Get to know me: Thyrze

Thyrze Wooohooo, een nieuwe zondag, een nieuwe get to know me post! En deze keer ben ik aan de beurt met mijn tweede post. Vorige keer schreef ik over bloggen. Zo kwamen mijn persoonlijke blog Infinite Stories en natuurlijk Booknuts aan de beurt. Naast bloggen heb ik echter natuurlijk ook een opleiding gedaan. Vandaag wil ik het daarom met jullie hebben over de serieuzere kant van mijn leven: studeren en stage!

UU
Bachelor: CIW
Het is alweer eventjes geleden dat ik slaagde voor mijn VWO. In 2011, meen ik. Ik had, net als zoveel scholieren die afstuderen, eigenlijk geen idee wat ik precies wilde met mijn leven. Ik had echter wel altijd gezegd dat ik wel Communicatie wilde doen, dus gingen we voor die studie naar wat open dagen. Zo ook naar die van Communicatie- en Informatiewetenschappen in Utrecht. Tijdens de voorlichting kwam vooral naar voren dat deze studie een nadruk had op media. Dat leek me wel wat en dus besloot ik deze studie te doen. Achteraf bleek overigens dat ik van te voren compleet fout zat. Waar ik dacht dat ik het talige aspect niets zou vinden, bleek ik dat juist het leukst te vinden. En die media-kant? Ja, dat vond ik dus helemáál niet leuk. In mijn vrije keuze heb ik dan ook enkel taalvakken gevolgd, haha. Ondanks dat de studie wellicht niet helemaal mijn ding was (had ik tóch Nederlands of iets vergelijkbaars moeten studeren…) haalde ik mijn bachelor wel in drie jaar. In 2014 dus.

vulogo_nl_wit_hr_rgb_tcm9-201376Master: Schrijven en Vertalen
Ja, en toen? Vanuit de Universiteit Utrecht kon ik doorstromen in vier Masters. Ik kan je niet meer vertellen welke richtingen dat precies waren, maar wel weet ik dat ik ze eigenlijk geen van allen echt leuk vond. Hoewel ik had besloten om wel één van die vier richtingen te kiezen (omdat dat zo hoorde ofzo?), kwam ik later terug op dat besluit. Want waarom zou ik een Master doen die ik eigenlijk niet leuk vond?

En dus begon de zoektocht naar een nieuwe Master. Ik wilde iets met taal doen. Wellicht ook iets met vertalen. Uiteindelijk kwam ik terecht bij de Vrije Universiteit van Amsterdam (de VU) waar ik de Masteropleiding Schrijven en Vertalen ging doen. Een schot in de roos, want ineens wat studeren veel leuker én schoot mijn cijfergemiddelde ook omhoog. Momenteel moet ik enkel mijn masterscriptie nog schrijven, wat niet heel vlotjes gaat. Scriptie schrijven vind ik namelijk niet zo leuk. Maar ja, ook dat moet nog gebeuren.

Stage: bol.com en VBK Media
Inmiddels heb ik alweer bijna mijn tweede Masterjaar afgerond en ben ik dus nog druk bezig met die scriptie. Dat komt ook omdat ik in mijn tweede Masterjaar twee stages heb gedaan omdat ik het belangrijk vond werkervaring te hebben (stage lopen is niet verplicht op het WO). Vanaf september 2015 heb ik bij bol.com op de afdeling Internationale Boeken stage gelopen. Een hele leerzame ervaring, maar waarbij ik er wel achter ben gekomen dat ik niet zó commercieel ben als daar wel van je verwacht wordt. Veel meer thuis voelde ik me bij de tweede stage, waar ik op dit moment ook nog loop: bij de marketingafdeling van uitgeverijen Kok en Omniboek, die onderdeel zijn van VBK Media. En ja, daar valt ook uitgeverij Zomer & Keuning onder. Ik heb het hier enórm naar mijn zin. Leuker is misschien nog wel dat zij ook enorm blij met mij zijn, want ik mag er blijven! Zo zie je maar, met een kleine omweg zit ik toch nog precies op mijn plek.

Hoe ziet jouw studieavontuur eruit?

Liefs,

Thyrze

Related Posts

 • Film Review: Love, Simon

  Paper Towns cover

  Everyone deserves a great love story. But for seventeen-year old Simon Spier it’s a little more complicated: he’s yet to tell his family or friends he’s gay and he doesn’t actually know the identity of the anonymous classmate he’s fallen for online. Resolving both issues proves hilarious, terrifying and life-changing. Directed by Greg Berlanti (Riverdale, The Flash, Supergirl), screenplay by Elizabeth Berger & Isaac Aptaker (This is Us), and based on Becky Albertalli’s acclaimed novel, LOVE, SIMON is a funny and heartfelt coming-of-age story about the thrilling ride of finding yourself and falling in love. (Beschrijving: 20th Century Fox)

  Rating:

  Read More

 • Unboxing: Fairyloot – So Royal

  Sinds een paar maanden koop ik de Fairyloot boxen. Ik was voorheen kei fan van Celebrate Books (nog steeds) maar die kan ik helaas niet naar Londen versturen dus ben ik overgestapt naar Fairyloot. Disney en zeker Frozen is my jam, dus toen ik het thema zag en de illustratie die er bij hoorde was ik helemaal verkocht.

  Read More

 • Review: Peril (Peril #1)

  Peril coverAuteur: Joss Stirlineg Pagina’s: 301 Genre: YA, Fantasy, Post-apocaliptic Publicatie:  juli 2017 Rating: Seventeen-year-old Meri Marlowe may be the last of her kind. Able to see peril – a colour in the UV spectrum – she is hunted by mortal enemies who will settle for nothing less than the end of her race. After losing her American parents, she has been on the run for years and is now hiding out in a climate-changed London with her guardian, Theo. Kel Douglas is one of an ancient people whose skin is covered in beautiful peril-coloured patterns when they come of age. By day he is an ordinary student, the rest of the time he is bodyguard to the heir to the throne. That’s until he meets Meri. First book in a new series set in the near future. Perfect for fans of the Hunger Games or the Starcrossed Trilogy.

  goodreads button

  Read More

 • Blogtour Review: S.T.A.G.S.

  Auteur: M. A. Bennett Pagina’s: 304 Genre: YA, Contemporary, Thriller Publicatie:  Oktober 2017 ISBN: 9789030503477 Rating: Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren. goodreads button

  Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post