Get to know me: Monica

Monica

We zijn inmiddels halverwege de maand juni. Over een week zijn mijn deadlines voorbij en begint voor mij dan eindelijk de zomervakantie. Dat betekent dat er eindelijk weer tijd is om veel leuke dingen te doen! Vandaag vertel ik jullie over de dingen waar ik naar uitkijk van deze zomer!

Efteling
Het begint bijna een jaarlijks ding te worden: een dagje Efteling in de zomervakantie. Vorig jaar ben ik twee keer geweest, en het jaar daarvoor ook één keer. Ook deze zomer staat er twee keer een dagje Efteling op de planning: een keer in Juni, en een keer aan het einde van de vakantie. De Efteling is een plek waar ik altijd goede herinneringen aan overhoud. Het maakt me dan ook niet uit hoe vaak ik erheen ga: het blijft leuk. Ik ben namelijk dol op pretparken en de Efteling is dan toch wel mijn favoriet. Ik kom er al sinds ik een klein meisje was, maar de plek heeft voor mij zijn magie nog zeker niet verloren. Door de grote variatie aan attracties gaat het namelijk nooit vervelen.

YALC
Vorig jaar is Melisa met een hele groep boekbloggers naar Young Adult Literature Con, onderdeel van Comic Con, in Londen geweest. Na haar enthousiaste verhalen besloten Thyrze en ik dit jaar ook mee te gaan. Voor mij staat naast YALC ook de Harry Potter tour op de planning. Naast deze twee fantastische activiteiten vind ik Londen zelf ook gewoon een hele leuke stad en ben ik blij om er weer een paar dagen door te kunnen brengen! Ik zit te denken om misschien Katniss te cosplayen tijdens YALC, maar daar ben ik nog niet helemaal over uit. Er zijn dit jaar helaas niet zo veel auteurs bij waar ik fan van ben, maar ik hoop wel een aantal nieuwe boeken te scoren daar, dus misschien verandert dat tegen die tijd nog wel!

Harry Potter Expo
Deze zomer komt de Harry Potter Expo naar België. Ik twijfelde in het begin even, maar uiteindelijk besloot ik dat ik toch wel heel graag wilde gaan! Ik ben heel benieuwd naar welke rekwisieten, kostuums, en decorstukken ze daar ten toon hebben staan, maar ook naar wat er naast de tentoonstelling nog allemaal te doen is. Zo hoorde ik dat ze er ook een zwerkbal zone hebben en dat je zelf door de sorteerhoed ingedeeld kan worden in een zweinstein afdeling!

Waar kijk jij naar uit deze zomer?

Liefs,

Monica

2 Comments on “Get to know me: Monica”

  1. Heb je je tickets voor de Harry Potter Exhibition al? Die van ons liggen hier al een tijdje klaar. Op 5 juli kan ik daar eindelijk gaan rondslenteren.

  2. Toffe uitstapjes allemaal! Onze vakantiebestemming is nog ‘destination unknown’, we gaan voor een last minute-deal 🙂 Moet nog even wachten tot ik vakantie heb, maar ik hoop eind augustus meer te weten ;p (zo ver weg, maar ook al zo dichtbij)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *