Boekbloggers in het wild 2015: Harry Potter tour & vlog

Image and video hosting by TinyPic

Inmiddels hebben jullie vast al gehoord en gezien dat ik naar London ben geweest met 9 hele lieve boekblogger-boefjes. Mijn verslag van YALC en London hebben jullie woensdag hier al kunnen lezen, maar vandaag gaat de post over de GEWELDIGE The Making of Harry Potter tour in de Warner Bros Studios!

Als je binnenkomt zie je super grote posters van alle acteurs aan de muur hangen (zie het vlog filmpje onderaan deze post). We waren erg vroeg dus we gingen eerst de shop binnen. Direct als je naar binnenloopt zie je de gewaden hangen van alle huizen. Emmy, Esmee en ik doken er direct op af.

Image and video hosting by TinyPic
Esmee en ik in Griffoendor, en Emmy in Zwadderich.

Ik zag ook het vest, de stropdas en de sjaal liggen van Griffoendor, en was helemaal verkocht, helaas waren ze een beetje duur. We hebben een hele tijd rondgelopen in de shop, maar besloten pas aan het eind dingen te kopen. Alleen kon Emmy het gewaad niet laten liggen en heeft hem bijna de hele tour aangehad.

Image and video hosting by TinyPic
In de rij kan je al de eerste set zien, Esmee en ik moesten er even een selfie mee maken.

Als je de eerste kamer binnen komt krijg je alle posters van verschillende landen te zien van de 8 films. Ook krijg je een intro filmpje te zien van The Making of Harry Potter. Daarna werden we begeleid naar de volgende kamer, het was een beetje bioscoop-achtig. Hier verwelkomde Daniel, Rupert en Emma ons in de studio en de sets die hun thuis waren voor 10 jaar. Ze vertelden dat er een paar geheimen zouden worden onthuld. Het scherm ging omhoog en toen verscheen de deur naar de grote hal.

Alle jarigen mochten de deur open doen, it was magic. Je kwam de grote hal binnen met het gevoel dat de eerstejaars op Hogwarts gehad zouden moeten hebben. Het enige verschil was dat we geen dak hadden. Een tour guide vertelde ons over de grote hal, die een van de eerste en oudste sets was, en letterlijk brick for brick afgebouwd en opgebouwd was voor ons om te zien. We kregen de outfits van de acteurs te zien. Van Robert Pattinson tot alle docenten, ook Harry’s eerste outfit was van de partij. De tour guide liet ons het laatste kostuum van Marcel/Neville zien. Yes people, he went to war in knitwear!

Image and video hosting by TinyPic
Sneep’s outfit is in al die jaren niet veranderd omdat elke regisseur vond dat zijn essence goed te zien was in zijn kostuum.

Hierna werden we losgelaten in de wereld van Harry Potter. Van haar en make-up tot electronics. Van de Yule-ball tot Hagrid’s huisje. Onder de mysterieuze tonen van de muziek uit de films liepen we de wereld en sets binnen.

Image and video hosting by TinyPic
Hmmm ik zag alleen mezelf een foto maken, misschien werkte de spiegel niet echt, of misschien zijn mijn dromen niet zo hoog…

Image and video hosting by TinyPic
The entrance to Perkamentus/Dumbledore’s office! Zak met zuurtjes!

Image and video hosting by TinyPic
Eenmaal binnen in zijn office was het echt precies hoe het er in de film uitzag. Ik heb ook de Perkamentus/Dumbledore gevonden van de eerste 2 films. Helaas overleed de acteur, want ik vond hem een veel betere fit.

We hebben ook gevlogen op een bezemsteel met een green screen. Het was net alsof je in de film zat! Er was een meneer bij die vertelde wanneer je moest zwaaien of achter je moest kijken. Helaas mocht je niet filmen of foto’s maken, maar ik ben een beetje eigenwijs…
Image and video hosting by TinyPic

We hebben ook nog een lesje bezweringen gehad. We mochten met een toverstok voor een scherm 3 spreuken oefenen. Stupify! Protego! Expelliarmus!
Image and video hosting by TinyPic

Toen gingen we de hoek om en kwamen we perron 9 3/4 binnen. Precies zoals je het in de film ziet. De muziek erbij, de stoom die van de trein afkwam. Er ging een wereld voor ons open..

Image and video hosting by TinyPic

We mochten ook in de trein! Een filmpje daarvan vind je in de vlog. Ze lieten zien hoe de trein scene’s waren gefilmd. Het waren alleen banken met een green screen voor het uitzicht.

Image and video hosting by TinyPic

Toen kwamen we bij een restaurantje aan, hier kon je Boterbier drinken!
Image and video hosting by TinyPic
Het smaakte een beetje vreemd. Het was een soort siroop-achtig drankje met vanille slagroom erop. Was wel een gaaf idee!

Hierna hebben we nog wat mooie buitenfoto’s gemaakt op de brug naar Hogwarts.
Image and video hosting by TinyPic

Toen begon het 2de deel van de tour. Hier werd verteld over de electronics en maskers. Wist je dat Hagrid’s hoofd nep was? Dat hebben ze gedaan om het groter te laten lijken. Ook zagen we allemaal verschillende concept arts. Ik zou best wat betalen voor die mooie plaatjes. Ze hadden er ook een mal van Hogwarts. De volgende kamer die we binnen liepen was prachtig! Een kamer apart voor een grote versie van Hogwarts.
Image and video hosting by TinyPic
Deze hebben ze gebruikt om alle lucht filmpjes te maken van de buitenkant van Hogwarts.

We liepen Ollivanders binnen en hierdoor heen gingen we terug naar de shop. We hebben nog wat rond gekeken daar. My God, als ik geld had, had ik alles meegenomen! Maar ik ben heel braaf geweest en heb alleen de stropdas en toverstok van Hermelien, en een chocolate frog meegenomen. Ik ben van plan om de sjaal, het vest en het gewaad te maken van de winter! Als het af is krijgen jullie het natuurlijk allemaal te zien.

Hier is dan eindelijk de vlog van het weekend! Secret message van de schrijvers van Lobster, Tom & Lucy, included!

Wat is jouw favoriete book-related weekend dat je hebt meegemaakt?

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post