Daphne gaat op vakantie en neemt mee…

marmaris
Net als vorig jaar deel ik graag met jullie een lijstje met boeken die ik mee ga nemen op vakantie. Morgen om deze tijd zit ik namelijk in het vliegtuig naar Marmaris! Ik heb er, ondanks de omstandigheden daar, echt heel erg veel zin in. Een vakantie is voor mij niet compleet zonder geweldige boeken. In aanloop naar de vakantie ben ik steeds op zoek gegaan naar boeken die ik mee kon nemen. Ben je benieuwd welke boeken dat zijn? Lees dat verder!

Zoals altijd vond ik dit jaar ook moeilijk om boeken uit te zoeken. Waarschijnlijk komt dit doordat je op vakantie alleen de keuze heb uit die uitgekozen boeken. Als ik thuis ben en een boek blijkt toch niet zo leuk te zijn, pak ik simpelweg een andere. Op vakantie gaat dit wat moeilijker, omdat je dan een beperkte keuze hebt. Tijdens het uitkiezen van boeken voor deze vakantie is voor de állereerste keer bij me opgekomen om een e-reader aan te schaffen. Dan kon ik meerdere boeken bestellen, zonder met een enorm zware koffer te lopen! Uiteindelijk besloot ik dit toch maar niet te doen, omdat ik zo van papieren boeken houd.

Vertel me drie dingen – Julie Buxbaum
Image and video hosting by TinyPic Dit boek heb ik de laatste tijd op veel verschillende blogs voorbij zien komen, en na het lezen van de achterflap was ik verkocht. Alhoewel de cover mij niet direct aanspreekt, ben ik toch erg benieuwd naar het verhaal zelf. Het gaat over Jessie, die een anonieme e-mail van een schoolgenoot ontvangt die zich Iemand Niemand noemt. Aangezien ze nieuw is op de school, biedt Iemand Niemand zich aan Jessies gids te zijn. Ze mag hem alles vragen, maar één ding vertelt hij niet: zijn naam. Ikzelf kan niet wachten totdat ik op het strand lig, mezelf afvragend wie Iemand Niemand is.

Did I Mention I Love You – Estelle Maskame
Image and video hosting by TinyPicEen aantal weken geleden was niemand minder dan de schrijfster in Nederland, maar helaas kon ik haar niet ontmoeten. Na het lezen van verschillende recensies op blogs leek Did I Mention I Love You voor mij het ultieme vakantieboek: luchtig, zomers en vol liefde. Het boek volgt namelijk Eden, die besluit om haar zomer door te brengen bij haar vader in California. Daar trekt ze erg naar de arrogante Tyler toe, maar… hij is haar stiefbroer en hij heeft een vriendin. Ik vond dit best vreemd klinken, maar door de vele positieve recensies ben ik toch erg benieuwd naar het verhaal.

Hallo, tot ziens en alles daartussen – Jennifer E. Smith
Image and video hosting by TinyPicDit boek stond bij ‘Aanbevolen boeken voor jou’ op Bol.com. Niet alleen de cover en de titel spraken me direct aan, maar ook door wie het boek geschreven is. Ik heb namelijk wat meer boeken van Jennifer E. Smith gelezen, die mij erg hebben vermaakt. Dit boek gaat over Clare, die de laatste avond met haar vriendje Aiden beleefd voordat ze op kamers gaan, ver weg van elkaar. Het stel komt voor een keuze te staan: een punt achter de relatie zetten, of een langeafstandsrelatie aan gaan. De beschrijving van het boek spreekt me niet erg aan, maar toch besloot ik het boek te bestellen. Toen het boek binnen kwam viel het me op hoe dun het boek is (‘maar’ 236 pagina’s), wat ik ideaal vind voor vakantieboeken. Ik ben er dus zeker van dat dit boek me gaat vermaken!

Reboot – Amy Tintera
Image and video hosting by TinyPic Reboot is het laatste boek dat ik uitkoos voor de vakantie. Bij voorbaat was ik al van plan 4 boeken mee te nemen, en het kiezen van de laatste was echt het moeilijkst! Over de voorgaande vier boeken was ik vrij zeker dat deze me zullen vermaken op vakantie. Het lijken mij alle 3 luchtige boeken. Mij leek het dus leuk om een ‘ander’ boek erbij te nemen, waarbij ik uitkwam op Reboot. Het boek gaat over Wren die tot leven is gekomen als Reboot. Reboots zijn ongekend sterk, snel en onkwetsbaar, en Wren is een erg sterke Reboot. Omdat ze zo sterk is, moet ze Callum opleiden tot soldaat, omdat hij niet zo sterk is. Wanneer Wren het bevel krijgt om hem te elimineren, besluit ze alles op alles te zetten om hem te redden. Een spannend boek dus!

Wat vind jij van de boeken die ik meeneem op vakantie? En wat lees jij het liefst op vakantie?

Liefs,

Daphne

One Comment on “Daphne gaat op vakantie en neemt mee…”

  1. Ik heb Reboot ook mee op vakantie en ben ‘m toevallig echt nu aan t lezen. Ik moet nog 40 bladzijdes, maar vind ‘m tot nu toe wel leuk! De rest ken ik niet, hihi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *