Camp NaNoWriMo: April

Camp NaNoWriMo

Het is bijna April. Dat betekent dat Camp NaNoWriMo weer voor de deur staat. Tijd om de schrijfspullen weer uit de kast te halen en op zoek te gaan naar leuke cabin mates.

“Wat, ga je op kamp?”
Nee, helaas niet. Niet echt. Camp NaNoWriMo is de zogeheten ‘voorjaars/zomer’ editie van NaNoWriMo, de schrijfchallenge die elk jaar in November gehouden wordt. Afgelopen November heb ik hier aan mee gedaan, zoals jullie toen ook in mijn posts erover hebben kunnen lezen. Ook Camp NaNoWriMo wordt online georganiseerd, en is dus helaas geen echt fysiek kamp (was het maar zo’n feest). Naast de normale NaNoWriMo in November, kun je elk jaar in April en Juli dus ook meedoen aan Camp NaNoWriMo.

De opzet is hetzelfde: het is een uitdaging om een aantal woorden te schrijven in een maand tijd. Het verschil tussen de twee is alleen dat tijdens de normale NaNoWriMo het doel vast op de 50.000 woorden staat en tijdens Camp NaNoWriMo kan je zelf kiezen wat je doel wordt, als het maar minimaal 10.000 woorden zijn. Ook heeft Camp NaNoWriMo nog een paar extra features, omdat het meer ingericht is als een soort ‘zomerkamp’, maar dan online. Zo kunnen deelnemers worden ingedeeld in een cabin met deelnemers die bijvoorbeeld in hetzelfde genre schrijven, of een soortgelijke wordcount hebben. Zelf zit ik in een cabin met o.a. Emmy van Zon en Maan.

Camp NaNoWriMo

Ook deze keer ga ik weer een poging wagen. Ik houd het expres op ‘poging wagen’, want hoewel ik de normale NaNoWriMo inmiddels al 3 keer ‘gewonnen’ heb, is me dat bij Camp NaNoWriMo nog nooit gelukt. Waarom weet ik eigenlijk ook niet. Ik denk dat ik in April misschien gewoon minder gemotiveerd ben om te schrijven dan in November. Hoe dan ook, ik wil het komende maand gewoon toch weer proberen. Wie weet lukt het deze keer wel.

Pride of the District

Voor deze editie van Camp NaNoWriMo ga ik verder met een al bestaand project: een Hunger Games fanfiction, getiteld Pride of the District. Met dit verhaal ben ik twee jaar geleden al begonnen en tot op de dag van vandaag heb ik het nog steeds niet afgemaakt. Daarom wil ik Camp NaNoWriMo gaan gebruiken als een stok achter de deur om het dan toch eindelijk eens af te maken.

Mijn fanfiction gaat over een eerdere editie van de Hongerspelen. De zeventienjarige Satin wordt uitgekozen om haar district, District 1, te vertegenwoordigen tijdens de 57e hongerspelen. Haar vader heeft eerder de spelen al eens gewonnen, dus heeft ze een familietraditie in stand te houden. Zal het haar lukken?

Het deel van het verhaal wat ik tot nu toe al geschreven heb is al online te vinden op fanfiction.net en binnenkort hoop ik de rest er ook op te kunnen zetten. Ik heb mijn wordcount voor Camp NaNoWriMo op 50.000 staan, maar dat is niet het aantal woorden wat ik wil gaan schrijven. Ik heb het namelijk zo gedaan: Ik wil dat mijn fanfiction rond de 50.000 woorden lang wordt in totaal, dus mijn wordcount heb ik in dit geval laten tellen voor het hele verhaal en niet voor wat ik er nog aan ga schrijven in April. Officieel is dat niet volgens de regels, maar ik vind het zelf makkelijker werken. Momenteel zit ik rond de 30.000 woorden voor mijn verhaal, en dat betekent dat – wil ik mijn verhaal aan het eind van Camp NaNoWriMo afhebben – ik zo’n 20.000 woorden zal moeten schrijven in deze maand. Moet te doen zijn, toch?

Doe jij de komende maand ook mee aan Camp NaNoWriMo?

Liefs,

Monica

2 Comments on “Camp NaNoWriMo: April”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *