Film Review: Paper Towns

Paper Towns coverRegisseur: Jake Schreier
Schrijvers: John Green, Scott Neustader, Michael H. Weber
Acteurs: Nat Wolff, Cara Delevinge, Austin Abrams, Justice Smith, Halston Sage, Jaz Sinclare
Genre: Young Adult, Contemporary
Release Date: 24 juli 2015
Rating:
4 Eikels

Adapted from the bestselling novel by author John Green, PAPER TOWNS is a coming-of-age story centering on Quentin and his enigmatic neighbor Margo, who loved mysteries so much she became one. After taking him on an all-night adventure through their hometown, Margo suddenly disappears – leaving behind cryptic clues for Quentin to decipher. The search leads Quentin and his quick-witted friends on an exhilarating adventure that is equal parts hilarious and moving. Ultimately, to track down Margo, Quentin must find a deeper understanding of true friendship – and true love. Written by 20th Century Fox (Beschrijving: IMDB.com)

Deze week stond in het teken van John Green en Paper Towns en dan kan de review van de film natuurlijk niet ontbreken. Thyrze en ik zijn naar de speciale Paper Towns premiere geweest die Dutch Book Chick, De Leesfabriek en Pathe hebben verzorgd dat die er was. Bedankt hiervoor! Monica zou er eigenlijk ook bij zijn maar moest op het laatste moment helaas afzeggen, maar misschien dat de leuke goodiebag het leed een klein beetje kan verzachten.

Ik had het boek gelezen en was dus super benieuwd naar de film. Ik ben zeker niet teleurgesteld: het was een goeie film en de cast was fantastisch! De acteurs, niet alleen Cara Delevingne en Nat Wolff, maar de hele cast, waren super goed gecast. Toen ik het boek las waren dit de personen die ik voor me zag. Soms heb je bij films dat de acteurs er anders uitzien dan in je hoofd en daardoor kan het wat lastig zijn om in de film te komen, maar daar had ik hier totaal geen last van.

Natuurlijk waren er wat veranderingen, maar als je de film alleen bekijkt was hij goed te volgen. Als fan van het boek zul je misschien wat dingen missen, maar ook dat heeft me totaal niet gestoord. Wat ik wel een beetje jammer vond was de reden waarom Q en zijn vrienden snel heen en weer moesten, hierdoor miste ik wat grapjes die wel in het boek zaten. Ze waren wel goed opgelost. De grootste verrassing voor mij was dat ik Ben geweldig vond! In het boek vond ik hem super irritant, maar in de film was hij geweldig. Nog steeds irritant, maar op een manier dat ik het erg kon waarderen. Door de Game of Thrones en Pokémon references werd te film niet alleen recenter maar ook hilarischer! Je kan nog meer relateren met deze karakters, want nu zijn ze nog echter. Het zijn gewoon middelbare school leerlingen in hun laatste jaar die nog nooit dingen tegen de regels hebben gedaan, maar nu gaat er een wereld voor ze open en durfen ze lol te hebben. Dit geldt vooral voor Q, maar deels ook voor zijn vrienden.

Fun fact: let op voor een guest star met een klein rolletje. Iedereen in onze zaal kon dit zeker waarderen.

Kortom, los van het boek, vond ik dit echt een geweldige hilarische film die op een goeie manier belangrijke punten uit het leven aansnijdt.

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

One Comment on “Film Review: Paper Towns”

  1. Ik heb het boek ergens vorig jaar gelezen en vond er eerlijk gezegd niet zoveel aan, maar nu ben ik (vooral door Cara) toch wel erg benieuwd naar de film…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *