Daphne’s favoriete (afgeronde) series in haar boekenkast #2

Twee maanden geleden schreef ik een post over mijn favoriete series uit mijn boekenkast. Die post ontstond, omdat ik naar mijn boekenkast zat te staren en mij realiseerde hoeveel series ik er wel niet in heb staan. Ik probeerde er voor mezelf een lievelingsserie uit te pakken, maar dat lukte niet. Zonder op te scheppen heb ik zó veel leuke series in mijn kast staan. Een enkele post over favoriete series uit mijn boekenkast zou lang niet genoeg zijn. Hierbij dus het tweede deel.

De Kronieken van de Onderwereld – Cassandra Clare

Het is een aardige tijd geleden dat ik in deze serie ben begonnen. Ik kan me nog herinneren dat dit zelfs een van mijn eerste Fanatsy-achtige series was die ik gelezen heb. Ik had geen idee wat ik van demonen, Nephilims, weerwolven en heksenmeesters in één serie moest vinden. Maar na het lezen van Stad van Beenderen was ik helemaal om: deze serie zou ik fantastisch gaan vinden. Ik vond het erg fijn dat de boeken geen een moment stil leken te staan. Doordat de serie aardig wat personages volgt, was er altijd wel wat gaande. Na het lezen van De Kronieken van de Onderwereld ging ik verder met De Helse Creaties. Ik kan niet goed zeggen welke serie ik leuker vond, omdat het zich afspeelt in twee verschillende werelden. Nou ja, wel in dezelfde wereld, maar in een ander tijdperk.

De Hongerspelen-trilogie – Suzanne Collins

Ik kan toch wel zeggen dat ik door het lezen van De Hongerspelen-trilogie écht verslaafd ben geraakt aan het lezen van Young Adult-boeken. Na het lezen van deze trilogie las ik veel dystopische boeken, omdat ik het tof vond om te ontdekken hoe onze wereld (in theorie) zou kunnen zijn. Wat als wij iets als de Hongerspelen hadden? Wat als, bijvoorbeeld, elke provincie in Nederland zijn eigen taak had? Zou ik dan een stoere Katniss zijn, of eerder een lieve Primrose? Daarbij raakte ik verslaafd aan het lezen van Young Adult-boeken na het lezen van deze serie, omdat ik er toen achter kwam dat álles in een Young Adult-boek kan zitten: spanning, romantiek, actie, vriendschap, science-fiction en zelfs wat fantasy. Ik vond het geweldig.

De Labyrintrenner-serie – James Dashner

Ik ben aardig laat begonnen met het lezen van deze serie. Veel van mijn boekenvriendinnetjes hadden deze serie al in het Engels gelezen, maar ik nog niet. Ik begon pas met het lezen van deze serie toen het eerste deel, The Maze Runner, werd verfilmd. Dit komt omdat ik mij toentertijd nog niet zo thuis voelde in het lezen van Engelse boeken. Aangezien de boeken nog niet eerder waren vertaald dan toen de eerste film uitkwam, kon ik ze toen pas lezen. Vooral het eerste deel van deze serie vond ik heel sterk, omdat het mij meenam in een totaal andere wereld. Ik had nog nooit over een levensgroot labyrint gelezen. Wat ik vooral erg goed vond aan deze boeken, is dat de schrijver, James Dashner, elk hoofdstuk afsloot met een mini-cliffhanger. Hierdoor kon ik de boeken echt niet wegleggen. Eigenlijk is deze serie een trilogie, die bestaat uit de hoofddelen De Labyrintrenner, De Schroeiproeven en De Doodskuur. Maar omdat er twee hele sequels zijn toegevoegd aan de trilogie, De Viruscode en De Moordopdracht, vind ik het toch meer een serie geworden.

De Touching Juliette-trilogie – Tahereh Maffi

Dit is een typisch gevalletje negeer het gezegde don’t judge a book by its cover. Ik bedoel, KIJK DAN. Ik heb deze serie op de voet gevolgd, en steeds het nieuwste deel bij de verschijning ervan direct aangeschaft. Hallo, ik moest toch mee kunnen praten of ik #TeamAdam of #TeamWarner was? Ik weet nog dat de Nederlandse Young Adult-boekenwereld er dol van was, en dat er zelfs T-shirts werden geprint met teksten over deze twee mannen. (Ik was, zeker na het lezen van Verwoest me, #TeamWarner) En mijn god, hebben jullie al gehoord dat er nieuwe boeken in deze serie verschijnen? Ik ben zo erg benieuwd waar ze over gaan!

Wat is jouw favoriete serie uit jouw boekenkast?

Liefs,

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post