Het normale dieet update #2

Het Normale Dieet
Er zijn alweer 2 weken verstreken, dus het is weer tijd voor een update!

In week 1 ben ik eerst naar de Best of YA Sleepover geweest waar ik heerlijk gegeten heb, maar niet compleet volgens mijn dieet. Jullie hebben al wat leuke foto’s voorbij kunnen zien komen.

Daarna ben ik een week naar een vriendin in Londen geweest. Toen ik in de UK woonde at ik in het eerste jaar vaak niet zo heel gezond. Favorieten waren quesadilla’s, pasta en risotto. De eerste hebben we dan ook zeker gemaakt deze week. Ook zijn we even naar onze favoriete Mexicaanse restaurant geweest. Niet heel gezond dus allemaal. Vaak zit er in Mexicaans eten natuurlijk veel kaas en andere koolhydraat producten met veel calorieën. Maar ja, dat doet Engeland nou eenmaal met me. Dan krijg ik echt trek in alle dingen die we toen ook aten. Het is voor mij een trigger om bepaalde dingen te gaan eten.

Net zoals dat je bijvoorbeeld gewend bent om te snacken tijdens films of series kijken. Er zijn verschillende manieren om dit te doorbreken. Als je trek hebt in iets kan je er ook voor kiezen om iets gezonds te nemen. In plaats van chips neem je wat tomaatjes of een groot glas water. Ik heb echt gemerkt dat deze dingen bij mij hielpen toen ik in de UK studeerde. Je kan natuurlijk ook gewoon tegen jezelf zeggen dat je niks wilt. Zo ben ik gestopt met dingen eten tijdens een serie kijken.

Helaas is er deze week ook niks gekomen van sporten. We waren laat thuis en laat op. Ik loop het liefst ‘s ochtends hard, als het nog donker is, vóór het eten. Veel mensen zeggen dat je moet eten voordat je sport en dan een halfuur moet wachten. Dit klopt vaak ook wel, maar als ik dat doe krijg ik last van mijn maag. Het enige dat ik doe is een glas met lauw water en citroen drinken. Dan moet ik toch een half uur wachten en kan ik direct eten als ik terug kom van het hardlopen. Het water maakt je verteringssysteem wakker, de citroen geeft je een vitamine C boost en je adem ruikt ook nog eens fris. Er zitten veel voordelen aan om hiermee de dag te beginnen.

De tweede week was helaas mijn vakantie over en moest ik weer werken. Wat voor mijn dieet wel een voordeel was, want dan hield ik me er ook gewoon weer aan.

Yoghurt ‘s ochtends en een salade ‘s middags is overigens prima vol te houden. Wel heb ik deze week wat nieuws! Ik heb amandelbrood gemaakt zoals ik had gezegd. Met een nieuwe search heb ik nog veel meer recepten gevonden. Dit is degene die ik heb gekozen:

Image and video hosting by TinyPic

  • 250 gram amandelmeel
  • 1 el lijnzaad (geweekt in 1 el water)
  • 2 eieren
  • 1 el honing
  • 1 el baking soda
  • 1,5 el appel cider azijn
  • snuf zout
  • (indien nodig 1 a 2 el amandelmelk of rijstmelk)

Nodig: , mengkom, cakeblik, bakpapier, oven

Bereiden: verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het amandelmeel, de baking soda en een snuf zout in de mengkom. Klop de eieren los in een schaaltje en doe hier de honing en appel cider bij. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Voeg de natte ingrediënten aan het amandelmeel toe en schep goed door. Als het deeg te droog blijft kun je 1 a 2 eetlepels plantaardige melk toevoegen. Schep het deeg in de cakevorm en bak het brood in 30 minuten op 180 graden gaar. Het klopt dat het brood nog iets nattig kan zijn als het uit de oven komt, laat het even rusten en dan wordt het droog.

Dit recept komt van de website mytaste.nl. Amandelmeel kan vrij prijzig zijn, maar in de Jumbo heb ik maar €2,79 betaald voor 500 gram.

Het recept smaakt prima, je moet alleen wel een klein cakeblik gebruiken want anders krijg je zoals ik had, alleen een bodem. But as they say: Trial and Error. Het is een super makkelijk recept. Wel een klein beetje droog, zeker na 2 dagen, maar een beetje kaas of wat fruit kan dat zo verhelpen!

Image and video hosting by TinyPic

Ik denk dat ik het brood nog wel een keer ga maken. So more next time! Ik ben helaas niet afgevallen deze keer, maar dat was te verwachten.

Hoe gaat het bij jullie?

Liefs,
Image and video hosting by TinyPic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *