Daphne’s favoriete (afgeronde) series in haar boekenkast #1

Ik zat laatst naar mijn boekenkast te kijken, en toen pas viel het me op hoeveel series erin heb staan. Zelf weet ik eigenlijk niet wat ik fijner vind om te lezen: een serie of een stand-alone. Het ligt een beetje aan het moment. In ieder geval heb ik best veel (afgeronde) series in mijn boekenkast staan. Vandaag laat ik jullie graag een deel van mijn favoriete (afgeronde) series in mijn boekenkast zien.


Anna and the French Kiss-trilogie – Stephanie Perkins

Deze serie heeft mij echt heel erg gelukkig gemaakt. Anna and the French Kiss kreeg ik als verjaardagskadootje van uitgeverij Unieboek | Het Spectrum, toen ik daar nog stage liep. Dit boek werd kort na mijn stagetijd vertaald uitgegeven, dus toen ik er liep hadden ze er nog een Engels exemplaar liggen. En ik ben zo blij dat ik hem gekregen en gelezen, ook al is het al meer dan twee jaar geleden. Ik wist nog goed dat ik het toentertijd spannend vond om in Engelse boeken te beginnen, omdat ik geen idee had of ik het wel aan kon of niet. Anna and the French Kiss kon ik zo goed weglezen, waarna ik besloot om Lola and the Boy Next Door en Isla and the Happily Ever After ook meteen aan te schaffen en te lezen. Deze boeken zijn zo heerlijk luchtig, en geven mij het gevoel dat ik aan het zweven ben. Ik zie mezelf deze serie echt nog wel eens een keer herlezen (wanneer mijn TBR-stapel wat geslonken is, natuurlijk).

De Helse Creaties-trilogie – Cassandra Clare

Deze serie is wel iets anders dan Anna and the French Kiss, haha. Maar dat wil niet zeggen dat ik er niet minder veel van hou. Integendeel, ik denk dat dit wel mijn favoriete serie van dit lijstje is. Als ik zeg dat ik genoten heb De Helse Creaties-serie, is dat 100% een understatement. Ik hou van deze serie met heel mijn hart. Ik heb ook genoten van haar soort van voorganger, De Kronieken van de Onderwereld-serie. Maar op de een of andere manier wist De Helse Creaties-serie mij nog meer te raken. Het boek is een rollercoaster van emoties, dat op geen enkel moment stil staat. Ook heb ik al het eerste deel van De Duistere Machten-serie gelezen, Vrouwe Middernacht. Ik weet eigenlijk wel zeker dat Vrouwe Middernacht mijn favoriete Cassandra Clare-boek is. Maarja, die serie is pas net begonnen, dus die kan niet meetellen in dit rijtje.

DIMILY-trilogie – Estelle Maskame

Ik weet nog goed dat ik het eerste deel van deze serie, Did I mention I love you, meenam op vakantie. Het leek me een heerlijke summer-read, omdat het boek zo luchtig en vlug leesbaar scheen te zijn. En dat klopte totaal! Heerlijk aan het zwembad en op het strand heb ik het eerste deel van deze serie verslonden. In het begin wist ik niet zo goed wat ik van deze boeken moest vinden, door dat hele verliefd-worden-op-je-stiefbroer-ding. Maar Estelle Maskame heeft dit onderwerp en de setting ontzettend goed uitwerkt, waardoor ik het totaal niet walgelijk of zoiets dergelijks vond. Want kom op, het is niet helemaal… I don’t know… normaal. Maar alsnog horen deze fijne boeken in dit rijtje, omdat ik vond dat deze boeken ook wat dieper gingen. Het zijn niet enkel en alleen maar luchtige boeken, er worden ook heftige onderwerpen besproken. En vergeet natuurlijk niet dat Estelle ontzettend jong was toen begon met het schrijven van deze serie, waardoor ik nog meer waardering krijg voor deze boeken!

Pretty Little Liars-serie – Sara Shepard

Ik denk dat bijna iedereen de term Pretty Little Liars wel kent. Dat komt niet echt door de boeken, maar door de razend populaire serie die ook op Netflix te zien is. Ikzelf kijk deze serie ook, en ik kan absoluut niet wachten op de laatste 10 afleveringen (WIE IS A.D.?!). Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik een van de eerste Nederlands kijkers ben. Ik keek hem namelijk al ver voordat deze op Netflix verscheen. Sterker nog, ik begon met het kijken van deze serie toen ze nog aan het begin waren van Seizoen 1 (ik beschouw mezelf als een geduldige fan). Ik vond het maar niks dat ik echt niemand kende die deze serie keek, want ik kon er daardoor met NIEMAND over praten. Ik weet het nog goed, op een gegeven moment was ik aan het googlen om te kijken hoeveel delen deze serie bevatte. Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op een artikel waarbij de Pilot-aflevering van de tv-serie werd aangekondigd, waardoor ik als een van de eerste was die de tv serie ‘ontdekte’. Ik besloot om hem gelijk te gaan kijken, aangezien ik de boeken echt verslonden heb. Mijn hart kon het toentertijd ook echt niet verdragen dat de uitvoering van de boeken totaal veranderd werd (zie je het verschil?!). Ik vind de oude versie van de boeken zo veel mooier! Maar dat maakt de inhoud er niet lelijker op. Top serie!

De Selectie-trilogie – Kiera Cass

Dit waren de eerste boeken waar ik aan dacht bij het opstellen van dit lijstje. Ik twijfelde erover om de gehele Selectie-serie erbij te pakken (dus inclusief novelles en De Prins en De Kroon), maar ik besloot dit toch niet te doen. Dat komt omdat ik het verhaal van America zo veel fijner en leuker vind dan het verhaal van Eadlyn. America en Maxon hebben echt mijn hart weten te veroveren in deze serie. Eadlyn en haar prins echter niet, wat misschien toch komt omdat er ‘maar’ twee boeken over het verhaal van Eadlyn zijn. In mijn ogen wint America’s verhaal het dus echt wel van Eadlyns verhaal! America heeft mij namelijk kennis laten maken met deze totaal nieuwe wereld, vol prachtige jurken en een prins om van te houden.

Dat was m’n dan! Het valt me achteraf erg op hoeveel trilogieën er in dit lijstje zitten. Toeval, of…?

Wat is jouw favoriete serie uit jouw boekenkast?

Liefs,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *