Paper Towns coverRegisseur: Jake Schreier
Schrijvers: John Green, Scott Neustader, Michael H. Weber
Acteurs: Nat Wolff, Cara Delevinge, Austin Abrams, Justice Smith, Halston Sage, Jaz Sinclare
Genre: Young Adult, Contemporary
Release Date: 24 juli 2015
Rating:
4 Eikels

Adapted from the bestselling novel by author John Green, PAPER TOWNS is a coming-of-age story centering on Quentin and his enigmatic neighbor Margo, who loved mysteries so much she became one. After taking him on an all-night adventure through their hometown, Margo suddenly disappears – leaving behind cryptic clues for Quentin to decipher. The search leads Quentin and his quick-witted friends on an exhilarating adventure that is equal parts hilarious and moving. Ultimately, to track down Margo, Quentin must find a deeper understanding of true friendship – and true love. Written by 20th Century Fox (Beschrijving: IMDB.com)

Deze week stond in het teken van John Green en Paper Towns en dan kan de review van de film natuurlijk niet ontbreken. Thyrze en ik zijn naar de speciale Paper Towns premiere geweest die Dutch Book Chick, De Leesfabriek en Pathe hebben verzorgd dat die er was. Bedankt hiervoor! Monica zou er eigenlijk ook bij zijn maar moest op het laatste moment helaas afzeggen, maar misschien dat de leuke goodiebag het leed een klein beetje kan verzachten.

Ik had het boek gelezen en was dus super benieuwd naar de film. Ik ben zeker niet teleurgesteld: het was een goeie film en de cast was fantastisch! De acteurs, niet alleen Cara Delevingne en Nat Wolff, maar de hele cast, waren super goed gecast. Toen ik het boek las waren dit de personen die ik voor me zag. Soms heb je bij films dat de acteurs er anders uitzien dan in je hoofd en daardoor kan het wat lastig zijn om in de film te komen, maar daar had ik hier totaal geen last van.

Natuurlijk waren er wat veranderingen, maar als je de film alleen bekijkt was hij goed te volgen. Als fan van het boek zul je misschien wat dingen missen, maar ook dat heeft me totaal niet gestoord. Wat ik wel een beetje jammer vond was de reden waarom Q en zijn vrienden snel heen en weer moesten, hierdoor miste ik wat grapjes die wel in het boek zaten. Ze waren wel goed opgelost. De grootste verrassing voor mij was dat ik Ben geweldig vond! In het boek vond ik hem super irritant, maar in de film was hij geweldig. Nog steeds irritant, maar op een manier dat ik het erg kon waarderen. Door de Game of Thrones en Pokémon references werd te film niet alleen recenter maar ook hilarischer! Je kan nog meer relateren met deze karakters, want nu zijn ze nog echter. Het zijn gewoon middelbare school leerlingen in hun laatste jaar die nog nooit dingen tegen de regels hebben gedaan, maar nu gaat er een wereld voor ze open en durfen ze lol te hebben. Dit geldt vooral voor Q, maar deels ook voor zijn vrienden.

Fun fact: let op voor een guest star met een klein rolletje. Iedereen in onze zaal kon dit zeker waarderen.

Kortom, los van het boek, vond ik dit echt een geweldige hilarische film die op een goeie manier belangrijke punten uit het leven aansnijdt.

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post