Get to know me: Thyrze

Thyrze Wooohooo, een nieuwe zondag, een nieuwe get to know me post! En deze keer ben ik aan de beurt met mijn tweede post. Vorige keer schreef ik over bloggen. Zo kwamen mijn persoonlijke blog Infinite Stories en natuurlijk Booknuts aan de beurt. Naast bloggen heb ik echter natuurlijk ook een opleiding gedaan. Vandaag wil ik het daarom met jullie hebben over de serieuzere kant van mijn leven: studeren en stage!

UU
Bachelor: CIW
Het is alweer eventjes geleden dat ik slaagde voor mijn VWO. In 2011, meen ik. Ik had, net als zoveel scholieren die afstuderen, eigenlijk geen idee wat ik precies wilde met mijn leven. Ik had echter wel altijd gezegd dat ik wel Communicatie wilde doen, dus gingen we voor die studie naar wat open dagen. Zo ook naar die van Communicatie- en Informatiewetenschappen in Utrecht. Tijdens de voorlichting kwam vooral naar voren dat deze studie een nadruk had op media. Dat leek me wel wat en dus besloot ik deze studie te doen. Achteraf bleek overigens dat ik van te voren compleet fout zat. Waar ik dacht dat ik het talige aspect niets zou vinden, bleek ik dat juist het leukst te vinden. En die media-kant? Ja, dat vond ik dus helemáál niet leuk. In mijn vrije keuze heb ik dan ook enkel taalvakken gevolgd, haha. Ondanks dat de studie wellicht niet helemaal mijn ding was (had ik tóch Nederlands of iets vergelijkbaars moeten studeren…) haalde ik mijn bachelor wel in drie jaar. In 2014 dus.

vulogo_nl_wit_hr_rgb_tcm9-201376Master: Schrijven en Vertalen
Ja, en toen? Vanuit de Universiteit Utrecht kon ik doorstromen in vier Masters. Ik kan je niet meer vertellen welke richtingen dat precies waren, maar wel weet ik dat ik ze eigenlijk geen van allen echt leuk vond. Hoewel ik had besloten om wel één van die vier richtingen te kiezen (omdat dat zo hoorde ofzo?), kwam ik later terug op dat besluit. Want waarom zou ik een Master doen die ik eigenlijk niet leuk vond?

En dus begon de zoektocht naar een nieuwe Master. Ik wilde iets met taal doen. Wellicht ook iets met vertalen. Uiteindelijk kwam ik terecht bij de Vrije Universiteit van Amsterdam (de VU) waar ik de Masteropleiding Schrijven en Vertalen ging doen. Een schot in de roos, want ineens wat studeren veel leuker én schoot mijn cijfergemiddelde ook omhoog. Momenteel moet ik enkel mijn masterscriptie nog schrijven, wat niet heel vlotjes gaat. Scriptie schrijven vind ik namelijk niet zo leuk. Maar ja, ook dat moet nog gebeuren.

Stage: bol.com en VBK Media
Inmiddels heb ik alweer bijna mijn tweede Masterjaar afgerond en ben ik dus nog druk bezig met die scriptie. Dat komt ook omdat ik in mijn tweede Masterjaar twee stages heb gedaan omdat ik het belangrijk vond werkervaring te hebben (stage lopen is niet verplicht op het WO). Vanaf september 2015 heb ik bij bol.com op de afdeling Internationale Boeken stage gelopen. Een hele leerzame ervaring, maar waarbij ik er wel achter ben gekomen dat ik niet zó commercieel ben als daar wel van je verwacht wordt. Veel meer thuis voelde ik me bij de tweede stage, waar ik op dit moment ook nog loop: bij de marketingafdeling van uitgeverijen Kok en Omniboek, die onderdeel zijn van VBK Media. En ja, daar valt ook uitgeverij Zomer & Keuning onder. Ik heb het hier enórm naar mijn zin. Leuker is misschien nog wel dat zij ook enorm blij met mij zijn, want ik mag er blijven! Zo zie je maar, met een kleine omweg zit ik toch nog precies op mijn plek.

Hoe ziet jouw studieavontuur eruit?

Liefs,

Thyrze

One Comment on “Get to know me: Thyrze”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *