namelijk niet echt een Young Adult-boek, meer een 10/12+ boek. Maar jongens, dit is een van de fijnste boeken die ik heb gelezen uit dit rijtje. De onwijs slimme en eigenwijze Suzy heeft mijn hart weten te stelen. Het is een erg prettig contemporary verhaal, prima geschikt voor Young Adult-lezers die van contemporary houden.


5. Everything, Everything & The Sun Is Also A Star – Nicola Yoon

Ik ‘ontdekte’ Nicola Yoon’s Everything, Everything toen ik aan het rondneuzen was in de Bruna op station ‘s-Hertogenbosch. Ik was toe aan een Engels boek, en mij trokken voor de graphics en de lijstjes en dergelijke die in het boek verwerkt zitten erg aan. Ik had nog niks van dit boek gehoord, aangezien deze nog niet in het Nederlands was uitgegeven. Ik besloot eens gek te doen en dit boek ‘blind’ te kopen. Ik had totaal geen verwachtingen, en dat was maar goed ook. Everything, everything heeft mij tot in het diepst van mijn hart weten te raken. Toen ik later via een Engelse blog de aankondiging van The Sun Is Also A Star zag, moest ik dat boek natuurlijk ook direct hebben toen hij uit was. En geloof me, die vond ik ook steengoed! Welke van de twee stand-alone’s ik beter vind weet ik niet, maar beiden behoren ze zeker tot mijn favorieten van 2016.


6. Sterrenstof – Krystal Sutherland

Sterrenstof is het laatste boek uit dit rijtje van mijn favoriete boeken uit 2016. Dit boek ontving ik ook in een Celebrate Books Box. Sterrenstof is uitgegeven door een nieuwe uitgeverij. Omdat de cover mij niet helemaal aansprak en ik nog nooit van de schrijfster gehoord had, weet ik niet of ik dit boek zelf had aangeschaft. Door de achterflap schatte ik het verhaal nogal cliché in, maar niets is minder waar. Ik vond Sterrenstof een puur en prachtig verhaal. Ik kan niet zeggen wat ik er precies zo goed aan vind, want dan is het verhaal verpest voor degene die hem nog niet gelezen hebben. Ik kan het boek wel aan iedereen aanraden die houd van John Green en dergelijke. Je zult er absoluut geen spijt van gaan krijgen!

Wat zijn jouw favoriete gelezen boeken van 2016?

Liefs,

4 Comments on “Daphne’s favoriete gelezen boeken van 2016”

  1. Duizend Hoog en Sterrenstof hebben me allebei positief verrast het afgelopen jaar. Ook genoot ik erg van Staalhart, Duizend Stukjes van Jou en De Oversteek.

  2. Wat een mooie lijst. Hof van doorns en rozen vond ik zelf ook fantastisch. Het tweede deel moet ik nog lezen. Het tweede deel van Jenny Han staat overigens wel op mijn TBR lijst 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *