Camp NaNoWriMo

Het is bijna April. Dat betekent dat Camp NaNoWriMo weer voor de deur staat. Tijd om de schrijfspullen weer uit de kast te halen en op zoek te gaan naar leuke cabin mates.

“Wat, ga je op kamp?”
Nee, helaas niet. Niet echt. Camp NaNoWriMo is de zogeheten ‘voorjaars/zomer’ editie van NaNoWriMo, de schrijfchallenge die elk jaar in November gehouden wordt. Afgelopen November heb ik hier aan mee gedaan, zoals jullie toen ook in mijn posts erover hebben kunnen lezen. Ook Camp NaNoWriMo wordt online georganiseerd, en is dus helaas geen echt fysiek kamp (was het maar zo’n feest). Naast de normale NaNoWriMo in November, kun je elk jaar in April en Juli dus ook meedoen aan Camp NaNoWriMo.

De opzet is hetzelfde: het is een uitdaging om een aantal woorden te schrijven in een maand tijd. Het verschil tussen de twee is alleen dat tijdens de normale NaNoWriMo het doel vast op de 50.000 woorden staat en tijdens Camp NaNoWriMo kan je zelf kiezen wat je doel wordt, als het maar minimaal 10.000 woorden zijn. Ook heeft Camp NaNoWriMo nog een paar extra features, omdat het meer ingericht is als een soort ‘zomerkamp’, maar dan online. Zo kunnen deelnemers worden ingedeeld in een cabin met deelnemers die bijvoorbeeld in hetzelfde genre schrijven, of een soortgelijke wordcount hebben. Zelf zit ik in een cabin met o.a. Emmy van Zon en Maan.

Camp NaNoWriMo

Ook deze keer ga ik weer een poging wagen. Ik houd het expres op ‘poging wagen’, want hoewel ik de normale NaNoWriMo inmiddels al 3 keer ‘gewonnen’ heb, is me dat bij Camp NaNoWriMo nog nooit gelukt. Waarom weet ik eigenlijk ook niet. Ik denk dat ik in April misschien gewoon minder gemotiveerd ben om te schrijven dan in November. Hoe dan ook, ik wil het komende maand gewoon toch weer proberen. Wie weet lukt het deze keer wel.

Pride of the District

Voor deze editie van Camp NaNoWriMo ga ik verder met een al bestaand project: een Hunger Games fanfiction, getiteld Pride of the District. Met dit verhaal ben ik twee jaar geleden al begonnen en tot op de dag van vandaag heb ik het nog steeds niet afgemaakt. Daarom wil ik Camp NaNoWriMo gaan gebruiken als een stok achter de deur om het dan toch eindelijk eens af te maken.

Mijn fanfiction gaat over een eerdere editie van de Hongerspelen. De zeventienjarige Satin wordt uitgekozen om haar district, District 1, te vertegenwoordigen tijdens de 57e hongerspelen. Haar vader heeft eerder de spelen al eens gewonnen, dus heeft ze een familietraditie in stand te houden. Zal het haar lukken?

Het deel van het verhaal wat ik tot nu toe al geschreven heb is al online te vinden op fanfiction.net en binnenkort hoop ik de rest er ook op te kunnen zetten. Ik heb mijn wordcount voor Camp NaNoWriMo op 50.000 staan, maar dat is niet het aantal woorden wat ik wil gaan schrijven. Ik heb het namelijk zo gedaan: Ik wil dat mijn fanfiction rond de 50.000 woorden lang wordt in totaal, dus mijn wordcount heb ik in dit geval laten tellen voor het hele verhaal en niet voor wat ik er nog aan ga schrijven in April. Officieel is dat niet volgens de regels, maar ik vind het zelf makkelijker werken. Momenteel zit ik rond de 30.000 woorden voor mijn verhaal, en dat betekent dat – wil ik mijn verhaal aan het eind van Camp NaNoWriMo afhebben – ik zo’n 20.000 woorden zal moeten schrijven in deze maand. Moet te doen zijn, toch?

Doe jij de komende maand ook mee aan Camp NaNoWriMo?

Liefs,

Monica

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post