YAA Banner

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver: het Young Adult Almere Event vond plaats. Dit evenement was opgezet door onze eigen Linde en Lindsey van Burn My Book. Vandaag zal ik jullie vertellen hoe het er op deze dag aan toe ging!

Toen ik uit de trein stapte in Almere moest ik even zoeken voordat ik de Stumpel – de boekhandel waar het evenement zou plaats vinden – gevonden had. Achteraf bleek dit niet zo heel moeilijk: het is namelijk een enorm pand, en je kan er eigenlijk ook niet echt omheen.

De Stumpel van binnen

Na binnenkomst kwam ik meteen allerlei bekenden tegen en werd er eerst nog even uitgebreid begroet en gekletst voordat het programma begon. Linde kon door omstandigheden helaas niet aanwezig zijn, maar Lindsey en Aartje (eigenaresse van de Stumpel) heetten iedereen welkom. Na het welkomstwoord begonnen de speeddates: iedereen was in groepjes ingedeeld, en om de 10 minuten mocht je doorlopen naar de volgende tafel.

Emmy

Het groepje waar ik in zat mocht als eerste bij Emmy van Zon en Maan aansluiten, die het fenomeen “vraag het de boekblogger” nu ook in real life presenteerde. Ze beantwoordde al onze vragen uitgebreid, en eigenlijk waren de 10 minuten alweer veel te snel voorbij.

Joelle Charbonneau

Onze volgende speeddate was met Joelle Charbonneau, ook wel bekend van De Test trilogie. Of ja, eigenlijk was het een filmpje wat Joelle voor ons had opgenomen waarin ze verteld over haar nieuwe boek, Nodig. Helaas stond het geluid heel zacht, en kon ik er dus niet heel veel van verstaan.

Mara Li

Er waren vandaag verschillende auteurs te gast die kwamen vertellen over hun boeken. De eerste die wij daarvan zagen was Mara Li, die vertelde over haar boek, De Stem van de Zee, en het vervolg, De Roep van Avalon. Zij werd vergezeld door Natasja Storm van Storm Publishers, die ook mee vragen beantwoordde.

Jeroen van Unen

Daarna mochten we aanschuiven bij Jeroen van Unen, die ons vertelde over zijn boek, De Nachtuilen. Ook werden er veel vragen gesteld over zijn schrijfgewoontes, en waren de 10 minuten eigenlijk zo weer voorbij.

Jessie en Lotte

Aan de andere kant van de kast zaten Jessie (Unieboek|Het Spectrum) en Lotte (Blossom Books), die ons vertelden over hun werk bij de uitgeverij. Nadat wij onze vragen hadden gesteld, stelden zij ook vragen aan ons, zoals welk boek we aan het lezen waren. De rest van de 10 minuten hebben we eigenlijk vooral over boeken gekletst, en natuurlijk over YALfest, wat over twee maanden al plaats vind.

Buddy Tegenbosch

De volgende stop was de tafel waaraan Buddy Tegenbosch en Katja van uitgeverij Unieboek zaten. Buddy begon heel leuk: “Ik zal mezelf even voorstellen,” Waarbij hij vervolgens naar Katja wees, “Dit is Katja.” En het ijs was meteen – dan wel onbedoeld – gebroken. Buddy vertelde vervolgens heel enthousiast – op een manier zoals alleen Buddy dat kan – over allebei zijn boeken, Pokerface en Oog om Oog, maar de nadruk lag op Oog om Oog. Op het laatst ging hij er een stuk uit voorlezen, maar werd hij helaas onderbroken met de mededeling dat de 10 minuten voorbij waren en we door moesten.

Margaretha van Andel

Onze zevende en laatste speeddate was met Margaretha van Andel, de auteur van In Transit en Ik. Zij werd vergezeld door Marloes van uitgeverij Lemniscaat. Margaretha vertelde over haar beide boeken, maar voornamelijk over In Transit, wat uitmondde in een interessant gesprek over science fiction en dystopia. Ondertussen had ik ook opgemerkt dat achter Margaretha en Marloes de kast met de Engelse YA boeken stond. Toen ook de laatste speeddate ronde dan voorbij was, maakte ik nog even van de gelegenheid gebruik om mijn exemplaar van In Transit te laten signeren.

In Transit gesigneerd

Daarna mochten we losgaan in de boekhandel, en liep ik meteen naar de kast met de Engelse YA en besloot ik – ondanks dat ik me had voorgenomen om niks te kopen – om The Giver van Lois Lowry aan te schaffen. Ook heb ik daar nog een tijdje met andere YA lovers staan kletsen. Daarna liep ik naar het ruilhoekje, waar inmiddels niet zo actief meer geruild werd, om te kijken of er nog iets leuks bij lag. Uiteindelijk ging ik naast The Giver, ook nog met De Ijzerkoning van Julie Kagawa naar huis.

Aan het einde van de avond vond er nog een loterij plaats. Een aantal gelukkige mensen viel in de prijzen, waaronder Thyrze, die twee bioscoopkaartjes won. Helaas behoorde ik niet tot de winnaars, maar ik was al heel gelukkig met de twee nieuwe boekjes die ik in mijn bezit had. Na de loterij bleef ik nog even staan kletsen, totdat het personeel van de Stumpel toch echt hun deuren wilden sluiten. We werden echter niet met lege handen naar huis gestuurd: iedereen die zich aangemeld had kreeg namelijk ook nog een goodiebag mee.

Inhoud Goodiebag

Ik vond het een hele en gezellige en geslaagde dag. Linde en Lindsey, jullie hebben het super gedaan! Volgend jaar weer?

Liefs,

Monica

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post